Πρωτάθλημα Cyta: Η βαθμολογία και το πρόγραμμα για πρωταθλητή και έξοδο στην Ευρώπη

Newsroom
ΑΠΟΕΛ
Μετά και την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής των Playoff, το τοπίο σιγά σιγά ξεκαθαρίζει αναφορικά με τον πρωταθλητή Κύπρου, αλλά και τις ομάδες που θα πάρουν εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το βράδυ της Κυριακής (21/4), ο ΑΠΟΕΛ «αποκαθήλωσε» τον πρωταθλητή Άρη Λεμεσού, κερδίζοντάς τον με 2-0 στο ΓΣΠ και θέτοντάς τον -και μαθηματικά- εκτός διεκδίκησης του φετινού τίτλου. Λίγο νωρίτερα το ίδιο έπραξε και η ΑΕΚ Λάρνακας κόντρα την Ομόνοια (επίσης 2-0), με τους «πράσινους» να μένουν στο -7 από την κορυφή, δυο «στροφές» πριν το φινάλε, άρα εκτός μάχης.

Επομένως, η κούρσα για τον πρωταθλητή είναι ανάμεσα σε δυο, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι στο ελάχιστο του ενός πόντου, κάτι που κρατάει ολοζώντανο το σενάριο ενός «τελικού πρωταθλήματος» την τελευταία αγωνιστική (11/5).

Όσο αφορά την άλλη κούρσα, αυτή για έξοδο στην Ευρώπη, η Ομόνοια έχει το πάνω χέρι έναντι Άρη και Πάφου, τίποτα όμως δεν έχει κριθεί -ακόμη- μαθηματικά. Πάμε να δούμε την βαθμολογία και το πρόγραμμα για πρωταθλητή και «ευρωπαίους».

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 72β.

2. ΑΕΚ Λάρνακας 71β.

3. Ομόνοια 65β.

4. Άρης Λεμεσού 61β.

5. Πάφος 60β.

6. Ανόρθωση 52β.

Το πρόγραμμα των διεκδικητών του τίτλου

Κυριακή 28 Απριλίου

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ, 19:00

ΑΕΚ Λάρνακας - Ανόρθωση, 19:00

Σάββατο 11 Μαϊου

ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ Λάρνακας, 19:00

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως ο τίτλος μπορεί να κριθεί την επόμενη (9η) αγωνιστική μόνο αν ο ΑΠΟΕΛ κερδίσει την Ομόνοια εκτός, και η ΑΕΚ χάσει εντός από την Ανόρθωση. Διαφορετικά, όλα θα παιχτούν στο ΓΣΠ στις 11 Μαϊου.

Το πρόγραμμα των ομάδων για έξοδο στην Ευρώπη

Κυριακή 28 Απριλίου

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ, 19:00

ΑΕΚ Λάρνακας - Ανόρθωση, 19:00

Άρης Λεμεσού - Πάφος, 19:00

Σάββατο 11 Μαίου

ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ Λάρνακας, 19:00

Ανόρθωση - Άρης Λεμεσού, 19:00

Πάφος - Ομόνοια, 19:00

Όσο αφορά αυτή τη «μάχη», τα σενάρια είναι αρκετά. Άρης και Πάφος που παίζουν μεταξύ τους την Κυριακή (28/4) θέλουν οπωσδήποτε νίκη για να έχουν ελπίδες, ενώ η Ομόνοια δεν «καίγεται» και τόσο, έχει το πάνω χέρι και το +4. Επομένως, ίσως όλα να έχουν κριθεί σε επτά βράδια.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα