Τελικός πρωταθλήματος 10 χρόνια μετά το επεισοδιακό ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ!

Newsroom
ΑΠΟΕΛ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2014
Μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία του Κυπριακού πρωταθλήματος, ο τίτλος θα κριθεί μεταξύ δυο ομάδων που «κοντράρονται» την τελευταία αγωνιστική, με την πρώτη να χρονολογείται πίσω στο 2014 και το επεισοδιακό ΑΕ Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ που διεκόπη λόγω κροτίδας!

Μπορεί να έχουμε διακοπή λόγω Πάσχα, ωστόσο η Κύπρος κινείται σε ρυθμούς τελικού πρωταθλήματος, καθώς στις 11 Μαϊου στο ΓΣΠ, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας -κυριολεκτικά- θα δώσουν μάχη για τον φετινό τίτλο.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν το αβαντάζ σε περίπτωση ισοπαλίας, καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία, με το σύνολο του Ραν Μπεν Σιμόν να χρειάζεται μόνο νίκη για να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Αυτή θα είναι μόλις η 2η φορά στην ιστορία της «μεγάλης» κατηγορίας του Κυπριακού ποδοσφαίρου, όπου οι δυο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, αγωνίζονται μεταξύ τους στην τελευταία «στροφή» της λίγκας. Το Gazzetta Cyprus γυρίζει τον χρόνο πίσω και σας παρουσιάζει την πρώτη, εκείνη πριν από μια δεκαετία (2014), το επεισοδιακό ΑΕ Λεμεσού - ΑΠΟΕΛ.

Επεισόδια, κροτίδες και οριστική διακοπή

Πάμε λοιπόν πίσω στο 2014, και συγκεκριμένα στις 17 Μαϊου, όταν η ΑΕ Λεμεσού υποδεχόταν στο «Τσίρειο» τον ΑΠΟΕΛ, στο φινάλε εκείνης της σεζόν. Η Λεμεσιανή ομάδα των 81 βαθμών, έναντι 78 του ΑΠΟΕΛ, χρειαζόταν απλώς να μην ηττηθεί, ούτως ώστε να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Ωστόσο, το παιχνίδι πήρε άσχημη τροπή, όταν δυο τεχνικοί τηλεοπτικού σταθμού δέχθηκαν επίθεση από φιλάθλους και τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Σα να μην έφτανε αυτό, στο 48' το ματς διακόπηκε λόγω ρίψης αντικειμένων από φίλους του ΑΠΟΕΛ, ενώ τέσσερα λεπτά μετά (52'), ο Βραζιλιάνος Κακά των φιλοξενούμενων τραυματίστηκε από κροτίδα και όπως ήταν λογικό το ματς διεκόπη οριστικά!

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΚΑ 2014

Πρωταθλητής σε άδειο γήπεδο

Ο αγώνας αποφασίστηκε να διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα, δίχως την παρουσία φιλάθλων, με το «Αντώνης Παπαδόπουλος» να αποτελεί το στάδιο που επελέγη από τους αρμόδιους. Έτσι, στις 31 Μαϊου του 2014, οι δυο ομάδες πάτησαν ξανά χορτάρι, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Στο 45+1' ο Σίλιαν Σέρινταν σκόραρε και με αυτό το τέρμα έμελλε να χαρίσει -τότε- το 23ο πρωτάθλημα της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ, καθώς οι «γαλαζοκίτρινοι» υπερτερούσαν στην ισοβαθμία έναντι της ΑΕΛ. Έτσι γράφτηκε ο επίλογος του πρώτου μέχρι σήμερα τελικού πρωταθλήματος στην Κύπρο.

Σε ένα άδειο γήπεδο, με τους ποδοσφαιριστές «ξενερωμένους» από την όλη κατάσταση, η οποία φυσικά έφερε -και φέρνει ακόμη και σήμερα- πολλά «παρατράγουδα» αναφορικά με τους υπαίτιους της όλης κατάστασης. Προφανώς, ευχή και επιθυμία όλων να μην συμβεί κάτι ανάλογο σε 10 ημέρες από σήμερα.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα