Η πρόταση της Μίντιλαντ «τρέλανε» τον Ινγκασον και «άναψε φωτιές» στον ΠΑΟΚ! (vids)

Ο Ινγκι Ινγκασον και η πρόταση της Μίντιλαντ

bet365

Ο Ίνγκι Ίνγκασον εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στη Δανία, αλλά στον ΠΑΟΚ ούτε καν σκέφτονται να απαντήσουν θετικά, την παρούσα στιγμή, στην πρόταση της Μίντιλαντ. To Gazzetta αναλύει τα δεδομένα.

Το χειμώνα του 2019 ο ΠΑΟΚ έψαχνε τρόπο να απεμπλακεί από το «βαρύ κι ασήκωτο» συμβόλαιο του Εβγέν Χατσερίντι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολόγιζε στον Ουκρανό αμυντικό, ωστόσο ήταν απαραίτητη να βρεθεί μια καλή λύση πίσω από το ακλόνητο δίδυμο των Βαρέλα και Κρέσπο για το κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας.

Ο «Δικέφαλος» έψαξε και βρήκε σε γνωστά για εκείνον λημέρια έναν Ισλανδό διεθνή κεντρικό αμυντικό, που είχε περάσει από την Ισπανία και τη Γρανάδα, βγάζοντας το ψωμί του στη Ρωσία και την ομάδα από την πόλη που ο Ιβάν Σαββίδης έχει το στρατηγείο του, το Ροστόφ.

Ο Ίνγκι Ίνγκασον πρόλαβε στο… τσακ και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Είχαμε φτάσει στην 31η Ιανουαρίου, ο Χατσερίντι είχε «στηλώσει τα πόδια», όταν οι «ασπρόμαυροι» αποφάσισαν να προχωρήσουν στην απόκτησή του Ισλανδού, αντί 4.000.000 ευρώ, ανεξαρτήτως με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τον Ουκρανό στόπερ.

Τεσσεράμιση χρόνια αργότερα, ο «Iceman» έφτασε να είναι ο παλαιότερος παίκτης στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη και ο αρχηγός του, μετά την αποχώρηση του Ομάρ Ελ Καντουρί και το θέμα της παραμονής του Αντρέ Βιεϊρίνια να είναι στον αέρα. Σ’ αυτά τα τεσσεράμιση χρόνια ο «Ινγκι», όχι απλά καθιερώθηκε, αλλά κατόρθωσε και έγινε ο ηγέτης της «ασπρόμαυρης» άμυνας, ξεπερνώντας έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, φτάνοντας να γίνει ένας από τους 31 ξένους που έχουν φτάσει τις 100 συμμετοχές με τον «Δικέφαλο» και με 148 αγώνες (15 γκολ) να βρίσκεται στην 13η θέση της σχετικής λίστας.

Το φλερτ με τη Μίντιλαντ και τα δεδομένα

Ήταν 1 Ιουνίου όταν το Gazzetta αποκάλυψε το ενδιαφέρον της Μίντιλαντ για τον Ίνγκι ίνγκασον. Εκείνο το διάστημα διαβάσαμε περί… ξεκαθαρίσματος και fake news, ωστόσο η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική, το ενδιαφέρον που είχε φέρει στη δημοσιότητα το Gazzetta ήταν υπαρκτό κάτι που επιβεβαιώθηκε από το σημερινό έγκυρο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ««tipsbladet».

Οι Δανοί αναζητούν τον αντικαταστάτη του αρχηγού τους, Έρικ Σβιατσένκο, ο οποίος μετακόμισε στο MLS και τη Houston Dynamo, με το όνομα του Ισλανδού κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ να είναι γνωστό στους ανθρώπους της Μίντιλαντ από τις περσινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων για τα play-out του Europa Conference League.

Η πλευρά του Ίνγκασον, εδώ και ένα μήνα, γνώριζε για την πρόταση των «Ulvene» («Λύκοι») και παρότι από τον Φεβρουάριο του 2022 είχε ανανεώσει μέχρι το καλοκαίρι του 2025, με ετήσιες απολαβές άνω των 900.000 ευρώ, όχι απλά είναι θετική για την προοπτική της Μίντιλαντ αλλά πιέζει τους «ασπρόμαυρους» να πουν το «ναι» στην πρόταση των Δανών.

Ο «Iceman» υπέγραψε το νέο συμβόλαιο, στο οποίο δεν υπάρχει ρήτρα εξαγοράς, έκλεισε τα αφτιά του στις νέες σειρήνες από τη Ρωσία, που έφτασαν στα αφτιά του («ακόμη και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μου κάνει πρόταση, εγώ έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ», έλεγε τον περασμένο χειμώνα), όμως αυτή τη φορά εμφανίζεται διαλλακτικός και το συζητάει.

Ειρωνεία της τύχης… ΠΑΟΚ και Ίνγκασον είχαν συμφωνήσει σ’ όλα πολλές μέρες πριν επισημοποιηθεί η νέα συμφωνία από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, την παραμονή της ρεβάνς με τη Μίντιλαντ στην Τούμπα, εκεί όπου ο «Δικέφαλος» πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Europa Conference League.

Μ’ ένα κάρο ανοικτά μεταγραφικά ζητήματα στη Μικράς Ασίας ούτε καν μπαίνουν στη διαδικασία να καθίσουν επίσημα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μίντιλαντ, που προσφέρει σχεδόν 3.500.000 ευρώ για τον Ισλανδό κεντρικό αμυντικό. Όπως τονίζεται δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν τον αρχηγό τους, ακόμα και αν οι Δανοί ανεβάσουν την αρχική τους πρόταση, καθώς στο κέντρο της «ασπρόμαυρης» άμυνας από εκεί που κάποια στιγμή ήταν υπεράριθμοι, τώρα εμφανίζονται κενά, με δεδομένη και την αποχώρηση του Γιάννη Κάργα.

Το μόνο που δε θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι να ψάχνει για δύο και όχι για έναν κεντρικό αμυντικό πριν από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αφήστε που με τους ρυθμούς που εξελίσσονται τα μεταγραφικά στον ΠΑΟΚ, δύσκολα να πάρει τέτοιο ρίσκο.

Πάντως, με ανοικτό το παράθυρο των μεταγραφών, όλα είναι πιθανά να συμβούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα