Στο Champions League η Γιουβέντους, επιστρέφει «σπίτι» της η Μίλαν (vids)

Στο Champions League η Γιουβέντους, επιστρέφει «σπίτι» της η Μίλαν (vids)

bet365

Η Μιλάν πέρασε με 0-2 από την Αταλάντα και γυρίζει στο Champions League έπειτα από επτά χρόνια, ενώ η Νάπολι αυτοκτόνησε (1-1 εντός με Βερόνα) και έσωσε τη Γιουβέντους που τερμάτισε 4η. Στο Conference League για δύο γκολ η Ρόμα.

Πέρασαν επτά χρόνια. Τεράστιο διάστημα για την κατ' εξοχήν ιταλική ομάδα του Champions League. Η Μίλαν έπρεπε να περάσει με νίκη από την Αταλάντα, ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν, ώστε να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Και το έκανε με 0-2, για να τερματίσει 2η στο Καμπιονάτο. Αυτό όμως το ένα από τα ζητούμενα της ποδοσφαιρικής βραδιάς θρίλερ στην Ιταλία. Η Γιουβέντους έσωσε τη χρονιά και θα παίξει κι εκείνη στ' αστέρια για 10η διαδοχική περίοδο. Αυτό συνέβη επειδή εκείνη έκανε το χρέος της με το 1-4 στην Μπολόνια, αλλά κυρίως επειδή η Νάπολι έκανε πραγματικό αγωνιστικό χαρακίρι. Οι Παρτενοπέι ήθελαν νίκη εντός επί της Βερόνα, έμειναν στην ισοπαλία (1-1) και θα παίξουν στο Europa League.

Για τη Μίλαν το πολύτιμο τρίποντο ήρθε με δύο εύστοχα πέναλτι του Κεσί (43', 90'+3') και οι Ροσονέρι γυρίζουν στο “σπίτι” τους που φυσικά δεν είναι άλλο από την κορυφαία συλλογική διοργάνωση του κόσμου. Το σημαντικότερο τελικά ήταν αυτό που συνέβη στη Νάπολι, όπου ο Φαραόνι (69') ισοφάρισε για την αδιάφορη Βερόνα και οι Ναπολιτάνοι με τον Κώστα Μανωλά σε όλο το ματς, έμειναν αποσβολωμένοι στο φινάλε να κοιτάζουν το ταμπλό και να ψάχνονται με τις δύο πρόσφατες εντός ισοπαλίες που τους στέρησαν την τετράδα. Κάπως έτσι λοιπόν η Γιούβε που είχε εύκολο βράδυ χάρη στους Κιέζα (6'), Μοράτα (29', 47'), Ραμπιό (45') θα συνεχίσει για 10η διαδοχική σεζόν να κουνάει το σεντόνι, αν και για ελάχιστα δεν έπαθε την τεράστια αγωνιστική και οικονομική ζημιά του να μείνει εκτός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Serie A: Στο… παρά πέντε Ευρώπη η Ρόμα, το πάλεψε η Σασουόλο με Κυριακόπουλο σκόρερ

 

SERIE A Τελευταία Νέα