Νάπολι - Έμπολι 0-1: Η γκολάρα του Κοβαλένκο σόκαρε τους Παρτενοπέι στο 90+1' (vid)

Ιάσονας Θεριός
napoli_empoli

bet365

Χάρη στο πανέμορφο γκολ του Βίκτορ Κοβαλένκο στο 90+1', η Έμπολι «πάγωσε» το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και παίρνοντας ένα ανέλπιστο τρίποντο κράτησε τη... δυσκίνητη Νάπολι στο -8 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

Σοκ στο βροχερό «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για τη Νάπολι. Θρίαμβος για την Έμπολι! Η περυσινή πρωταθλήτρια δείχνει ανήμπορη να προστατεύσει τα σκήπτρα της και ήδη βλέπει την κορυφή να... ξεμακραίνει. Οι Παρτενοπέι σπατάλησαν τις λίγες ευκαιρίες τους και στο τέλος τιμωρήθηκαν, αφού είδαν τον Βίκτορ Κοβαλένκο να... ζωγραφίζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και να χαρίζει στην ομάδα του ένα σχεδόν απροσδόκητο τρίποντο (1-0), το οποίο την ανέβασε στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Οκτώ βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Γιουβέντους έμεινε η ομάδα του Γκαρσιά, ο οποίος βλέπει την καρέκλα του να... τρίζει ολοένα και περισσότερο.

Δυνατά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, που όμως κατάλαβαν από νωρίς πως ο Μπερίσα ήταν αποφασισμένος να χτίσει ένα τείχος μπροστά από την εστία του. Στο 12ο λεπτό ο Αλβανός γκολκίπερ κατέστησε σαφείς τις διαθέσεις του, διώχνοντας με δυσκολία σε κόρνερ την προσπάθεια του Πολιτάνο. Και στα... καπάκια είπε ξανά «όχι», αυτή τη φορά στην ωραία κεφαλιά του Ανγκισά.

Η Έμπολι σταδιακά μπόρεσε να κλείσει τους διαδρόμους και βραχυκύκλωσε τους πρωταθλητές που τα βρήκαν σκούρα στην προσπάθεια να διασπάσουν τις γραμμές της. Ο Καμπιάγκι έφτασε κοντά στο γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 35', με τον Γκολίνι ωστόσο να πέφτει στη γωνία και να σώζει το σουτ του.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιηθήκε, ενώ ο χαμηλός ρυθμός και τη δυσκολία της Νάπολι να δημιουργήσει και να γίνει απειλητική να ορίζουν το παιχνίδι. Τα πάντα βέβαια θα μπορούσαν να αλλάξουν στο 89'. Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια ωστόσο, που βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, είδε και πάλι τον Μπερίσα να σταματά εντυπωσιακά με το πόδι το δυνατό αριστερό σουτ του.

Και δύο λεπτά το... έγκλημα του Γεωργιανού, ήρθε η τιμωρία. Στο 90+1' ο Κοβαλένκο έστειλε την μπάλα συστημένη στην αγκαλιά των γαλάζιων διχτυών με απίθανο φαλτσαριστό πλασέ από τη γωνία της περιοχής και χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του, βυθίζοντας παράλληλα τη Νάπολι λίγο πιο βαθιά στην εσωστρέφειά της.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα