Ρόμα - Λάτσιο 1-0: «Τζαλορόσα» Ρώμη και... αστεράτα όνειρα (vid)

Ιάσονας Θεριός
roma_derby_win

bet365

Στο πρώτο της Derby della Capitale με τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι στον πάγκο, η Ρόμα επέβαλε την ισχύ της στην αιώνια αντίπαλο Λάτσιο - του βασικού Μανδά - και χάρη στο γκολ του Μαντσίνι πήρε τη νίκη (1-0) με την οποία έδωσε συνέχεια στο κυνήγι της για το Champions League.

Έβαψε την ιταλική πρωτεύουσα στα χρώματά της η Ρόμα και πήρε νίκη γοήτρου και τεράστιας βαθμολογικής σημασίας! Χάρη στο τέρμα του Μαντσίνι, οι Τζαλορόσι του Ντανιέλε Ντε Ρόσι επικράτησαν 1-0 της Λάτσιο και επέβαλαν την ισχύ τους στην Αιώνια Πόλη, κόντρα στον μεγαλύτερο αντίπαλό τους. Με το τρίποντο μάλιστα, έδωσαν συνέχεια στη φοβερη τους πορεία με τον εμβληματικό «Capitano Futuro» στον πάγκο και πλησίασαν στο επόμενο Champions League, βρισκόμενοι πια στο -2 από την τετράδα. Βασικός και αναντικατάστατος για τους Λατσιάλι για ακόμη μια φορά ο Χρήστος Μανδάς.

Τον χαμηλό ρυθμό του πρώτου ισορροπημένου μέρους έσπασε επί της ουσίας το γκολ που έκρινε το παιχνίδι. Στο 42ο λεπτό μετά την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Ντιμπάλα ο Μαντσίνι με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Έλληνα κίπερ και άνοιξε το σκορ.

Η Ρόμα είχε την ευκαιρία να θέσει ακόμα πιο γερές βάσεις νίκης αλλά στο 54' το σουτ του Ελ Σαράουι στην αντεπίθεση σταμάτησε στο δοκάρι. Αναπόφευκτα, η Λάτσιο του Τούντορ πήρε μέτρα στο γήπεδο και ανέβασε την πίεσή της, ψάχνοντας με θάρρος το γκολ. Ωστόσο δεν το βρήκε ποτέ και η Ρόμα ήταν αυτή που πανηγύρισε το πολύτιμο τρίποντο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα