Απόλλων Λεμεσού - ΑΕ Λεμεσού: Τοπικό ντέρμπι όχι σαν τα συνηθισμένα!

Σάββας Νεοκλέους
apollon_ael
Σε ένα Λεμεσιανό ντέρμπι σε καλές εποχές των ομάδων θα ήταν στο… πόδι από νωρίς όλη η πόλη. Όταν οι ομάδες, από τις… σπάνιες περιπτώσεις, είναι μακριά από τους στόχους τους και υπάρχει μεταξύ τους αναμέτρηση, τότε τίποτα δεν θυμίζει σα να υπάρχει Λεμεσιανό ντέρμπι.

Έτσι και σήμερα…

Στις 19:30, στο «ΆλφαΜέγα Stadium» στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του β΄ ομίλου θα ξεκινήσει το τοπικό ντέρμπι Απόλλων-ΑΕΛ.

Ο Απόλλωνας είναι στην 1η θέση του β΄ ομίλου με 55 βαθμούς και ακολουθεί στη 2η θέση η ΑΕΛ με 47 βαθμούς.

Σε αυτή τη β΄ φάση η ΑΕΛ είναι αήττητη, ενώ και οι δύο Λεμεσιανές ομάδες, πλέον, δεν έχουν στόχους. Η ΑΕΛ εδώ και καιρό έμεινε μακριά από τους στόχους του πρωταθλήματος, ενώ στη φάση των «16» του κυπέλλου αποκλείστηκε από τον Απόλλωνα. Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού και αυτοί έμειναν νωρίς εκτός στόχων πρωταθλήματος, ενώ στον θεσμό του κυπέλλου έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από την Πάφος FC την περασμένη Τετάρτη.

Έτσι, οι δύο μεγάλες ομάδες της Λεμεσού ολοκληρώνουν άδοξα μία σεζόν, όπου ήταν η πρώτη… γεμάτη στη νέα τους έδρα, το «ΆλφαΜέγα Stadium», αλλά δεν μπόρεσαν να την εκμεταλλευτούν με κάποια διάκριση.

Ελεύθερα, μακριά από άγχος και πίεση, το βραδινό τοπικό ντέρμπι, με μοναδικό κίνητρο το γόητρο, θα το κάνει όσο ενδιαφέρον παιχνίδι μπορεί να γίνει.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα