Ομόνοια: Το μεγάλο credit που κέρδισαν Αναστασίου - παίκτες και η συσπείρωση για το «αιώνιο»

Ομόνοια: Το μεγάλο credit που κέρδισαν Αναστασίου - παίκτες και η συσπείρωση για το «αιώνιο»

Newsroom
ΟΜΟΝΟΙΑ
Μπορεί να έμεινε εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ωστόσο η Ομόνοια έχει αποκομίσει πολλά κέρδη το τελευταίο διάστημα, και τώρα καλείται να συσπειρωθεί ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (28/4, 19:00).

Ασυνεπής στον «τελικό» ; Ναι, αλλά η πορεία δεν διαγράφεται! Και πάει μόνο για νίκη στο «κλάσικο» η Ομόνοια. Και το πρωτάθλημα «χάθηκε» στα παιχνίδια με την ΑΕΖ, τον Εθνικό και την Καρμιώτισσα. Όχι από την ΑΕΚ. ! Τραγικό ; Σαφώς.

Δεν υπάρχει κανένας χώρος για «δάκρυα», ούτε για απογοήτευση. Στεναχώρια ναι. Και όλοι στο πράσινο οικοδόμημα, δε μπορούν παρά να νιώθουν την ίδια περηφάνια για αυτή την υπερπροσπάθεια που έκανε η ομάδα το τελευταίο δίμηνο. Για ομάδα που μπήκε με δυσκολία στον όμιλο τίτλου, ήταν έκτη και στο -10 από την κορυφή, με πέντε ομάδες από πάνω της, η πορεία στα πλέι οφ είναι αξιοθαύμαστη!

Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιάννη Αναστασίου άλλαξαν όλα άρδην. Βελτίωση στο τακτικό κομμάτι, με προσαρμογές στο ποιοτικό μεν, αλλά όχι και βαθύ ρόστερ. Τόσο στην ατομική όσο και την ομαδική απόδοση.

Με σήμα κατατεθέν την άριστη ανασταλτική λειτουργία και την εκμετάλλευση των επιθετικών αρετών της ομάδας. Με τον Αρτινό κόουτς να ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογία όλων. Και να σου ένα απίστευτο ντεμαράζ απέναντι σε πολύ καλούς αντίπαλους, που της επέτρεψε να σκέφτεται ακόμα και το νταμπλ. Από το πουθενά, κυριολεκτικά, σε μία χρονιά που φαινόταν καταστροφική, εκ νέου πρωταγωνίστρια και στις ράγες για την Ευρώπη. Τεράστια υπόθεση. Και αυτό το credit, κανείς δε μπορεί να το πάρει από τον κόουτς και τα παιδιά του!

Γύρισαν σελίδα και βλέπουν «κλάσικο» για να “κλειδώσει” η Ευρώπη

Για αυτό τώρα όσο ποτέ άλλοτε, είναι η ώρα που στο «τριφύλλι» επιβάλλεται να κρατήσουν ψηλά τα κεφάλια και το ηθικό ακμαίο.

Και όσοι αγαπάνε την Ομόνοια, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία ευτυχώς και όχι η μικρή, που απλά βγάζουν απωθημένα για να μη πω κάτι χειρότερο, πληκτρολογώντας ότι τους κατέβει, να σταθούνε κοντά στην ομάδα. Με την ίδια πίστη, με το ίδιο πάθος, με την ίδια «φλόγα» που είχαν οι πράσινοι όλο αυτό το διάστημα. Αυτό πρέπει να το κατανοήσει ο κόσμος, ενώ την ίδια στιγμή και οι ποδοσφαιριστές να κάνουν delete το ματς στην «ΑΡΕΝΑ» και να επιστρέψουν στα ψηλά τους στάνταρ απόδοσης. Ισχύει λένε οι πιο ειδικοί από εμάς του χώρου, ότι μετά από ένα κακό αποτέλεσμα είναι ότι πιο καλό να δίνεις αμέσως μετά ντέρμπι. Ε, πιο μεγάλο ντέρμπι, από το απόλυτο του κυπριακού ποδοσφαίρου στο τέλος της εβδομάδας, δεν μπορούσε να υπάρχει.

Οι «πράσινοι» έδειξαν περίτρανα ότι μπορούν να πάρουν παιχνίδια όπως τα δύο που απομένουν στο πρωτάθλημα και δη το 3ποντο στο επικείμενο ντέρμπι, ώστε να «κλειδώνουν» το ευρωπαϊκό εισιτήριο, πηγαίνοντας με ένα βάρος-άγχος λιγότερο στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Άλλωστε είναι η τελευταία εντός έδρας παράσταση για το πρωτάθλημα, με την εξασφάλιση της 3ης θέσης, το γόητρο και την περηφάνια του συλλόγου... στο τραπέζι.

Δε τα λες και λίγα κίνητρα. Να σημειώσουμε, αξίζει, ότι και στην προηγούμενη ήττα, που ήταν και πάλι από την ΑΕΚ, στις 9 Μαρτίου και τότε το «τριφύλλι» αντέδρασε εξαιρετικά με το 1-0 εκτός έδρας στο «κλάσικο» με τον ΑΠΟΕΛ. Κατάληξη, που ευελπιστούν άπαντες στο “τριφύλλι “να είναι η ίδια.

Λανγκ και Φαμπιάνο δε προλαβαίνουν το ματς, λέει η λογική, σημαντικότατη η επιστροφή του Κουλιμπαλί. Ενώ σίγουρα, θα αλλάξει 1-2 πράγματα ο κόουτς Αναστασίου, στο πλαίσιο της τακτικής προσέγγισης του ντέρμπι. Έχουμε μέρες για αυτά.

Α.Γ.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα