ΟΦΗ: Η επιβράβευση του Μάρκο Μπάκιτς είναι η επιστροφή στην Εθνική Μαυροβουνίου (vids)

Νότης Χάλαρης
ΟΦΗ: Η επιβράβευση του Μάρκο Μπάκιτς είναι η επιστροφή στην Εθνική Μαυροβουνίου (vids)

bet365

Ο Μάρκο Μπάκιτς έχει εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος στα πλάνα του Βάλντας Νταμπράουσκας και η παρουσία του στον ΟΦΗ τον έφερε πίσω στην Εθνική Μαυροβουνίου μετά από δύο χρόνια.

Όλες οι εθνικές ομάδες βλέπουν την έναρξη των προκριματικών για το EURO 2024 να πλησιάζει όλο και περισσότερο και ανάμεσα σε αυτές είναι και το Μαυροβούνιο.

Όπως έκανε γνωστό ο ΟΦΗ το απόγευμα της Δευτέρας (6/3) ο Μάρκο Μπάκιτς θα είναι ανάμεσα στους εκλεκτούς που θα πλαισιώσουν την ομάδα στα δύο πρώτα παιχνίδια κόντρα σε Βουλγαρία (24/3) και Σερβία (27/3).

Ο 29χρονος χαφ επέστρεψε στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή μετά από ακριβώς δύο χρόνια καθώς η τελευταία του συμμετοχή αλλά και κλήση ήταν κόντρα στο Γιβραλτάρ (έπαιξε ως αλλαγή). Έκτοτε δεν είχε κληθεί ξανά, με τον ίδιο να στοχεύει στην... αναγέννηση για να επανέλθει με το εθνόσημο.

Με 21 παρουσίες στην εθνική ομάδα, ο ίδιος έκανε την αρχή στην Μποντγκόριτσα όταν αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και τον Γενάρη ήταν ο εκλεκτός του ΟΦΗ για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, κάνοντάς τον δικό του ως ελεύθερο.

Με τον Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς να του έχει δώσει όλες τις απαραίτητες συμβουλές και να προϊδεάζει μέσω του Gazzetta για αυτό που θα δούμε, ο 29χρονος μέσος έδειξε από την αρχή πως μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον ΟΦΗ και άμεσα πήρε τη φανέλα του βασικού στο... σπίτι του.

Με απολογισμό ενός γκολ και μίας ασίστ σε επτά παιχνίδια και σε συνδυασμό με το πρώτο μισό της σεζόν στη χώρα του (12 συμμετοχές με πέντε γκολ και μία ασίστ), ο Μιόντραγκ Ραντούλοβιτς τον επέλεξε για να πλαισιώσει την ομάδα του.

Ένα σύνολο όπου υπάρχουν μεγάλα ονόματα της Ευρώπης όπως του Στέφαν Σάβιτς της Ατλέτικο Μαδρίτης, του Ανταμ Μάρουσιτς της Λάτσιο αλλά και του άλλοτε φορ του Ολυμπιακού, Ούρος Τζούρτζεβιτς. Αξιοσημείωτο δε πως ο 55χρονος ομοσπονδιακός προπονητής βρίσκεται στον πάγκο της χώρας από το 2020.

Δηλαδή ήταν εκείνος που σταμάτησε να τον έχει ανάμεσα στις επιλογές του τα δύο τελευταία χρόνια και ο ίδιος που τον επανέφερε ξανά στις επιλογές του, βλέποντας την επάνοδό του. Οι εξαιρετικοί αριθμοί στη χώρα του έκαναν τους ανθρώπους της ομοσπονδίας να τον έχουν από... κοντά αλλά η πολύ καλή παρουσία στον ΟΦΗ, τους έπεισε να τον καλέσουν.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα