ΑΕ Λεμεσού - Νέα Σαλαμίνα 5-4: Αδιανόητη «Ματσάρα» και το τρίποντο στους «Κίτρινους» (vid)

5-4
Σε ένα από τα πιο αδιανόητα ματς της χρονιάς με 7(!) γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕ Λεμεσού πήρε τη νίκη με το γκολ στην εκπνοή από τον Μακρή διαμορφώνοντας το τελικό 5-4. Χάτ τρικ πέτυχε ο Μιντσεβ για τους «Κίτρινους» της Λεμεσού.

id="head-0">Ο χαρακτήρας του ματς


/> Ακόμα ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς είχε το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής των Playout, αυτή τη φορά ανάμεσα σε ΑΕ Λεμεσού και Νέα Σαλαμίνα στο «ΆλφαΜέγα». Η παραμονή στη κατηγορία είχε προ πολλού κριθεί και καμία από τις δύο ομάδες δεν διεκδικούσε οτιδήποτε το ουσιαστικό. Οι γηπεδούχοι είχαν στο μυαλό τους τον «διοικητικό πυρετό» που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου βρίσκεται εν μέσω σχεδιασμού της επομένης χρονιάς, κάτι που σαφέστατα υποδεικνύεται από τις κινήσεις και τις ανανεώσεις στις οποίες προβαίνει η ομάδα. Εφόσον τίποτα δεν διακυβευόταν, και οι δυο ομάδες είχαν την δυνατότητα να παίξουν το ποδόσφαιρό τους δίχως άγχος και πίεση.

id="head-1"> Συνθέσεις και τακτικές


/>Ο Αλέξης Γαρπόζης επέλεξε τους Φραντζή, Μεντόγεβιτς, Παπαφώτη, Σρνιτς, Μορέιρα, Σιλβέστρος, Μίντσεφ, Τζάλμα, Σεργίου και Κα. Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου παρέταξε από την δική του πλευρά τους Κίσσα ,Κονατέ, Ντάτκοβιτς, Νάρσιγκ, Κουσμάνοβιτς, Μπεχαράνο, Καρλίτος, Παπαγεωργίου, Λέουκο, Γκουανίνι, Γιάνκα.
/> Η ΑΕΛ επεδίωκε συχνά να σημαδέψει την πλάτη της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας με βαθιές μπαλίες. Στόχος τους συνήθως ο δυνατός και γρήγορος Μίντσεβ. Για να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό χρειαζόταν συνδρομή και από τις δύο πλευρές. Η Νέα Σαλαμίνα είχε επιλέξει συχνά πυκνά να ανεβάζει πολύ τις γραμμές της, αποσκοπώντας να πιέσει τη πρώτη επαφή της ομάδας από την Λεμεσό και να εκμεταλλεύτεί το οποιοδήποτε λάθος της. Μια τακτική δίκοπο μαχαίρι, διότι όσα πλεονεκτήματα και επιλογές της έδινε στον επιθετικό χώρο, άλλο τόσο υπέφερε στο αμυντικό τρίτο της.


/> Μίντσεβ, μόνο εσύ αγόρι μου

Το παγωμένο κλίμα του άδειου (λόγω των βαθμολογικών συνθηκών) «ΆλφαΜέγα» ζεστάθηκε από τον ρυθμό παιχνιδιού και των δύο ομάδων. Λίγο πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών, η τακτική της ΑΕΛ με τις μεγάλες μπαλιές απέδωσε καρπούς με τον Μίντσεβ να βγαίνει πίσω από τους αμυντικούς, να πηγαίνει ολοταχώς να περάσει από τον Κίσσα, με τον Κίπερ της Νέας Σαλαμίνας να μαζεύει τη μπάλα μέσα από τα πόδια του. Στη συνέχεια της φάσης, ο Κουσμάνοβιτς βρέθηκε στην απέναντι περιοχή και από πλεονεκτική θέση σημάδεψε ψηλά. Ο Μίντσεβ προειδοποίησε και στο 12ο λεπτό το έκανε πράξη. Ο Τζάλμα του πάσαρε τη μπάλα με το κεφάλι και ο δεινός επιθετικός με ένα εντυπωσιακό εναέριο «Βολ Πλανέ» έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Από αυτό το σημείο και έπειτα η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να οργανωθεί και να απειλήσει την ΑΕΛ, να βρει την ισοφάριση. Ο Μίντσεβ όμως δήλωσε ξανά, βροντερό παρών. Στο 27' ο Σιλβέστρος έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, και ο συνήθης ύποπτος τσίμπησε τη μπάλα με το μυτάκι στον αέρα ξανά και έκανε το 2-0. Χαρακτηριστικό της φάσης, ο εκνευρισμός του Κίσσα για τα κενά της άμυνας του. Οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν μια φάση απάντηση στα απανωτά γκολ των Λεμεσιανών, με κάτι τέτοιο να μην συμβαίνει. Παρακολουθήσαμε ένα ημίχρονο με πολλές ενοχλήσεις και τραυματισμούς. Παπαφώτης, Μπεχεράνο και ο εκτελεστής Μίντσεβ, όλοι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού. Και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 2-0, με μια ΑΕΛ που φαινόταν να το θέλει παραπάνω και μια κάπως νωχελική, ίσως χαμένη στις σκέψεις του επόμενου χρόνου Σαλαμίνα. Σίγουρα διορθωτικές κινήσεις ήταν αναγκαίες στο δεύτερο ημίχρονο.

id="head-2">Τέσσερα ο ένας, τρία ο άλλος, τρείς πόντοι η ΑΕΛ

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με την ΑΕΛ να πιέζει ψηλά και να αναζητάει τρίτο γκολ στην αναμέτρηση. Το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα ήταν ένα ρεσιτάλ σεντρών στη περιοχή της Νέας Σαλαμίνας (6 κόρνερ σε 3 λεπτά). Μια πολιορκία που δε μπορούσε να λύσει η ομάδα της Αμμοχώστου. Η πολιορκία αυτή «λύθηκε» δίχως να υπάρξει σοβαρή απειλή και τελική. Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 54ο λεπτό όταν το λάθος στην «Λεμεσιανή άμυνα» οδήγησε στο κλέψιμο του Νάρσινγκ, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα και ο Παπαγεωργίου εξ' επαφής έκανε το 2-1, βάζοντας ξανά την ομάδα του στην εξίσωση. Μια εξίσωση που επρόκειτο να ξαναγίνει περίπλοκη όταν τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σιλβέστρος βρήκε τη μπάλα στρωμένη μπροστά του, έκανε ένα μονοκόμματο συρτό σουτ εκτός περιοχής κάνοντας το 3-1, επαναφέροντας τη διαφορά δύο τερμάτων για την ομάδα του. Στρωμένη θα έβρισκε τη μπάλα μονάχα λίγα λεπτά αργότερα και ο Μιγκελίτο στο 67' ο οποίος με ένα πλασέ νίκησε τον Ολιβέιρα και έκανε το 3-2, πάλι φέρνοντας την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής από την ισοφάριση σε ένα πραγματικά εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο με τρομερό ρυθμό. Παρά το γεγονός ότι οι «Ερυθρόλευκοι» κυνηγούσαν ισοφάριση, η άμυνα τους εμφάνιζε παρα πολλά κενά ανάμεσα στα στόπερ, με τους παίχτες της ΑΕΛ να βρίσκουν πολύ καλές στιγμές να απειλήσουν. Δικαιολογημένες οι φωνές του Κίσσα στους αμυντικούς του μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, στο πρώτο ημίχρονο. Στο 79' ο Φράντζης προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα η οποία βρήκε το χέρι του, με τον διαιτητή να κρίνει ότι υπάρχει πέναλτι, το οποίο ο Νάρσινγκ εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 3-3. Και οι δύο ομάδες αναζητούσαν το γκολ που θα τους έφερνε τη νίκη. Αυτό έμελλε να σημειωθεί από την ΑΕΛ. Ο Βίκτωρος γλίστρησε, ο Μορέιρα έκλεψε, «σέρβιρε» σε κενή εστία και ο Μίντσεβ ολοκλήρωσε το Χατ Τρικ του κάνοντας το 4-3. Ήταν όμως το γκολ της νίκης; Στο 89ο λεπτό κι άλλο χέρι στη περιοχή της ΑΕΛ, έστειλε τον Νάρσινγκ ξανά στα 11 βήματα ο οποίος δεν είπε όχι στην ευκαιρία και έκανε το 4-4. Το ματς παρόλα αυτά δεν είχε τελειώσει. Στο τελευταίο από τα 5 λεπτά του έξτρα χρόνου ο Μακρής πήρε τη κεφαλιά από το κόρνερ της ομάδας του και έκανε το 5-4 για την ΑΕΛ, σε ένα από τα ματς της χρονιάς. Με το τελειωτικό χτύπημα του Μακρή, η ομάδα από την Λεμεσό πήρε το επεισοδιακό τρίποντο και την πολυπόθητη, λόγω των εξελίξεων του αγώνα, νίκη.


/>

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα