Απόλλων - ΑΕΛ 4-1: Θριαμβευτές οι «κυανόλευκοι» στο λεμεσιανό ντέρμπι

Newsroom
Ο Απόλλων Λεμεσού συνέτριψε με 4-1 την ΑΕΛ στο «Αλφαμέγα» στο λεμεσιανό ντέρμπι και πανηγύρισε μια νίκη γοήτρου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της β φάσης του δεύτερου ομίλου του πρωταθλήματος CYTA.

Με δυο γκολ του Μάρκες, ένα του Μπακένγκα, ένα του Άδωνη, ο Απόλλων Λεμεσού επικράτησε 4-1 της ΑΕΛ στο «Αλφαμέγα». Τραγικά λάθη της άμυνας της ΑΕΛ στα δυο πρώτα γκολ, πολύ καλός ο Λέουβενμπεργκ για τους γηπεδούχους, που όποτε χρειάστηκε «κατέβασε τα ρολά».

Τραγικά λάθη στην άμυνα η ΑΕΛ, «βράχος» ο Λέουβενμπεργκ

Στο πρώτο μέρος, ο Απόλλων εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη στην άμυνα της ΑΕΛ, ενώ είχε σε φόρμα τον τερματοφύλακα του Λέουβενμπεργκ, ο οποίος κράτησε το μηδέν όποτε χρειάστηκε. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Τσούκα υπέπεσε σε σοβαρό σφάλμα, «δωρίζοντας» την μπάλα στον Πέρετς, ο οποίος βρήκε τον Μάρκες και ο Πορτογάλος επιθετικός έκανε σαν σε προπόνηση το 1-0. Στο 22’ ο Παναγιώτου γύρισε την μπάλα προς την εστία, με τον Μπακένγκα να μην είναι στη σωστή θέση για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα να χαθεί τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ΑΕΛ άρχισε να απειλεί. Ένα λεπτό αργότερα ο Τζάλμα σούταρε, με τον Λέουβενμπεργκ να αποκρούει, ενώ ο Ολλανδός τερματοφύλακας στο 29’ απέκρουσε τα σουτ του Θεμιστοκλέους και του Μορέιρα στην επαναφορά. Ο Λέουβενμπεργκ ήταν αποφασισμένος να κρατήσει το μηδέν στην εστία του και έτσι στο 32’ απέκρουσε και το σουτ του Τσούκα στο 32’. Τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Μαλεκκίδη πήγε άουτ, ενώ στο 37’ ο Ανέστης υπέπεσε σε τραγικό λάθος με αποτέλεσμα να κάνει με τη σειρά του δώρο στον Μάρκες, ο οποίος έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπακένγκα για το 2-0. Το «κερασάκι στην τούρτα» για τους γηπεδούχους μπήκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από μια όμορφη ομαδική προσπάθεια, ο Μπακένγκα πάσαρε στον Μάρκες, ο οποίος έκανε το 3-0 με υπέροχο τελείωμα.

Διαχείριση του προβαδίσματος, γκολ της τιμής από την ΑΕΛ


/> Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλων κράτησε εύκολα το προβάδισμα του και μάλιστα ήταν αυτός που είχε τις περισσότερες φάσεις, αλλά και ένα ακόμα γκολ. Στο 54’ ο Μάρκες απείλησε, αλλά ο Ανέστης τον σταμάτησε, ενώ στο 60’ η κεφαλιά του Μπακένγκα πήγε στον Ανέστη και στο δοκάρι. Τελικά, στο 74’ ο Άδωνη πέτυχε το 4-0 μετά από ασίστ του Παναγιώτου, σε μια φάση που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά επικυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR. Η ΑΕΛ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 84’ με το τελείωμα του Μίτσεφ, μετά από ασίστ του Νεοφύτου

Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων


/> Απόλλων (Πάμπλο Ματσίν): Λεουβενμπεργκ, Εκπολό, Άδωνη, Πέιμπερνς, Πέρετζ, Μαλεκκίδης (60′ Γιούρσεβιτς), Σπόλιαριτς (71′ Κοστάκε), Αρτεάν, Παναγιώτου, Μάρκες (71′ Ποντικός), Μπακένγκα (79′ Κλέιν).

ΑΕΛ (Αλέξης Γαρπόζης): Ανέστη, Φραντζής, Μεντόγεβιτς, Ανδρέου (46′), Παπαφώτης, Σρνιτς, Μορέιρα, Τσούκα (72′ Σιλβέστρος), Μακρής (72′ Μαρς), Θεμιστοκλέους (46′ Μίντσεφ), Τζάλμα (72′ Νεοφύτου).
/>

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα