Παναιτωλικός: Κάποιος τον φώναξε... Σενγκέλια (vids)

Γιώργος Ντυμένος
 Παναιτωλικός: Κάποιος τον φώναξε... Σενγκέλια (vids)

bet365

Ο Λέβαν Σενγκέλια συγκαταλέγεται στις «αποκαλύψεις» της φετινής σεζόν και ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού μας «συστήθηκε» με εντυπωσιακό τρόπο.

Ηταν 17 Αυγούστου όταν «έσκασε» η είδηση της συμφωνίας του Παναιτωλικού με τον Λέβαν Σενγκέλια και λίγες ώρες μετά ο Γεωργιανός μεσοεπιθετικός έγινε επίσημα παίκτης των «κυανοκίτρινων».

Στα 27 προς 28 του έτη έφτασε στο Αγρίνιο με μερικά χρόνια... καθυστέρηση, αφού ο διεθνής ακραίος βρίσκονταν στο «μπλοκάκι» του club από το 2019 και την εποχή που έπαιζε στην Ντιναμό Τυφλίδας. Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ και τελικά φόρεσε την «κυανοκίτρινη» φανέλα, σε μία εξέλιξη που τους δικαίωσε όλους.

Την ομάδα που όπως αποδείχθηκε μέσα στο γήπεδο πήρε έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή και τον ίδιο, αφού στην Ελλάδα αφήνει το «στίγμα» του, ξεχωρίζει και περνά καλά.

Η ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας τον βρήκε με τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 25 εμφανίσεις του όπου σε αρκετές ξεχώρισε και το «τρικ» του Γιάννη Αναστασίου να τον χρησιμοποιεί με «ανάποδο» πόδι απέδωσε τα μέγιστα.

Αγαπημένη του κίνηση: Πάει στο 1vs1, συγκλίνει και «εκτελεί»

Αγαπημένη του κίνηση: Πάει στο 1vs1, συγκλίνει και «εκτελεί»

Ουκ ολίγες φορές «τρυπώνει» σε θέση φορ

 Ουκ ολίγες φορές «τρυπώνει» σε θέση φορ

Παίζει στον κενό χώρο, έτσι σκόραρε και με το δεξί!

 Παίζει στον κενό χώρο, έτσι σκόραρε και με το δεξί!

Διαθέτει πολύ καλό αριστερό

Διαθέτει πολύ καλό αριστερό

Τρεις ασίστ από στατικά

 Τρεις ασίστ από στατικά

Ο Σενγκέλια λοιπόν παίζει ως επί το πλείστων στα δεξιά και με ανάποδο πόδι, το αριστερό, τόσο δημιουργεί όσο και εκτελεί για λογαριασμό των «κυανοκίτρινων».

Η κίνηση που αρέσκεται να πράττει είναι να πηγαίνει από τα άκρα στο 1 vs 1, να παίρνει τα βήματα και μόλις βρεθεί στα όρια της αντίπαλης μεγάλης περιοχής να σουτάρει από εκεί.

Ετσι σκόραρε κόντρα στον Αρη, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις απείλησε με πανομοιότυπο ή έστω παρεμφερή τρόπο, αφού αρκετές από εκείνο το σημείο τελικές του έβαλαν «δύσκολα» σε διάφορους πορτιέρε.

Ευρύτερη είναι παίκτης που θέλει να συγκλίνει.

Ως τρόπο συνέχεια του προηγουμένου, ότι δηλαδή «κόβει» στα αντίπαλα καρέ και δεν μένει στη γραμμή, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει πως ουκ ολίγες φορές απείλησε από θέση φορ.

Από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1 στο Πανθεσσαλικό και άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη-ανατροπή (3-2) του Παναιτωλικού επί του Βόλου, ενώ ως «9άρι» «φλέρταρε» με το γκολ και στην Τούμπα. Ευρύτερα πατά στα αντίπαλα καρέ και κυρίως στη γωνία της μεγάλης περιοχής από την πλευρά που εμφανίζεται, ώστε να παρουσιαστεί απειλητικός.

Ετσι σε κάποιες περιπώσεις παίρνει κάποιο «ριμπάουντ» ή υποδέχεται πάσες που του επιτρέπουν να δημιουρήσει ή να «εκτελέσει» ο ίδιος (π.χ. με σκαφτό από το συγκεκιμένο ύψος έβγαλε τον Μπακάκη τετ α τετ στην εντός έδρας ήττα από το Βόλο).

Την ίδια στιγμή ο 28χρονος είναι αρκετά γρήγορος και μπορεί να βγει στο open play. Σε φάση τρανζίσιον και με εξαιρετικό «τελείωμα» βρήκε δίχτυα στην ήττα (2-3) από το Βόλο, όπου μάλιστα σκόραρε με το δεξί, ενώ στο ίδιο ματς «φλέρταρε» με ακόμη ένα γκολ σε νέα «κυανοκίτρινη» αντεπίθεση λίγο μετά το 2-0.

Με ανάλογο τρόπο βρέθηκε φάτσα με το αντίπαλο τέρμα στις μεγάλες του χαμένες ευκαιρίες του φινάλε στο 1-1 της Νίκαιας και στο 3-1 της Λαμίας, όπως και στις καθυστερήσεις της Λεωφόρου όπου εκμεταλλεύτηκε τα ελεύθερα μέτρα που του παρουσιάστηκαν, ξεμαρκαρίστηκε και σούταρε, αλλά ο Μπρινιόλι του είπε «όχι».

Για την ιστορία στην «κόντρα» «κέρδισε» την αποβολή του Γιαννιώτη στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο.

Ξέχωρα πάντως από την πολύ καλή του τεχνική κατάρτιση αλλά και την ταχύτητα που τον διακρίνει, ως σήμα κατατεθέν του λογίζεται το εξαιρετικό του αριστερό πόδι.

Για αυτό άλλωστε παίρνει τα περισσότερα στατικά του Παναιτωλικού, τόσο εκείνα που εκτελεί απευθείας (είχε ορισμένα καλά, όπως π.χ. στο πρόσφατο 1-1 με τη Λαμία) όσο και σε αυτά που επιχειρεί «γέμισμα».

Ετσι ξέχωρα από τα σουτ που βγάζει από τα όρια της αντίπαλης περιοχής δεν διστάζει να απειλήσει και από τα 35 μέτρα, όπως για παράδειγμα έκανε στο 1-0 επί του Ιωνικού.

Η μπάλα όμως δεν του έκανε το... χατίρι και αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.


Αφού σταθήκαμε στις στημένες μπάλες που παίρνει, δεν είναι τυχαίο πως και οι τρεις ασίστ του στη σεζόν προέρχονται από ανάλογα χτυπήματα, όλα με το αριστερό! Στις δύο περιπτώσεις έστειλε την μπάλα... εκεί που έπρεπε ώστε να σκοράρουν οι Μαλής και Χουχούμης κόντρα σε Βόλο και Ατρόμητο, αντίστοιχα, ενώ στην αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες πιστώνεται ακόμη μία τελική πάσα, στο γκολ του Καρέλη.

Σε μία φάση πάντως που ο Ελληνας φορ την «τελείωσε» ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ με τακουνάκι!

Την ίδια στιγμή από δικά του κόρνερ οι Κορνέλιους, Λάρσον «άγγιξαν» το γκολ στα παιχνίδια με Βόλο και Λαμία, ενώ ευρύτερα δημιουργούνται αρκετές καλές προϋποθέσεις για τα «καναρίνια».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi