Οθέλλος - Δόξα Κατωκοπιάς 3-0: Δύο ο Σανκαρέ, τρια για τον Οθέλλο και νίκη γοήτρου

Ο Οθέλλος Αθηαίνου, δίχως μεγάλη δυσκολία επικράτησε με 3-0 επί της Δόξας Κατωκοπιάς για την προτελευταία αγωνιστική των Playout του πρωταθλήματος Cyta. Απόλυτος πρωταγωνιστής και πάλι ο Σανκαρέ ο οποίος όπως και στην προηγούμενη αγωνιστική επί της ΑΕΖ, σκόραρε δις.

Ο χαρακτήρας του αγώνα


Με τις βαθμολογίες και τις θέσεις υποβιβασμού και παραμονής να έχουν ήδη κριθεί, η 13η αγωνιστική των Playout του πρωταθλήματος Cyta έχει έναν τυπικό και διαδικαστικό χαρακτήρα. Έτσι και ο αγώνας ανάμεσα σε Οθέλλο Αθηαίνου και Δόξα Κατωκοπιάς δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Και οι δυο ομάδες, ήδη υποβιβασμένες στη Β΄ Κατηγορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου δεν κυνηγούσαν κάτι το ουσιαστικό από το αποψινό ματς. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως το μυαλό τους είναι περισσότερο επικεντρωμένο στο σχεδιασμό της ερχομένης αγωνιστικής περιόδου παρά στον αποψινό αγώνα ή στη τελευταία αγωνιστική των Playout. Έτσι και οι δυο αντίπαλοι με καθαρό μυαλό και με απουσία στόχων, μπόρεσαν δίχως πίεση και άγχος να παίξουν το ποδόσφαιρό τους, να κάνουν τις δοκιμές τους και να δείξουν τις πραγματικές δυνατότητές τους.

Τα δυο «αναπάντητα» χτυπήματα


Για αυτό το πρώτο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με σπασμωδικό και νευρικό παιχνίδι. Μια νώτα χαλάρωσης ήταν κάθε άλλο παρά εμφανής στην ατμόσφαιρα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 6ο λεπτό για τον Οθέλλο (ο οποίος μπήκε πολύ πιο θερμά στον αγωνιστικό χώρο) με τον Χριστοδούλου να παίρνει την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και να κάνει το 1-0. Δίχως αντίπαλο στον αέρα δεν υπήρχε δυσκολία να ανοίξει το σκορ. Έτσι τα δεδομένα στον αγώνα άλλαξαν πολύ γρήγορα και πλέον οι φιλοξενούμενοι αναζητούσαν απάντηση. Ωστόσο η ομάδα του Σακκά εξακολουθούσε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικεί με αξιώσεις δεύτερο τέρμα. Λίγο μετά την συμπλήρωση 11 λεπτών, η Δόξα απείλησε με τον Χάνι, ωστόσο το πλασέ του νικήθηκε από τον Τζιακουρή, καταγράφοντας έτσι την πρώτη τελική της.

Μπορεί από εκεί και έπειτα και οι δυο ομάδες να δημιουργούσαν πλεονεκτικές συνθήκες, ωστόσο το πρώτο ημίχρονο κυλούσε δίχως την μεγάλη κλασσική ευκαιρία για τον οποιοδήποτε. Με το πέρασμα των 25 λεπτών, ο Πιχ έπειτα από σέντρα του Μπραμπίγια, βρέθηκε ανενόχλητος σχεδόν μέσα στη μικρή περιοχή, ωστόσο δε βρήκε τη μπάλα σωστά με το κεφάλι και αστόχησε σχεδόν εξ΄ επαφής. Στο 29΄ ο Οθέλλος διπλασίασε τα τέρματα του με τον Σανκαρέ (3ο γκολ του στα τελευταία δυο παιχνίδια) ο οποίος χτύπησε την ανοδιοργάνωτη άμυνα της Δόξας στην αντεπίθεση. Η κατάσταση για την Δόξα εξακολουθούσε να δυσκολεύει με την πάροδο του χρόνου. Τρομερή απόψε στα ανασταλτικά της καθήκοντα όλη η ομάδα του Οθέλλου, ενώ ο τρόπος που έσπαγε την πίεση και ανέπτυσσε το επιθετικό παιχνίδι της ήταν υποδειγματικός. Και το πρώτο ημίχρονο έτσι ολοκληρώθηκε, δίχως άλλη κλασσική ευκαιρία, με το σκορ στο 2-0.

Ο Σανκαρέ την «τελείωσε»

Η δουλειά της Δόξας στο δεύτερο 45λεπτο επρόκειτο να είναι πολύ δύσκολη εάν ήθελε να πάρει το οποιοδήποτε βαθμολογικό όφελος από το «Αμμόχωστος - Επιστροφή». Για αυτό και μπήκε πολύ πιο θερμά στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας συνθήκες, αναζητώντας την ευκαιρία που θα την ξαναέβαζε σε τροχιά διεκδίκησης αποτελέσματος. Οι προοπτικές ήταν πολλές, δίχως όμως να υπάρχει η τελική που αναζητούσαν οι φιλοξενούμενοι. Ο Οθέλλος είχε αρκεστεί σε έναν πιο παθητικό ρόλο και σε ένα πιο παθητικό παιχνίδι. Στο 55ο λεπτό, ο Ασαντέ βρέθηκε στη πλάτη της αντίπαλης άμυνας, επιδίωξε να κρεμάσει τον Τζιακουρή, ωστόσο το δοκάρι δεν «συμμάχησε» με τον αρχηγό της Δόξας και το σκορ παρέμεινε ως έχει.

Ο χρόνος παρήλαυνε και η Δόξα πιεζόταν να βγάλει αντίδραση. Ο Οθέλλος διαχειριζόταν με τον ιδανικό τρόπο το προβάδισμά του και το παιχνίδι στο σημείο που βρισκόταν, οδεύοντας σε δεύτερη σερί νίκη. Η «αντεπίθεση» των φιλοξενουμένων είχε εκκινήσει δίχως όμως ακόμα αποτέλεσμα. Στο 73΄ ο Χάρης Κυριάκου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ , πλάσαρε ψιλοκρεμαστά με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 79ο λεπτό ο Οθέλλος έδωσε τελειωτικό χτύπημα. Ο Σανκαρέ και πάλι βρέθηκε στη πλάτη της αντίπαλης άμυνας και δίχως μεγάλη δυσκολία έκανε το 3-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (και το 4ο σε δυο ματς) ρίχνοντας ουσιαστικά την αυλαία στο «ντέρμπι των ουραγών». Στο 86' η Δόξα έμεινε και με 10 παίχτες έπειτα από αποβολή του Βαγγέλη Κυριάκου ο οποίος ανέτρεψε ως τελευταίος παίχτης την αντεπίθεση του Οθέλλου και σωστά αποβλήθηκε. Και το ματς έτσι ολοκληρώθηκε, με την τρομερή και εμφανή κυριαρχία των γηπεδούχων, που στέλνουν τα καλύτερα μηνύματα ενόψει νέας σεζόν στη Β΄ Κατηγορία Κύπρου. Προβληματισμός σίγουρα επικρατεί στο στρατόπεδο της Δόξας τόσο για την εξέλιξη του αγώνα, όσο και την επόμενη χρονιά, που θα την βρει επίσης στη Β΄ Εθνική.

Οι εντεκάδες των δυο ομάδων

Οθέλλος: Τζιακουρής, Γιάνσεν, Κυριάκου, Χριστοδούλου, Μπραμπίγια, Σανγκαρέ, Χατζηπασχάλης, Σλάβικ, Κόπας, Πιχ, Ιωάννου.
Δόξα: Π.Κυριάκου, Τάντι, Φοφανά, Ναμπί, Αλτσέους, Αντωνιάδης, Β.Κυριάκου, Χ.Κυριάκου, Μέσκα, Ασάντε, Χάνι.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / VICTORIA LEANDROU

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ CYTA Τελευταία Νέα