Κι' όμως, ένας ...κούκος, έφερε την Άνοιξη!

Κι' όμως, ένας ...κούκος, έφερε την Άνοιξη!

Κι' όμως, ένας ...κούκος, έφερε την Άνοιξη!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στον Ματίας Αλμέιδα, τα σημεία που έχει απογειώσει στην ΑΕΚ (σε πρόσωπα και γκρουπ), γράφει για τη συνέχεια και έχει υστερόγραφα...

Συνιστά το πρόσωπο και τη βασική αιτία όπου η ΑΕΚ φέτος πρωταγωνιστεί και διεκδικεί το νταμπλ, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2017 - 2018, όταν και οι "κιτρινόμαυροι" κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Ήταν η σεζόν, όπου η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, κατάφερε να γράψει ιστορία (και) στην Ευρώπη με κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο: θυμίζω ότι έγραψε μοναδικό αήττητο σερί αγώνων το οποίο πλέον είναι εθνικό και αδύνατο να σπάσει (αφού πρώτα είχε ισοφαρίσει το δικό της αήττητο στα ευρωπαϊκά γήπεδα). Από τότε η ΑΕΚ δυστυχώς δεν ήταν ποτέ ξανά αυτή που έπρεπε στο χορτάρι...

Όχι μόνο δεν διεκδίκησε πρωτάθλημα έως τη σεζόν που διανύουμε, αλλά αντιθέτως, περίπου τέλη φθινόπωρου κάθε χρονιάς, βαριά αρχές χειμώνα, είχε ήδη τεθεί εκτός διεκδίκησης τίτλου! Γεγονός απαράδεκτο... Για να φτάσουμε στην περσινή σεζόν και εκεί που έλεγε ο ΑΕΚτζης και εμείς ότι τα έχουμε δει όλα, ήρθε και η αποτυχία μη εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, να μας υπενθυμίσει ότι πάντα υπάρχει και χειρότερα! Για τον Δικέφαλο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος κάθε επόμενη ήταν όλο και χειρότερη με αποτέλεσμα να φτάσουν όλοι στα όριά τους και μήνες πριν τη μεγάλη επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια, όλοι να αμφιβάλλουν και να μη πιστεύουν.

Δύναται ένα γεγονός από μόνο του να άλλαξε τα πάντα; Προφανώς και όχι... Εννοείται πως η δημιουργία του γηπέδου συνιστά ότι πιο σημαντικό συνέβη στη νεότερη ιστορία του club. Έπειτα από 19 χρόνια νέας... προσφυγιάς το γεγονός της επιστροφής στα πατρογονικά της εδάφη ισοδυναμεί με 10 σερί πρωταθλήματα! Γεγονός που το καταλαβαίνουν όλοι από όσα έχουν ζήσει και εξακολουθούν στη πρώτη μόλις σεζόν λειτουργίας του πιο όμορφου και σύγχρονου γηπέδου της χώρας και όχι μόνο όπως αναδείχτηκε σε παγκόσμια σχετική ψηφοφορία! Αλλά το γήπεδο από μόνο του δεν θα αρκούσε, τα τσιμέντα δίνουν δύναμη, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν παίζουν μπάλα!

Αυτό το κάνουν οι ποδοσφαιριστές που φέρνει η διοίκηση και το ποσό καλά το κάνουν επιτυγχάνεται μέσα από τη δουλειά του προπονητή και των συνεργατών του. Στο πρόσωπο του Ματίας Αλμέιδα η ΑΕΚ βρήκε τον εκλεκτό της, αυτόν που χρόνια περίμενε, εκείνος από την πλευρά του απέδειξε ότι τελικά: ένας... κούκος φέρνει την άνοιξη, τουλάχιστον σε ποδοσφαιρικό τμήμα, είχαμε ξανά τέτοια παραδείγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου προπονητές απογείωσαν ομάδες, αυτό βιώνει και ο Δικέφαλος, επιτέλους αν μου επιτρέπεται να σημειώσω, διότι και σε αυτό το θέμα (όπως της ...εξορίας στο γηπεδικό), η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε!

Η απογείωση προσώπων και του γκρουπ!

Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα πουν (φίλοι της ΑΕΚ και μη) "εντάξει το έχουμε εμπεδώσει", το δέχομαι και το ακούω, όμως θα το κάνω ξανά και ξανά. Διότι στην Ελλάδα ξεχνάμε εύκολα, στην πρώτη στραβή, στην αποτυχία και στην κακή, ξεχνάμε και απαξιώνουμε αυτό που έχουμε. Μια ομάδα που δεν κέρδιζε ντέρμπι (πλην Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια), η οποία δεν είχε αρχή, μέση και τέλος, σε αγωνιστικό και κατάσταση στα αποδυτήρια της, όπου πολλοί και αδικαιολόγητα είχαν λόγο, όπου είχε ποτιστεί στη λουζεριά και στην απαξίωση. Πλέον πρωταγωνιστεί, τυγχάνει απόλυτης αναγνώρισης ως η καλύτερη ομάδα (έστω στο μάτι όπως υποστηρίζουν κάποιοι, ενώ είναι παντού καλύτερη, σε όλα), διεκδικεί νταμπλ, έχει τα πιο ισχυρά αποδυτήρια και προοδεύει συγκλονιστικά γρήγορα και αποτελεσματικά!

Όλα αυτά σε διάστημα ούτε μιας σεζόν. Ο Αλμέιδα ήρθε για λογαριασμό της ΑΕΚ τέλη του Απρίλη του 2022, ένα χρόνο πίσω κοινώς, δουλεύει λιγότερο από χρόνο, έχει φέρει όμως τα παραπάνω αποτελέσματα και περιμένουμε να δούμε τι θα χει πετύχει στο τέλος της σεζόν! Αν για παράδειγμα επιτευχθεί ο στόχος του νταμπλ θα αποτελεί τον πλέον επιτυχημένο προπονητή της ΑΕΚ με το... καλημέρα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας! Δεν θα υπάρχει άλλος να το έχει καταφέρει αυτό και μάλιστα έχοντας παραλάβει μια ομάδα που ήταν στα... τάρταρα σε όλα τα επίπεδα... Θαρρώ καταλαβαινόμαστε σε απόλυτο βαθμό.

Δεν απογείωσε όμως μόνο το γκρουπ, γενικά το ποδοσφαιρικό τμήμα, δεν έκανε απλά ισχυρά αποδυτήρια από εκεί που μιλούσαμε για μπάχαλο κατάσταση, άλλαξε όλη τη νοοτροπία της ομάδας. Την έφερε κοντά στο dna της, στο: ΑΕΚ σημαίνει επίθεση! Της έδωσε ξανά να θυμηθεί πως είναι ομάδα που επιβάλλεται να κερδίζει, να μη συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από αυτό, άλλαξε την αγωνιστική της φιλοσοφία και εκτόξευσε ποδοσφαιριστές αλλάζοντάς τους θέσεις και ρόλους. Όπως τον Αραούχο, τον Λιβάι Γκαρσία, τον Τσούμπερ και άλλους...

Όπως σημειώνω παραπάνω όλα αυτά σε λιγότερο από χρόνο, προτού τελειώσει η σεζόν που τρέχει, με τη βοήθεια και τη στήριξη της διοίκησης, την απόλυτη της εμπιστοσύνη και σούπερ δουλειά στη δημιουργία του ρόστερ! Ο ίδιος δεν θα αποδεχθεί ποτέ ότι αυτός ο ...κούκος έφερε μόνος του την άνοιξη, δεν τον αφήνει η ταπεινότητα που τον διακρίνει και ο σεβασμός στους υπόλοιπους της οικογένειας των Σπάτων: συνεργάτες, ποδοσφαιριστές, υπαλληλικό προσωπικό! Εμείς όμως που φάγαμε μια 5ετια τα ...σκ@τ@ ξέρουμε καλά και όταν προκύπτει η ευκαιρία ελέω διακοπής υποχρεώσεων να το θυμίζουμε θα το κάνουμε με έμφαση!

Ο Πολωνός διαιτητής.

Υγ: Αφού αφιέρωσαν δύο μέρες στη λάσπη για τους Πολωνούς διαιτητές, αφού έγιναν ρεζίλι επικοινωνιακά υποστηρίζοντας μια ότι ήταν μεθύστακες και μια ότι δεν είχαν πιεί, αφού έκαναν κακό χαμό, μετά το ηχητικό ντοκουμέντο από το αεροδρόμιο για την κατάσταση και το λόγο πεζοδρομίου του Πολωνού διαιτητή και των βοηθών του, πλέον δεν μιλάει κανείς! Έκαναν ότι μπορούσαν, όσους επηρέασαν το έκαναν, τώρα τίποτα και όση λάσπη έμεινε. Η ΑΕΚ όμως δεν πρέπει να το αφήσει έτσι, να επιμείνει (όπως και κάνει), να το πάει μέχρι τέλους...

Υγ2: Όταν γράφαμε για το χέρι του Μέσι στο Μουντιάλ με την Ολλανδία, σε πιο σημαντικό ματς από μια ρεβάνς Κυπέλλου όπως της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και ενώ υπήρχε τριάρα υπέρ της Ένωσης, έκαναν την... πάπια. Τώρα που δέχτηκε ο Γκατσίνοβιτς βγαίνουν και λαλάνε ότι εκτέθηκαν όλοι όσοι έλεγαν για τη φάση του Άμραμπατ. Επειδή έδωσε κάρτα ένας Αζέρος ρέφερι που σφύριξε, από τις αδυναμίες του Κλάντεμπεργκ, ο οποίος έδωσε στον Μακαμπού κίτρινη στην 6η φορά που έκανε φάουλ από πίσω σε αντίπαλό του. Το κριτήριο τους είναι αυτό το ματς και όχι του Μουντιάλ, κανονικά δεν είναι να ασχολείσαι καν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...