Οθέλλος - ΑΕΖ: 3-1 Νίκη «μήνυμα» για τους γηπεδούχους

Σε ένα ακόμη αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι των Playout του Πρωταθλήματος Cyta, ο Οθέλλος πήρε την νίκη με 3-1 κόντρα στην ΑΕΖ για τη 12η αγωνιστική σε ένα εντυπωσιακό, δεδομένων των συνθηκών, παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και συγκινήσεις.

Ο χαρακτήρας του ματς


Ένα ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον εκτυλίχθηκε στο «Αμμόχωστος- Επιστροφή», ανάμεσα στον Οθέλλο Αθηαίνου και την ΑΕ Ζακακίου. Οι δυο ομάδες που βρίσκονται στο πάτο της βαθμολογίας είναι ήδη καταδικασμένες να βρεθούν στη Β' Εθνική και αναζητούν μονάχα μια νίκη γοήτρου η οποία θα τους επιτρέψει να αποχαιρετήσουν «τα σαλόνια» με ψηλά το κεφάλι. Μέλημα τους λοιπόν είναι ο σχεδιασμός της επομένης σεζόν με αρχική βάση τα τελευταία παιχνίδια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το γεγονός ότι η βαθμολογία δε τους πιέζει επέτρεψε στις δυο ομάδες να παίξουν το ποδόσφαιρό τους δίχως πίεση και άγχος.

Ρεσιτάλ ευκαιριών και από ένα για τον καθένα

Αυτό βοήθησε και την δομή του παιχνιδιού και του ρυθμού από τις αρχές του ημιχρόνου. Οι δυο ομάδες, μη έχοντας το οτιδήποτε να χάσουν μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένες να παίξουν το ποδόσφαιρό τους. Και αυτό έγινε με το «καλημέρα». Στο 4ο λεπτό, ο Πιχ δημιούργησε χώρο για τον εαυτό του έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά νικώντας τον Στυλιανού και κάνοντας το 1-0. Η εικόνα του ματς δεν έδειχνε να αλλάζει, πολλά προβλήματα η ΑΕΖ στην αντιμετώπιση των μονομαχιών ένας με έναν, συμβάλλοντας στη δημιουργία καλών συνθηκών για τους γηπεδούχους.

Στο 14΄η ΑΕΖ έψαξε απάντηση με ένα σουτ του Ιωσηφίδη από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Τζιακουρή να μπλοκάρει στο κέντρο της εστίας. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Οθέλλος παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον πολύ δραστήριο στα πρώτα λεπτά Σλάβικ, ο οποίος από πλάγια θέση σημάδεψε το δεξί δοκάρι. Ο Κατσιατής με δυο σουτ προσπάθησε να σκοράρει, μη μπορώντας ωστόσο σε καμία εκ των δυο περιπτώσεων να αιφνιδιάσει τον πολύ σταθερό Στυλιανού. Ωστόσο στο 24ο λεπτό ήρθε η απάντηση των φιλοξενουμένων. Η πολύ ωραία ανάπτυξη της ΑΕΖ ξεκλείδωσε την άμυνα του Οθέλλου και έβγαλε τον Κλε σε πλεονεκτική θέση από τα αριστερά, ο οποίος με ένα πολύ όμορφο πλάσε έκανε το 1-1, ισορροπώντας ξανά τα δεδομένα.

Στο 29' η ΑΕΖ πήγε να γυρίσει τούμπα το ματς με τη προβολή του Σιφνέου ωστόσο να καταλήγει ελάχιστα άουτ, μη μπορώντας να σκοράρει και να φέρει την ολική ανατροπή στον αγώνα για την ομάδα του, η οποία έδειχνε να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 33' ξανά οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, αυτή τη φορά με την έξοχη ενέργεια του Βαλντί , δίχως ωστόσο αποτέλεσμα ξανά. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου εν ολίγοις παρακολουθήσαμε ένα κρεσέντο ευκαιριών και από τους δυο μονομάχους, , με το σκορ να παραμένει το ίδιο. Στο 40ο λεπτό πάλι ο Σιφνέος με έξυπνο πλασέ σημάδεψε το δοκάρι, με τις δυο ομάδες να πάνε ισόπαλες στα αποδυτήρια.

«Χρυσός Σανκαρέ»

Το δεύτερο ημίχρονο συνέχισε με τις προδιαγραφές που είχε θέσει το πρώτο. Δυνατός ρυθμός με τις δυο ομάδες να αναζητούν το γκολ που θα «σπάσει το ρόδι». Στο πρώτο δεκάλεπτο και οι δυο είχαν την ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ συνεχίζοντας ακριβώς από εκεί που είχαν αφήσει το λογαριασμό τους. Ο Βαλντί με τη συμπλήρωση μιας ώρας, κουβάλησε τη μπάλα πολλά μέτρα, σε μια πολύ παρόμοια φάση με αυτή του πρώτου ημιχρόνου, σούταρε και η μπάλα κατέληξε άουτ, σε μια εντυπωσιακή στιγμή που ξεχώρισε .Παρόλα αυτά, ο ρυθμός σε εκείνο το διάστημα του αγώνα είχε εμφανίσει μεγάλη πτώση, μη θυμίζοντας σε τίποτα το πρώτο 45λεπτο. Με την είσοδο του Σανκαρε η επίθεση του Οθέλλου απέκτησε νέα πνοή και σε πολλές περιπτώσεις ο νεοεισλεθείς παραλίγο να σκοράρει. Μέσα σε 13 λεπτά, από το 64΄μέχρι το 77΄ σκόραρε δις. Και στις δυο περιπτώσεις ήταν μια ατομική ενέργεια οπού νίκησε τον οποιοδήποτε αντίπαλο βρέθηκε στο διάβα του και εκτέλεσε τον Στυλιανού. Μπορεί στο 2-1 ο Κύπριος να έκανε κακό υπολογισμό ωστόσο το 3-1 ήταν ένα άπιαστο σουτ δίχως ελπίδα για επέμβαση. Έτσι σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Οθέλλος απέκτησε σημαντικό αβαντάζ δυο τερμάτων και είχε το πάνω χέρι στην υπόθεση νίκη. Το σκορ δεν άλλαξε με το 3-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα. Σε ένα πολύ όμορφο «αδιάφορο» ματς ο Οθέλλος κέρδισε και έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα στις τάξεις της, στέλνοντας μήνυμα ενόψει της επομένης σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα