Με 22 και παραπάνω ήττες, έγινε το αναμενόμενο

Newsroom
ΑΕΖ ΟΘΕΛΛΟΣ
ΑΕ Ζακακίου, Οθέλλος Αθηαίνου και Δόξα Κατωκοπιάς έχουν «αποχαιρετήσει» την 1η Κατηγορία, αναμενόμενα, αφού κάθε μια τους έχει τουλάχιστον 22 ήττες!

Λένε πως το ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο δίκαιο όσο το μπάσκετ, πως δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Πράγμα που ισχύει. Ωστόσο, σε βάθος μιας ολόκληρης αγωνιστικής περιόδου, είναι εξαιρετικά σπάνιο έως και απίθανο, το άθλημα να μην αποδώσει δικαιοσύνη.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση των τριών ομάδων που υποβιβάστηκαν από το πρωτάθλημα Cyta, την Β' Κατηγορία της Κύπρου. ΑΕ Ζακακίου, Οθέλλος Αθηαίνου και Δόξα Κατωκοπιάς σε λίγους μήνες θα μπουν στη σεζόν με στόχο την επιστροφή εκεί όπου... είναι τώρα. Και ο υποβιβασμός τους, ήταν πέρα για πέρα δίκαιος.

Με 22+ ήττες δεν πας πουθενά

Σε μια σεζόν-μαραθώνιο με 40 παιχνίδια πρωταθλήματος, ακόμη και οι 15 ήττες είναι αρκετές για να σε «ρίξουν» κατηγορία. Πόσω δε μάλλον όταν αυτό το νούμερο έχει ξεπεραστεί κατά... πολύ.

Ας ξεκινήσουμε από την ουραγό ΑΕ Ζακακίου των 17 πόντων σε 38 ματς, η οποία αγνοεί τη χαρά της νίκης από τις 5 Σεπτεμβρίου (!) του 2023 φυσικά. Μιλάμε για μια ομάδα με 25 ήττες, 11 ισοπαλίες και μόλις δυο τρίποντα, με παθητικό 94 γκολ και υπέρ γκολ μόλις 38, δηλαδή ένα ανά παιχνίδι! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Συνέχεια έχει ο Οθέλλος, με την ομάδα του Αθηαίνου να έχει δει τους αντιπάλους της να παίρνουν τους βαθμούς της νίκης 22 φορές, και την εστία της να έχει παραβιαστεί με 73 γκολ! Οι 7 νίκες και 9 ισοπαλίες, προφανώς δεν μπορούσαν να φέρουν την Άνοιξη.

Τέλος, η Δόξα. Ο σύλλογος της Κατωκοπιάς που υποβιβάστηκε (μαθηματικά) τελευταίος χρονικά, έχει μόλις δυο βαθμούς περισσότερους από τον Οθέλλο (32 έναντι 30), έχει όμως και 2 ήττες περισσότερες (24). Τη διαφορά κάνουν τα 9 ροζ φύλλα και οι 5 ισοπαλίες. Ακόμη και έτσι όμως, η πτώση ήταν αναπόφευκτη.

Εξαίρεση Καρμιώτισσα και Νέα Σαλαμίνα

Ας δούμε τις ομάδες που παρέμειναν στα «μεγάλα σαλόνια».

Απόλλων Λεμεσού: 10 ήττες

ΑΕ Λεμεσού: 15 ήττες

Νέα Σαλαμίνα: 17 ήττες

Εθνικός Άχνας: 15 ήττες

Καρμιώτισσα: 18 ήττες

Παρατηρούμε πως μόλις δυο ομάδες, η Καρμιώτισσα που σώθηκε στο τέλος και η Νέα Σαλαμίνα έχουν 15+ ήττες. Έχουν όμως παράλληλα και διψήφιο αριθμό νικών, 10 και 13 αντίστοιχα. Συν τοις άλλοις, ειδικά για τη Νέα Σαλαμίνα, αρκετές (3) ήττες ήρθαν σε σημείο που η ομάδα ήταν βαθμολογικά αδιάφορη, είχε «κλειδώσει» την παραμονή.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα