Εθνικός Άχνας - Απόλλων Λεμεσού 3-3: Ξέφρενοι ρυθμοί και ισόπαλη η ματσάρα στο «Δασάκι»

ahna_3
Ένα ασύλληπτο ματς πααρακολουθήσαμε στο «Δασάκι» με 6 γκολ , τρείς ισοπαλίες ανατροπές και πολλούς πρωταγωνιστές. Εθνικός Άχνας και Απόλλων Λεμεσού έμειναν ισόπαλοι με σκορ 3-3 με την κάθε πλευρά να έχει έναν αδιαμφισβήτητο MVP, Ηλία και Μπακενγκά

id="head-0">Ο Χαρακτήρας του ματς


/> Ένα ματς δίχως μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον εκτυλίχθηκε απόψε στο «Δασάκι» ανάμεσα σε Εθνικό Άχνας και Απόλλων Λεμεσού. Δύο ομάδες οι οποίες έχουν εξασφαλισμένη την άνοδο τους προ πολλού και δεν διεκδικούν κάτι το ουσιαστικό μέσα από την Β' φάση του πρωταθλήματος Cyta. Μονάχα οι νίκες γοήτρου είναι αυτό που απασχολεί εξ' ολοκλήρου της δυο ομάδες. Ο Εθνικός Άχνας, href="https://www.gazzetta.gr/football/protathlima-cyta/2326030/ethnikos-ahnas-episimopoiise-diazygio-me-ton-marino-satsia" rel=" noopener" target="_blank">δίχως το Μαρίνο Σατσιά πλέον στο πάγκο του, με υπηρεσιακό τον Μπόρτζε Τζούρεφ αναζητάει να βρει τα χαμένα πατήματά του ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, τουλάχιστον με ένα θετικό πρόσημο, παρά τις περιπέτειες με την αλλαγή τεχνικών τις τελευταίες εβδομάδες. Στην αντίπερα όχθη, ο Απόλλων Λεμεσού, μετά τον href="https://www.gazzetta.gr/football/kypello-kyproy/2325728/apollon-lemesoy-pafos-1-1-o-tankobits-tin-esteile-ston-proto-teliko" rel=" noopener" target="_blank"> αποκλεισμό του από το Κύπελλο από την Πάφο θέλει να κλείσει με νίκες τη χρονιά. Πάντως το μυαλό του σίγουρα βρίσκεται στο σχεδιασμό της επομένης χρονιάς και όχι στην αδιάφορη συνέχεια των Playout.

id="head-1">Συνθέσεις των δυο ομάδων και τακτικές

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τους Παναγή κάτω από τα δοκάρια Ριστέφσκι, Ντε Ιριόντο, Περατικός, Λίπσκι, Πεχλιβάνης, Ιωάννου, Στυλιανού, Καμπρέρα, Μ. Ηλία, Ντράζιτς να συμπληρώνουν την εντεκάδα. (3-4-3)
/>Ο Πάμπλο Ματσίν από την πλευρά του επέλεξε τους Εκπολό, Σιέλβικ, Μαλεκκίδης, Σπόλιαριτς, Γιούρτσεβιτς, Αρτεάν, Νταρίκουα, Φιλιώτης, Μάρκες και Μπακενγκά.(4-4-2)
/> Παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταντο άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση και οι δυο ομάδες να μην ασχοληθούν με το ματς. Τακτικά μιλώντας ο Εθνικός είχε ως στόχο να σημαδέψει τους δυο φετινούς πρωταγωνιστές του, Καμπρέρα και Ηλία οι οποίοι αποτελούν κίνδυνο θάνατο για τις αντίπαλες άμυνες. Ο Απόλλων Λεμεσού επέλεξε να υπερφορτώνει συχνά τον άξονα του γηπέδου, στον οποίον συνήθως υπερείχε περίτρανα, με σκοπό να βγάλει παίχτες όπως ο Μάρκεζ στην πλάτη των κεντρικών αμυντικών των γηπεδούχων και να κάνει καθ' αυτό το τρόπο τη ζημιά.

id="head-2">Από «ένα τα Πουλέν»

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως νωχελικά, δίχως ιδιαίτερο ρυθμό από τις δυο ομάδες, σε ένα ματς το οποίο δεν είχε τις προδιαγραφές να υποστηρίξει κάτι τέτοιο από άποψη βαθμολογίας. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όμως και γκολ στον αγώνα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Απόλλωνα, ο Εθνικός βγήκε στη κόντρα, ο Καμπρέρα πέρασε την μπάλα στον Ηλία και αυτός ανενόχλητος εκτέλεσε υποδειγματικά τον Λεούβερμπεργκ κάνοντας το 1-0 και πετυχαίνοντας το 17ο γκολ του στη φετινή σεζόν. Η συνεργασία Καμπρέρα - Ηλία για άλλη μια φορά απέδωσε καρπούς, με το δίδυμο να έχει 33 συμμετοχές σε τέρματα. Έτσι ο Απόλλων βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από νωρίς ψάχνοντας απάντηση, κάτι που υπογραμμίστηκε από το ανέβασμα στον ρυθμό του από το 10' και μετά. Το γεγονός ότι οι δυο ομάδες δεν πιέζονταν βαθμολογικά, απέβαλε το «νέφος» από το μυαλό τους και επέτρεψε να κάνουν το παιχνίδι τους δίχως άγχος.

Το 17ο γκολ θα πετύχαινε λίγο αργότερα, στη συμπλήρωση των 20 λεπτών, και ο Κάμπρερα όταν ο Νταρίκουα γλίστρησε με τον συνήθη ύποπτο να σκοράρει με ευκολία. 34 γκολ και οι δυο επιθετικοί μαζί, 17 ο καθένας. Αδιανόητες επιδόσεις από το επιθετικό δίδυμο του Εθνικού Άχνας. Δύσκολες συνθήκες για τον Απόλλωνα καθώς τα δυο λάθη της άμυνάς του τιμωρήθηκαν από τον Εθνικό. Οι «Κυανόλευκοι» έψαχναν κάτι που θα τους έδινε πνοή στον αγώνα. Ο Ματσίν ήταν προφανώς προβληματισμένος. Στο 34', η ομάδα της Λεμεσού βγήκε στη κόντρα, ο Μάρκεζ τσίμπησε τη μπάλα, πήγε να κρεμάσει τον Παναγή, με το δοκάρι να τον σταματάει. Μια εντυπωσιακή εκτέλεση, μεγάλη φάση και η πρώτη ουσιαστική τελική του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο. Και ήταν και η τελευταία, καθώς το πρώτο 45λεπτο έληξε δίχως έξτρα συγκινήσεις με το σκορ στο 2-0.

id="head-3">Μπακενγκά «παρών» και όλα στον αέρα

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων έψαχνε από νωρίς το γκολ που θα τον βάλει και πάλι στην εξίσωση του αγώνα. Την απάντηση στον Εθνικό. Και με αυτή τη διάθεση μπήκε στα τελευταία 45 λεπτά, να βρει γρήγορο γκολ και να διεκδικήσει ότι μπορεί από το ματς. Ανέβασε τις γραμμές του και πίεσε ψηλά. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις ελοχεύει ο κίνδυνος να φύγουν οι Καμπρέρας και Ηλία και να τιμωρήσουν την αντίπαλη ομάδα. Πολλές μεγάλες μπαλιές στη πλάτη της άμυνας από πλευράς Απόλλων που δεν απέδωσαν τα όσα θα ήθελε η ομάδα του Ματσίν τουλάχιστον μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού. Τρία λεπτά αργότερα όμως, στο 63', ο Μπακένγκα τσίμπησε υποδειγματικά τη μπάλα, έκανε το 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ζευγάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Μάρκεζ βρέθηκε από τα αριστερά ης περιοχής, σε πλεονεκτική θέση και με το εξωτερικό έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει στα «ίσα τα πράγματα» σε 45 δευτερόλεπτα.

Από εκεί και έπειτα ο Απόλλων κυνήγησε το γκολ με μεγάλες αξιώσεις. Στο 66' σε μια φάση καρμπόν το πρώτο γκολ, Γιουρτσεβιτς την σέντρα, Μπακένγκα την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ολική ανατροπή. Κόρνερ για τον Απόλλων, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Μπακενγκά, δεύτερο δικό του γκόλ, δεύτερο γκολ της Λεμεσιανής ομάδας και το ματς ισόπαλο σε 2-2. Μέσα σε 6 αγωνιστικά λεπτά, ο Μπακενγκα έβαλε τον επικίνδυνα ανεβασμένο Απόλλων 100% στην υπόθεση νίκη. Σαγκάλ και Μαλεκκίδης έχασαν μπαράζ ευκαιριών για να γυρίσουν ολότελα το ματς. Ωστόσο η μπάλα τιμωρεί και η τιμωρία δεν άργησε να έρθει. Στο 76ο λεπτό, (ποιος άλλος) ο Μάριος Ηλία με ένα απίστευτο εναέριο μονοκόμματο σουτ έκανε το 3-2, παίρνοντας από το χέρι τον Εθνικό με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. 18 γκολ για τον άσο, ασύλληπτα πράγματα. Ο Απόλλων τώρα παρά το εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο του πλήρωνε τα λάθη του ξανά και κυνηγούσε. Στο 83' ο Κολ που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο εκτέλεσε απευθείας φάουλ με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου όμως, πάλι ο Μπακένγκα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στη περιοχή, μετά από τακουνάκι του Αρντεάν και μπαλιά του πολύ δραστήριου Σαγκάλ ολοκλήρωσε το Χατ τρικ του, έκανε το 3-3, διαμόρφωσε το τελικό σκορ και εξελίχθηκε ως ο αδιαμφισβήτητος MVP παρά τα δυο γκολ του Ηλία από την άλλη πλευρά. Μια επιθετική ραψωδία ολοκληρώθηκε, ένα ματς διαφήμιση.
/>

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES
 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα