Ολυμπιακός: Η δεύτερη ευκαιρία του Ζινκερνάγκελ στην ομάδα (vids)

Ο Ζινκερνάγκελ

bet365

Ο 28χρονος Δανός μεσοεπιθετικός διαπρέπει στη Σταντάρ Λιέγης και έχει τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό μετά τον δανεισμό του.

Φίλιπ Ζινκερνάγκελ. Ένας παίκτης που ήξεραν καλά στον Ολυμπιακό και πόνταραν στα χαρακτηριστικά του όταν τον ενέταξαν στο δυναμικό της ομάδας. Ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε με την προοπτική να είναι βασικός στα πλάνα των Πειραιωτών.

Γιατί είχε ξεχωρίσει ο Ζινκερνάγκελ όμως και από τον Πέδρο Μαρτίνς - που ήταν τότε προπονητής της ομάδας - αλλά και από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού; Γιατί πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που την περασμένη σεζόν στη Νότιγχαμ είχε παίξει σε πέντε (!) διαφορετικές θέσεις. Τις περισσότερες ως 10αρι (25 ματς), αριστερό εξτρέμ (9 ματς), δεξί εξτρέμ (6 ματς), δεύτερος επιθετικός (3 ματς) μέχρι και σέντερ φορ (4 ματς).

Ο 28χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός τελικώς θα έφευγε με δανεισμό για τη Σταντάρ Λιέγης όπου και ξεχώρισε για τα καλά. Γιατί όμως οδηγηθήκαμε σε μία τέτοια εξέλιξη για έναν παίκτη που κόστισε στον Ολυμπιακό πάνω από 2 εκατ. ευρώ για αγορά από τη Γουότφορντ και επελέγη για τα βασικά πλάνα και μάλιστα παίρνοντας και τη φανέλα με το Νο10; Για έναν παίκτη που είναι φετινή μεταγραφή. Οι λόγοι για αυτήν την περίπτωση είναι κυρίως δύο.

Πρώτον ο Ζίνκερναγκελ αποκτήθηκε με άλλον προπονητή, τον Πέδρο Μαρτίνς. Δεύτερον η αγωνιστική εικόνα του Δανού μεσοεπιθετικού και το γεγονός ότι έμεινε εκτός της ευρωπαϊκής λίστας. Στον Ολυμπιακό ήξεραν καλά τον παίκτη από τη Φόρεστ και ο πήχης των προσδοκιών είχε ανέβει ψηλά.

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός στη Σταντάρ έχει σε 25 αγώνες με 9 γκολ και 2 ασίστ ενώ στον Ολυμπιακό πρόλαβε να παίξει σε 7 αγώνες έχοντας 2 τέρματα. Τα 2 γκολ του τα έβαλε στον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκά ματς. Στο Βέλγιο όχι μόνο «έλαμψε» αγωνιστικά αλλά ανέβηκε αισθητά και η ψυχολογία του υπό την έννοια ότι και καθιερώθηκε βασικός και αναδείχθηκε αλλά και βοήθησε τη Σταντάρ.

Ο άλλοτε παίκτης της Φόρεστ δεν είναι καθόλου αρνητικός στο να μείνει στο Βέλγιο, ωστόσο φαίνεται πως στον Ολυμπιακό εξετάζουν αρκετά σοβαρά την πιθανότητα να γυρίσει ο παίκτης στο Λιμάνι και να αξιολογηθεί ξανά. Εξάλλου είναι από τους ποδοσφαιριστές που αδικήθηκαν αισθητά ως προς την αξιολόγησή τους στην τρέχουσα σεζόν.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα