Ντερμπάρες στην Ευρώπη, ποιοι θα είναι οι νικητές; (polls)

Ιάσονας Θεριός
Ντερμπάρες στην Ευρώπη, ποιοι θα είναι οι νικητές; (polls)

bet365

Ένα weekend ποδοσφαίρου με τρομερές αναμετρήσεις είναι στον... δρόμο. Πέντε ντέρμπι ξεχωρίζουν και υπόσχονται θέαμα. Ποιες ομάδες θα καταφέρουν να νικήσουν;

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο ματσάρες περιμένει τους ποδοσφαιρόφιλους. Ντερμπάρες σε όλη την Ευρώπη με το Νάπολι - Γιουβέντους στη Serie A και το Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα για το Ισπανικό Super Cup να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Κι όμως, τα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ - Άρσεναλ και Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο έρχονται να... γεμίσουν ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα και να συθέσουν ένα ακαταμάχητο τοπίο για κάθε φίλο της μπάλας.

Νάπολι - Γιουβέντους (13/1 - 21:45|Cosmote Sport 3HD)

Νάπολι - Γιουβέντους (13/1 - 21:45|Cosmote Sport 3HD)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (15/1 - 21:00|Action24)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (15/1 - 21:00|Action24)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (14/1 - 14:30|Novasports Premier League)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (14/1 - 14:30|Novasports Premier League)

Τότεναμ - Άρσεναλ (15/1 - 18:30|Novasports Premier League)

Τότεναμ - Άρσεναλ (15/1 - 18:30|Novasports Premier League)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (14/1 - 22:00|Novasports 1)

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (14/1 - 22:00|Novasports 1)

Ανέκαθεν το Νάπολι - Γιουβέντους σήμαινε πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να χωρέσουν οι τέσσερις λευκές γραμμές του γρασιδιού. Άλλωστε, κυρίως σε αυτό το ζευγάρι έβρισκε την έκφρασή της η μανιασμένη αντιπαλότητα του ιταλικού βορρά και νότου. Δύο πόλεις, δύο ομάδες τόσο διαφορετικές, στη μάχη για τη νίκη.

Ειδικά φέτος, που η Νάπολι δείχνει ικανή να καθίσει στην... αγαπημένη θέση της Κυρίας, τον θρόνο της Serie A, το μεταξύ τους ματς αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Μετά την ήττα από την Ίντερ στο καλωσόρισμα του 2023 οι Παρτενοπέι δεν έχουν περιθώρια για περαιτέρω απώλειες και το τρίποντο απέναντι σε μια τόσο μεγάλη αντίπαλο θα ήταν κάτι παραπάνω από ζωτικής σημασίας για την ψυχολογία τους. Άλλωστε, αν τα καταφέρουν θα «πετάξουν» στο +10 από τους δεύτερους αυτή τη στιγμή Μπιανκονέρι.

Η ομάδα του Αλέγκρι από την πλευρά της, χωρίς να εντυπωσιάζει, με το DNA νίκης που τη διακατέχει, μετρά ένα σερί οκτώ νικηφόρων αγώνων, το οποίο σχεδόν απροσδόκητα την έχει φέρει μόλις στο -7 από το σύνολο του Σπαλέτι. Τα τσιμέντα του «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» θα βράζουν, όσο δύο άσπονδοι εχθροί θα επιχειρούν να λύσουν τις διαφορές τους μέσα από το ποδόσφαιρο, στον δρόμο προς τη δόξα.

Τι μπορεί να χρειάζεται το φόντο ενός El Clasico ώστε η ατμόσφαιρά του να ηλεκτριστεί ακόμα περισσότερο; Μα φυσικά ένα σπουδαιότερο των τριών πόντων διακύβευμα. Ένα τρόπαιο.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα παλέψουν για τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Ισπανικό Super Cup, που μπορεί να μη... λέει πολλά αλλά σημαίνει αρκετά. Ειδικά, σε επίπεδο κύρους και ψυχολογίας. Η κάθε ομάδα θα επιχειρήσει να επιβάλει την ανωτερότητά της, εν όψει και των μαχών του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ούτε οι Μαδριλένοι, ούτε οι Καταλανοί... πετάνε αυτήν την περίοδο και δείχνουν να ψάχνουν τα πατήματά τους μετά τη διακοπή του Μουντιάλ.

Άλλωστε, και οι δύο έφτασαν ως τα πέναλτι για να αποκλείσουν Βαλένθια και Μπέτις στα ημιτελικά της μίνι διοργάνωσης. Έτσι, τα πάντα θα είναι ανοιχτά όπως σε κάθε δική τους ποδοσφαιρική ξιφομαχία, ενώ τα... ασημικά σίγουρα θα «γυαλίσουν» στους πάντα φιλόδοξους ποδοσφαιριστές δύο τόσο μεγάλων συλλόγων. Αντσελότι εναντίον Τσάβι, Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μπαρτσελόνα λοιπόν, σε ακόμα ένα... παραδοσιακό ντέρμπι.

Τα λόγια περιττεύουν όσον αφορά αυτή τη μονομαχία. Οι... θορυβώδεις γείτονες και οι... σχεδόν μόνιμοι πρωταθλητές έχουν αντιστρέψει τους ρόλους τους τα τελευταία χρόνια, όμως στα ντέρμπι αυτό δεν έχει την παραμικρή σημασία. Τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, εκτός από τους πολύτιμους βαθμούς θα μονομαχήσουν και για τα πρωτεία της πόλης τους. Οι Κόκκινοι Διάβολοι υπό τις οδηγίες του Τεν Χαγκ δείχνουν να έχουν μπει και πάλι στις ράγες της επιτυχίας, με τη βελτίωσή τους να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Οι Πολίτες από την πλευρά τους, κατέχουν το λεγόμενο know how και για ακόμη μια σεζόν βρίσκονται στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αν και δεύτεροι στη βαθμολογία, τέσσερις βαθμούς πάνω από τους Σαββατιάτικους αντιπάλους τους.

Δύσκολα θα υπάρξει καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Τεν Χαγκ να πάρει την τρομερά σημαντική νίκη, κυρίως λόγω της πολύ καλής κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Ο Πεπ και οι παίκτες του όμως, είναι κάτι παραπάνω από ικανοί να... παγώσουν τη φλόγα των Διαβόλων και να επιβάλουν τον νόμο τους. Τα πάντα θα φανούν στο χορτάρι του «Όλντ Τράφορντ».

Ακόμα και το Βόρειο Λονδίνο είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τη δόξα δύο τόσο μεγάλων συλλόγων. Μόνο μια μπορεί να επιβληθεί. Αυτή που θα έχει νικήσει το τελευταίο ντέρμπι.

Η διαρκής κόντρα των δύο γειτόνων, το απόγευμα της Κυριακής θα βρει την έκφρασή της στο χορτάρι του «Tottenham Hotspur Stadium», εκεί όπου οι γηπεδούχοι θα επιχειρήσουν να βρουν τη νίκη που θα τους επαναφέρει στην τετράδα και θα γεμίσει τα πνευμόνια τους με αυτοπεποίθηση. Η Άρσεναλ από την άλλη, θα κοιτάξει το «διπλό» και μόνο αυτό, καθώς στον δρόμο της προς την κορυφή δεν μπορεί να θυσιάσει βαθμούς σε καμία έδρα. Ειδικά από τη στιγμή που οι πρωτοπόροι της Premier League προέρχονται από τη λευκή ισοπαλία απέναντι στη Νιουκάστλ.

Η μάχη της τακτικής στις σκακιέρες του Κόντε και του Αρτέτα αναμφίβολα θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο ζευγάρι, όπως και οι πάντα παθιασμένοι οπαδοί των δύο ομάδων. Κι αν κάτι ακόμα είναι σίγουρο, αυτό είναι πως ένα θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τη συνέχεια της σεζόν των Πετεινών και των Κανονιέρηδων.

Μια πόλη, δύο διαφορετικές χρωματικές παλέτες, δύο ομάδες. Στη χώρα των Βάσκων το τοπικό ντέρμπι οριακά σημαίνει περισσότερα από όσα θα μπορέσει ποτέ να καλύψει το ποδόσφαιρο. Εδώ και δεκαετίες καλείται να «κουβαλήσει» την αντιπαλότητα των δυο τόσο διαφορετικών συγκατοίκων.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ φέτος... πετάει, διανύει μια εντυπωσιακή σεζόν και δείχνει ικανή εν τέλει να πλασαριστεί στις θέσεις των αστεριών, αυτές που θα της δώσουν το εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Με νίκη απέναντι στη μεγάλη αντίπαλο θα αποκτήσει και το απαραίτητο ψυχολογικό boost εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Το ίδιο θα συμβεί φυσικά και για την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, η οποία με τρίποντο στο σπίτι του... εχθρού θα εισβάλει στην 6αδα, ελπίζοντας στην πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κουράγιο στα θεμέλια του «Ανοέτα» που θα χρειαστεί να σηκώσουν στους ώμους τους μια τόσο τεταμένη ποδοσφαιρική κόντρα.

Loading...