Πρωτάθλημα Cyta: «Στέψη» ΑΠΟΕΛ ή τελικός στις 11 Μαΐου;

Newsroom
ΑΠΟΕΛ ΑΕΚ
Η 9η αγωνιστική των Playoff πλησιάζει και το Gazzetta Cyprus σας παρουσιάζει τα σενάρια αναφορικά με τη «μάχη» του τίτλου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας.

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας είναι οι δυο διεκδικητές του φετινού πρωταθλήματος Cyta, πριν κάνει σέντρα η 9η αγωνιστική των Playoff της διοργάνωσης.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν μπροστά τους το μεγάλο εκτός έδρας ντέρμπι, το «αιώνιο» της Κύπρου κόντρα στην Ομόνοια, η οποία θέλει νίκη για να «κλειδώσει» την Ευρώπη (28/4, 19:00), ενώ την ίδια ώρα οι Λαρνακείς θα φιλοξενήσουν την αδιάφορη βαθμολογικά Ανόρθωση.

Το σύνολο του Ρικάρντο Σα Πίντο βρίσκεται έναν πόντο μπροστά από εκείνο του Ραν Μπεν Σιμόν (72 έναντι 71) και τα σενάρια αναφορικά με τον πρωταθλητή είναι απλά, μιας και οι δυο «μονομάχοι» αγωνίζονται μεταξύ τους στην τελευταία (10η) αγωνιστική (11 Μαϊου) στο ΓΣΠ.

Ένα και μοναδικό σενάριο τελειώνει την υπόθεση τίτλος από απόψε. Θα πρέπει ο ΑΠΟΕΛ να πάρει το διπλό κόντρα στους «πράσινους» και ταυτόχρονα η ΑΕΚ να ηττηθεί από τους παίκτες του Γιάννη Οκκά.

Σε διαφορετική περίπτωση πάμε για «τελικό πρωταθλήματος» σε δυο εβδομάδες από τώρα στο ΓΣΠ, καθώς μαθηματικά τίποτα δεν θα έχει κριθεί. Αν οι δυο σύλλογοι φέρουν ίδιο αποτέλεσμα, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα έχει το αβαντάζ του ενός βαθμού, ενώ θα είναι στο +3 αν οι «πρασινοκίτρινοι» μείνουν στην ισοπαλία.. Αν η ΑΕΚ φέρει καλύτερο αποτέλεσμα, τότε θα προσπεράσει είτε για έναν είτε για δυο πόντους, και θα είναι εκείνη που θα στοχεύει σε δυο αποτελέσματα, ώστε να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της!

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα