Ομόνοια: Η κίνηση ματ του προέδρου, το «άγγιγμα» Αναστασίου και η δίψα για τον τελικό της 18ης Μαΐου

Ομόνοια: Η κίνηση ματ του προέδρου, το «άγγιγμα» Αναστασίου και η δίψα για τον τελικό της 18ης Μαΐου

Newsroom
anastasiou_omonoia
Όταν στις 25 του περασμένου Φεβρουαρίου, η Ομόνοια κέρδιζε για πρώτη φορά τον Άρη στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», στο ντεμπούτο του Έλληνα κόουτς Αναστασίου, σήμανε το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Πέτυχε, δε έτυχε αυτό που κατάφεραν στην Ομόνοια την τελευταία διμηνία. Και σας το αναλύουμε σήμερα, με την υποσημείωση ότι όλοι στο «Ηλίας Πούλλος» παραμένουν προσηλωμένοι στο βράδυ της 18ης Μαΐου, με δίψα για την κούπα. Τίποτα λιγότερο!

«Δεν ήταν εύκολο αυτό που έκανε η ομάδα, η τεχνική ηγεσία με τους ποδοσφαιριστές και με τη μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου. Το αναγνωρίζει η Διοίκηση και τους συγχαίρει για αυτό. Το -10 από την κορυφή έγινε -4, το -7 από τον Άρη έγινε +6 και το -1 από την Πάφο έγινε +7».

Πολύ εύστοχες δηλώσεις, από τον επί του τύπου εκπρόσωπο, Αντρέα Δημητρίου. Θα προσέθετα ότι αποτελούν και μία μεγάλη αλήθεια για τους πράσινους! Και ο Αντρέας το αποτύπωσε πολύ σωστά, ανατρέχοντας στο σύντομο παρελθόν.
21 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ο Γιάννης Αναστασίου: « Ανακοινώνουμε την πρόσληψη, με άμεση ισχύ, του κ. Γιάννη Αναστασίου στη θέση του Σύμβουλου Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού. Το συμβόλαιο συνεργασίας έχει διάρκεια μέχρι τον Μάιο του 2026. Παράλληλα, λόγω της ανάγκης που προκύπτει, ο κ. Αναστασίου θα έχει και καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή, μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.»

Και αυτή αποδείχτηκε η κίνηση ματ του Σταύρου Παπασταύρου! Και όταν στις 25 του περασμένου Φεβρουαρίου, η Ομόνοια κέρδιζε για πρώτη φορά τον Άρη στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», στο ντεμπούτο του Έλληνα κόουτς, σήμανε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Αυτό το μεγάλο διπλό τότε και πως το διαχειρίστηκαν στο «τριφύλλι», έφερε αυτό το εξαίρετο come back, με την ομάδα για 5η διαδοχική χρόνια Ευρωπαία, ούσα στον τελικό κυπέλλου με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα της.

Και με μεγάλες νίκες απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Με τον λαό της ομάδας εκ νέου να πιστεύει ακράδαντα, βλέποντας όλη αυτή την κατάθεση ψυχής από παίκτες και την άριστη προσέγγιση, διαχείριση αγώνων-παικτών από την τεχνική ηγεσία. Κάτι που δε γινόταν πιο πριν και που το πλήρωσε ακριβά η ομάδα. Αλλιώς τώρα θα μιλούσαμε ναι για τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία! Στο ίδιο πνεύμα και η διοίκηση, προεξάρχοντος του προέδρου, με την πολύ πιο ενεργή παρουσία του σε καθημερινό επίπεδο και η συνεργασία με τον προπονητή, να διαδραματίζουν σημαίνοντα ρόλο. Όλοι τους εκτίμησαν απεριόριστα τα στοιχεία που έβαλε στην ομάδα ο κόουτς Αναστασίου, το δέσιμο του με τους παίκτες, που έπαιζαν και παίζουν και για αυτόν ξεκάθαρα! Η μεγάλη επιθυμία για επιτυχίες, το πάθος , η αφοσίωση, η πίστη και το πνεύμα νικητή.

Όπως πολύ σωστά το διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου, αυτά είναι βασικά συστατικά των μεγάλων ομάδων όπως διαχρονικά είναι η Ομόνοια από την μέρα ίδρυσης της. Η ομάδα, με τη σφραγίδα Αναστασίου κατέβαλε τιτάνια προσπάθεια, στα δύσκολα ύψωσε ανάστημα, έκανε τη μεγάλη της αντεπίθεση και ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα και άπαντες ναι μπορούν να νιώθουν ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι για αυτό.

Επειδή έχει αναπτυχθεί και μία παραφιλολογία, σαφώς και η Ομόνοια δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την κορυφή, δε πανηγυρίζει 3η θέση, αλλά το ξέσπασμα πανηγυρισμών μετά την 3η φετινή νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, όπως και να το κάνουμε θα συμβεί και λογικό είναι ! Μη μας τρελαίνουν κάποιοι, που πάντοτε θα βρίσκουν κάτι τοξικό να λένε.
Και επί τούτου όλο αυτό το οικοδόμημα παραμένει σεμνό, ταπεινό, υπό την γενική προσταγή των Παπασταύρου-Αναστασίου, με τους παίκτες διψασμένους, να αδημονούν για το ραντεβού της 18ης Μαΐου. Άπαντες στρέφουν εκεί όλη την προσοχή, τις σκέψεις και την ενέργειά τους. Και ασφαλώς σε αυτή την τελευταία παράσταση μιας επίπονης και ιδιαιτέρως δύσκολης χρονιάς, θέλουν να εξαργυρώσουν όλο αυτό που πέτυχαν και μετά ναι τότε θα το πανηγυρίσουν όπως αρμόζει!

ΑΓ

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα