Μαλεζάνι: Ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής του καριέρας

Μαλεζάνι: Ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής του καριέρας

Gazzetta team
Μαλεζάνι: Ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής του καριέρας

bet365

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι έκανε γνωστό πως αποσύρεται από την προπονητική καθώς όπως τόνισε όλες οι ομάδες τον αντιμετωπίζουν ως πρώην προπονητή!

Το τέλος της προπονητικής του καριέρας ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι στα 66 του χρόνια, μια απόφαση που σύμφωνα με όσα είπε δεν είναι απόλυτα δική του. Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, τόνισε μεταξύ άλλων πως ένας από τους λόγους που αποφάσισε να αποσυρθεί είναι το γεγονός πως οι περισσότερες ομάδες τον αντιμετωπίζουν ήδη σαν πρώην προπονητή!

Ο Μαλεζάνι ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία της Κιέβο Βερόνα, στης οποίας τον πάγκο κάθισε στα 39 του χρόνια, το 1993. Ακολούθησαν οι Φιορεντίνα, Βερόνα, Πάρμα, Μόντενα, προτού αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού το 2005. Στο Τριφύλλι έμεινε ενάμιση χρόνο και εν συνεχεία εργάστηκε στις: Ουντινέζε, Έμπολι, Σιένα, Μπολόνια, Τζένοα, Παλέρμο. Η Σασουόλο ήταν η τελευταία του ομάδα, το 2014, καθώς τα τελευταία έξι χρόνια ήταν ουσιαστικά ανενεργός.

Τα highlights της καριέρας του τα «υπέγραψε» στην καταπληκτική Πάρμα στα τέλη της δεκαετίας του '90, με την οποία κατέκτησε σε τρία χρόνια Κύπελλο Ιταλίας, UEFA Cup και Super Cup Ιταλίας.

Αναλυτικά όσα είπε στη «Corriere dello Sport»:

«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου με λογίζει ως πρώην προπονητή και δεν νομίζω να προπονήσω ξανά ομάδα.

Είμαι ακόμα ζωντανός και οι ιδέες μου για το ποδόσφαιρο ειναι ακόμα πρωτοποριακές. Θα μπορούσα να προπονήσω ακόμα μία ομάδα, αλλά δεν θέλω γιατί ο κόσμος με έχει ξεχάσει.

Λατρεύω το επάγγεμα αυτό και θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, αλλά τώρα πλέον τα χρόνια έχουν περάσει, με αποτέλεσμα να με ξεχάσει ο κόσμος».

 

SERIE A Τελευταία Νέα