ΑΕΚ Λάρνακας - Ομόνοια 2-0: Αποφασιστικό βήμα προς το «όνειρο» του πρώτου τίτλου (vid)

Μία χορταστική ΑΕΚ Λάρνακας κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο στο ματς της 8ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος Cyta (21/4). Οι παίκτες του Σιμόν επικράτησαν με 2-0 της Ομόνοιας και, έχοντες 71 βαθμούς, διατηρούν ελπίδες ώστε να φτάσουν στην κατάκτηση του τίτλου.

Αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η ΑΕΚ, με τον Σιμόν και τους παίκτες του να παίρνουν τη νίκη απέναντι στην Ομόνοια, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των play off (21/4).

Οι Λόπες και Τόνγκια διαμόρφωσαν το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, σε ένα χορταστικό δεύτερο ημίχρονο και πλέον ο σύλλογος της Λάρνακας βρίσκεται μία ανάσα πριν φτάσει τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.


Μόλις μία τελική στο πρώτο μέρος

Περισσότερες ήταν οι προϋποθέσεις παρά οι ευκαιρίες για τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ κυκλοφορούσε με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά τον Ουζόχο. Αιτία ήταν η αποτελεσματική ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ωστόσο δυσκολεύονταν στην ανάπτυξη και τις μεταβιβάσεις τους.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 27ο λεπτό, με την ΑΕΚ να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ. Ο Γκαρσία έκανε την μπαλιά από αριστερά και στη συνέχεια ο Σολ πήρε την κεφαλιά και έδωσε στην μπάλα φορά προς την εστία. Ο Ισπανός δεν ήταν εύστοχος από πολύ κοντά, σπαταλώντας μία πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.

Το πρώτο ημίχρονο έφτανε στο τέλος του και είχε καταγραφεί μόλις μία τελική προσπάθεια. Οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν για τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, έχοντας εστιάσει κυρίως στο αμυντικό κομμάτι και όχι τόσο σε εκείνο της επίθεσης.

Πάθος και τακτική δικαίωσαν την ΑΕΚ Λάρνακας

Η πρώτη προσπάθεια για την ΑΕΚ μετατράπηκε σε γκολ. Στο 49ο λεπτό, ο Ράφα Λόπες πήρε τη σέντρα του Τιουνκού προλαβαίνοντας τον Παναγιώτου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, «πληγώνοντας» την προηγούμενη ομάδα του.

Μετά το γκολ, η μία φάση διαδεχόταν την άλλη από πλευράς γηπεδούχων. Μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά οι παίκτες του Ραν Μπεν Σιμόν είχαν φτιάξει τρεις τελικές, με τον Ουζόχο να βάλλεται από παντού.

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βγάλουν αντίδραση απέναντι σε μία ΑΕΚ που αμυνόταν αποτελεσματικά. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι και στο 65ο λεπτό εξαργύρωσαν αυτήν την υπεροχή κάνοντας το 2-0 με τον Τόνγκια. Η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Ομόνοιας, με τον Ιταλό να παίρνει την μπάλα και να την στέλνει απευθείας στα δίχτυα του Ουζόχο με πλασέ.

Παρά το ότι το αποτέλεσμα φαινόταν να έχει παγιωθεί, η ΑΕΚ εξακολουθούσε να δημιουργεί ευκαιρίες και να φτάνει με αξιώσεις μέχρι την εστία των αντιπάλων.

Μετά το σφύριγμα της λήξης, οι παίκτες του Σιμόν πανηγύρισαν σε ένα γεμάτο «Arena» μία εξαιρετικά πολύτιμη νίκη και πλέον το πρωτάθλημα δεν φαντάζει και τόσο μακρινό.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:


ΑΕΚ (Ραν Μπεν Σιμόν): Πίριτς, Ντιουνκού, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Γκαρσία, Πονς, Γκάμα (72′ Ναούμ), Τόνγκια (79′ Σάντος), Φαράζ (69′ Γκιούρτσο), Σολ (79′ Κάσας), Λόπες (69′ Μάμας).

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Ουζόχο, Μάθιους, Μίλετιτς, Παναγιώτου, Χαμάς, Μπασιρού, Κούσουλος (69′ Αλιούμ), Χαραλάμπους (69′ Κασάμα), Σίμιτς (78′ Κακουλλής), Σεμέδο, Στεπίνσκι (46′ Μπάκιτς).

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα