AEK Λάρνακας: Δυο βήματα πριν το όνειρο πάρει σάρκα και οστά

AEK Λάρνακας: Δυο βήματα πριν το όνειρο πάρει σάρκα και οστά

Πάνος Λάρκος
ben simon
Με δυο νίκες στα δυο τελευταία ματς, η ΑΕΚ Λάρνακας θα είναι πρωταθλήτρια, με τα δεδομένα να δείχνουν ότι θα πάει σε τελικό πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Το ήθελε περισσότερο, το διεκδίκησε πολύ περισσότερο και άξιζε το τρίποντο ακόμη περισσότερο. Η ΑΕΚ μπορεί να αγχώθηκε λίγο αφού δεν βρήκε το γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Ομόνοια με τα γκολ των Λόπες και Τόνγκια και διατηρεί τις τύχες της στα δικά της χέρια.

Με δυο νίκες η ΑΕΚ θα είναι πρωταθλήτρια. Στα λόγια είναι εύκολο να καταγράφεται. Στην πράξη τι θα κάνει η ΑΕΚ; Πάντως, από την ημέρα που ανέλαβε ο Σιμόν έχει κάνει πολύ πιο δύσκολα πράγματα σε αυτή την πορεία για να φθάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Έκανε ένα σερί που της δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει στο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Η επίδραση του κόσμου


Ο Σιμόν ζήτησε από τον κόσμο το γήπεδο να μην μοιάζει με συναυλία. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Το ΑΕΚ Αρένα πραγματικά αποτέλεσε ένα μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες και μία μεγάλη ώθηση την είχαν οι παίκτες του Σιμόν από την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε. Δεν ήταν εύκολο ματς αλλά και πάλι η ΑΕΚ διάβασε σωστά τον αγώνα, δεν επέτρεψε στην Ομόνοια να κάνει φάσεις και δίκαια κέρδισε.

Ο τελικός των τελικών


Όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα πάει σε τελικό πρωταθλήματος με το ΑΠΟΕΛ την τελευταία αγωνιστική μέσα στο ΓΣΠ. Ότι και να κάνει το ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Ομόνοια την επόμενη αγωνιστική θα μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο. Η ΑΕΚ αυτό που θέλει είναι απλά να κερδίσει την αδιάφορη, προβληματική και ελλιπέστατη Ανόρθωση την ερχόμενη Κυριακή στο ΑΕΚ Αρένα. Κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα γίνει. Φθάνει να μην υπάρξει υποτίμηση και εφησυχασμός από πλευράς ΑΕΚ.

Αν κρίνουμε από το πως ο Σιμόν και οι παίκτες του έχουν ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους παιχνίδια μέχρι σήμερα, τότε είναι ξεκάθαρο ότι τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει.

Αγωνία για Γκουστάβο Λέδες


Ρεπό έχει παραχωρήσει ο Ραν Μπεν Σιμόν στους παίκτες του τόσο σήμερα όσο και αύριο, έτσι οι προπονήσεις θα επαναρχίσουν την Τετάρτη. Μοναδικό ερωτηματικό είναι η περίπτωση Γκουστάβο Λέδες. Γράψαμε και πριν το παιχνίδι ότι υπήρχαν 2-3 ποδοσφαιριστές που είχαν κάποιες ενοχλήσεις. Ο Γκουστάβο δεν μπόρεσε να τις ξεπεράσει και παρά το γεγονός ότι ο Σιμόν τον έβαλε στο λεωφορείο για τον αγώνα με την Ομόνοια τον άφησε εκτός αποστολής.

Ο Πορτογάλος πολύτιμος μέσος έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και για την ώρα η παρουσία του στο ματς με την Ανόρθωση κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Την Τετάρτη που θα επιστρέψει η ομάδα στις προπονήσεις ίσως διαφανεί σε τι κατάσταση είναι.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα