Ομόνοια: Που εστιάζει ο Αναστασίου, το «στοίχημα» για Φαμπιάνο και η εμπιστοσύνη σε Ουζόχο

Ομόνοια: Που εστιάζει ο Αναστασίου, το «στοίχημα» για Φαμπιάνο και η εμπιστοσύνη σε Ουζόχο

Newsroom
ΦΑΜΠΙΑΝΟ ΟΥΖΟΧΟ
Μανίκια για το «κλάσικο» σήκωσαν από σήμερα στην Ομόνοια. Άφησαν πίσω οι πράσινοι του Αναστασίου την.. κακή παρένθεση με την ΑΕΚ και πάνε φουλ για σπουδαία νίκη με τον ΑΠΟΕΛ (28/4, 19:00).

Η νίκη είναι στόχος εκ των ων ουκ άνευ πάντοτε στα παιχνίδια αυτά, μιλάμε άλλωστε για το απόλυτο ντέρμπι της Κύπρου. Επιπρόσθετα, είναι άκρως σημαντικά και τα βαθμολογικά κίνητρα πέραν όλων των άλλων για την Ομόνοια. Επιστρέφοντας στις επιτυχίες την Κυριακή, το «τριφύλλι» θα «κλειδώσει» τον στόχο της Ευρώπης, κάποιοι ας μην λησμονούν όπως γράψαμε και χθες, που ήταν αυτή η ομάδα, προ ημερών Αναστασίου. Και ασφαλώς, θα φύγει ένας μεγάλος ψυχολογικός βραχνάς, καθώς θα μπορέσει να επικεντρωθεί στον τελικό κυπέλλου, ...αδιαφορώντας βαθμολογικά για το τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Πάφος FC. Και τα αυτονόητα δυστυχώς στη χώρα που ζούμε, θα πρέπει να τα σημειώνουμε και να τα υπογραμμίζουμε, απαντώντας σε αυτούς, που «εργολαβικά» επιδίδονται σε συζητήσεις καφενειακού επιπέδου. Στα Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Γιάννης Ιωαννίδης, «πρέπει να νικάμε και στο τάβλι». Τόσο απλό!

Η «Αρένα», η έλλειψη δημιουργίας και η επιστροφή!

Σαφώς, ποδοσφαιρικά ομιλούντες, σε σχέση με τι παρουσίασε στην «Αρένα» απέναντι στην ΑΕΚ, θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη η ομάδα. Ουσιαστικά, όπως εμφανιζόταν όλο το προηγούμενο διάστημα. Σημαντική εξέλιξη για τον κόουτς η επιστροφή Κουλιμπαλί στην άμυνα, τόσο σε ατομικό, όσο κυρίως σε ομαδικό επίπεδο.

Τα «θέλω» του κόουτς με επίκεντρο τον αντί-Μπεζούς!

Όμως ο Γιάννης Αναστασίου, παρόλο που σωστά ύψωσε ασπίδα προστασίας στους παίκτες του, είδε πράγματα στην Λάρνακα που χρήζουν μεγάλης βελτίωσης και εκεί θα εστιάσει. «Φωνάζει» το πρόβλημα στον δημιουργικό τομέα, με την Ομόνοια να μην είχε τελική προσπάθεια απέναντι στην ΑΕΚ. Η απουσία του Μπέζους είναι κάτι περισσότερο από αισθητή, όμως μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Ομόνοια, ακόμα και με απουσίες και ρόστερ περορισμένο, επιβάλλεται να βρίσκει τις λύσεις. Το σχήμα με Μπασιρού, Κούσουλο, Χάμπο δίνει μεν καλύτερη ισορροπία στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά δείχνει να υστερεί σε κάποια βασικά πράγματα στην προσπάθεια επιβολής-τελικής πάσας σε καταστάσεις transition.

Φυσικά για να είμαστε και δίκαιοι, αυτό φάνηκε “χτυπητό” με την ΑΕΚ, καθώς είχε την ατυχία ο κόουτς να είναι σε κακό απόγευμα ταυτόχρονα παίκτες “¨κλειδιά” που είναι κομβικοί στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μία σκέψη είναι να πάει να παίξει ως επιτελικός ο Σίμιτς, με Αλιούμ και Σεμέδο στα “φτερά”, μένοντας στον πάγκο ο Μπασιρού. Χωρίς να αποκλείεται και κάτι άλλο από τον Αρτινό προπονητή. Υπάρχουν ακόμα σημαντικές προπονήσεις πριν το μεγάλο παιχνίδι, ενώ θα ληφθεί σαφώς υπόψιν και ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του Σα Πίντο.

Γενικότερα η ομάδα, θα πρέπει «να σηκώσει κεφάλι», να δουλέψει περισσότερο από ποτέ αυτές τις μέρες στο «Ηλίας Πούλλος», ώστε στην τελευταία εντός έδρας παρουσία της στο πρωτάθλημα, μπροστά στο κοινό της να είναι η Ομόνοια που όλοι θαύμασαν το προηγούμενο διάστημα! Αγωνιστικά και πνευματικά.

«Τρέχει» να προλάβει τον τελικό ο «Φάμπι»

Καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να επιστρέψει ο Βραζιλιάνος πορτιέρε, χωρίς βιασύνη και μεθοδικά, έχοντας για μεγάλο στόχο να είναι παρών στον τελικό Κυπέλλου με την Πάφος FC, το Σάββατο στις 18 Μαΐου.

Ο Φαμπιάνο, πάει καλύτερα αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να επιστρέψει και σίγουρα στο ματς με το ΑΠΟΕΛ θα είναι στην κερκίδα. Το μεγάλο στοίχημα για τον «γίγαντα» είναι να προλάβει το φινάλε του πρωταθλήματος στο «Στέλιος Κυριακίδης», μία εβδομάδα πριν το σπουδαίο ραντεβού της 18ης Μαϊου. Ο Φαμπιάνο είναι Φαμπιάνο, ακόμα και στην ηλικία που είναι και με κάποια ευπάθεια στους τραυματισμούς, για την Ομόνοια δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής, αλλά legend, «είναι τζέντλεμαν» είχε πει τις προάλλες ο πρόεδρος Παπασταύρου. Και όπως πρώτοι μάθατε από το Gazzetta Cyprus, απλά μένει ο χρόνος που θα επιλεγεί, για να ανακοινωθεί η παραμονή του στο «τριφύλλι». Την εξέλιξη γύρω από την αποθεραπεία του Φαμπιάνο λοιπόν, παρακολουθούν άπαντες με αγωνία στην ομάδα, έχοντας παράλληλα μεγάλη εμπιστοσύνη στο Φράνσις Ουζόχο. Να πούμε κλείνοντας, κάτι εξίσου σημαντικού. Οι δύο τους έχουν εξαιρετική σχέση, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο!

Α.Γ.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα