ΑΕ Ζακακίου - Καρμιώτισσα 2-5: Ολική ανατροπή και διπλό των παικτών του Χραλάμπους στο «Αμμόχωστος»

Newsroom
καρμ 777777777
Η Καρμιώτισσα έφερε τα πάνω-κάτω στο «Αμμόχωστος», επικρατώντας της ΑΕΖ με 5-2 στη 10η αγωνιστική των play out του πρωταθλήματος Cyta (20/4). Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 1ο ημίχρονο, ο πολύ κομβικός Θεοδώρου ωστόσο έκανε την ανατροπή σκοράροντας δις και «σφράγισε» την παραμονή της ομάδας του στην κατηγορία.

Η ΑΕΖ, αν και δεν είχε κανένα κίνητρο μετά τον μαθηματικό υποβιβασμό της, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων όμως τελικά ηττήθηκε από μία πολύ ανώτερη Καρμιώτισσα, στη 10η αγωνιστική των play out του πρωταθλήματος Cyta (20/4).

Οι παίκτες του Χαραλάμπους έφυγαν από την Αμμόχωστο με το τρίποντο, έχοντας κάνει μια μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 5-2 υπέρ τους. Ακόμα μία νίκη που ήταν απαραίτητη ώστε να «σφραγίσει» η παραμονή της Καρμιώτισσας στην κατηγορία.

Άνετο προβάδισμα για την ΑΕΖ αλλά τίποτα δεν είχε κριθεί

Ο αγώνας ξεκίνησε με μία καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος που είχε προκύψει με την αναμετάδοσή του. Η ΑΕΖ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Σιφναίο να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή στο 11' και να στέλνει την μπάλα απευθείας στα χέρια του Σπόλιαριτς.

Ο Κύπριος ήταν αυτός ο οποίος έδωσε τελικά προβάδισμα στους γηπεδούχους, κάνοντας το 1-0 στο 17ο λεπτό.

Δεν πρόλαβε να απαντήσει η Καρμιώτισσα και δέχθηκε ένα ακόμα τέρμα στο 24'. Ο Ματόνγκο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε τον Σπόλιαριτς και με ένα πλασέ έκανε το 2-0 υπέρ της ομάδας του Ζακακίου.

Στο 39' ο Κατσαντώνης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, σπαταλώντας έτσι μία πολύ καλή ευκαιρία να πλησιάσουν τους γηπεδούχους στο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν τελικά σε 2-1 στο 41ο λεπτό, με τον Θεοδώρου να ευστοχεί λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Ολική ανατροπή με Θεοδώρου

Λίγο μετά τη σέντρα στο 2ο ημίχρονο, ο Κατσαντώνης δοκίμασε ένα σουτ που κόντραρε στον Ρόχα και έφυγε άουτ. Ο παίκτης της Καρμιώτισσας έφερε το ματς στα ίσα μόλις ένα λεπτό αργότερα (48') και έκανε το 2-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 50', οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι ύστερα από ανατροπή του Νεοφύτου μέσα στην περιοχή. Ο 24χρονος παίκτης του Χαραλάμπους δεν ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έστειλε την μπάλα έξω, χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία να ανατρέψει το ματς.

Νέο πέναλτι για την Καρμιώτισσα στο 60', ωστόσο η φάση ελέγχεται ξανά για να διαπιστωθεί τελικά ότι υπάρχει οφσάιντ. Αρκετή ανησυχία προέκυψε στον πάγκο των φιλοξενούμενων στο 64', με τον Σπόλιαριτς να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου έχοντας αποκομίσει τραυματισμό.

Κόντρα στις ατυχίες που είχαν προκύψει στο 2ο ημίχρονο, το σύνολο του Χαραλάμπους έκανε τελικά την ανατροπή στο 66ο λεπτό με τον Θεοδώρου να σημειώνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Άψογη ατομική ενέργεια του 26χρονου μέσου, που κουβάλησε την μπάλα μέχρι το ύψος της περιοχής και την έστειλε απευθείας στα δίχτυα για το 2-3.

Τίποτα δεν είχε τελειώσει και στο 82' ο Ρόσι ευστόχησε για το 2-4! Εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε εκείνον και τον Ουεσλάτι, με τον Μιλοσάβλεβιτς να μην μπορεί να αντιδράσει.

Το κερασάκι στην τούρτα από τον Ουεσλάτι, μία ανάσα πριν τη λήξη (90+3'), με τον Γάλλο να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-5.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΖ (Βλάντιτσα Πέτροβιτς): Μιλοσάβλιεβιτς, Ιωσηφίδης (66′ Χαραλάμπους), Σλόγκαρ, Χριστοφή, Ρότσα-Σάντος, Βάλντι (55′ Χ. Αντωνίου), Ελευθερίου, Σιφναίος, Ντιγκινί, Χρίστου, Σαμπό (66′ Σαρφό).

Καρμιώτισσα (Μάριος Χαραλάμπους): Σπόλιαριτς (63′ Άντος), Μαλόνε, Ντούμπια (33′ Ρόσι), Νεοφύτου, Μιχαήλ (33′ Θεοδώρου, 75′ Ουεσλάτι), Παντελή, Τσουκαλάς, Αγγελή, Κατσαντώνης, Κοβάσεβιτς, Ψύχας.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / VICTORIA LEANDROU
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα