Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο Gazzetta: «Θέλω να γίνω από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ»! (vid)

Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στο Gazzetta: «Θέλω να γίνω από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ»! (vid)

Ο Γούιλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στις πρώτες στιγμές του στο Τέχελεν της Ολλανδίας

bet365

Στην πρώτη του συνέντευξη από την στιγμή που φόρεσε την «ασπρόμαυρη» φανέλα, ο Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ στέλνει μηνύματα… ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

O Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ είναι ένας μαχητής… έτοιμος για όλα! Με το καλησπέρα, βούτηξε στα βαθιά, μπήκε στο κλίμα της νέας ομάδας του και στις δηλώσεις του, μετά την πρώτη προπόνηση που πραγματοποίησε με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στο Τέχελεν της Ολλανδίας, έδειξε πανέτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο ένατος σταθμός της καριέρας του 29χρονου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος αποτέλεσε πρώτη επιλογή του Βλάνταν Ίβιτς στη Γουότφορντ, όταν ο Σέρβος πρώην προπονητής του «Δικεφάλου» ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της αγγλικής ομάδας.

Το Gazzetta βρίσκεται στην Ολλανδία με την υποστήριξη της novibet

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και έκανα την πρώτη μου προπόνηση με τον ΠΑΟΚ. Είδα ποιότητα στην ομάδα και καλή δουλειά από όλους. Έχω δει βίντεο από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, το πάθος που έχουν. Μίλησα με τον κ. Σαββίδη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου και είπα στον ατζέντη μου ότι θέλω να πάω στον ΠΑΟΚ. Οι φιλοδοξίες μου ταιριάζουν με αυτές της ομάδας. Θέλω να κερδίσω τίτλους, να αγωνίζομαι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

- Μπορείς να έχει ανάλογα ηγετικά χαρακτηριστικά και στον ΠΑΟΚ:

«Είμαι 29 χρονών. Έχω αρκετή εμπειρία και θεωρώ ότι είμαι στα πιο παραγωγικά ποδοσφαιρικά μου χρόνια. Το να γίνω όμως ηγέτης είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα. Να βρω τον ρόλο μου σε αυτήν και να είμαι δίπλα στους νέους παίκτες για να τους μάθω πράγματα. Υπάρχουν όμως και πιο έμπειροι από εμένα και εγώ θα μάθω από αυτούς. Θέλω να γίνω από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ. Είμαι μαχητής, ομαδικός παίκτης, δε φοβάμαι να κάνω λάθη. Παλεύω πάντα για τους συμπαίκτες μου».

- Σε ποιο επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεσαι αυτό το διάστημα;

«Έκανα μόλις δύο εβδομάδες διακοπές. Προπονούμουν και πριν έρθω στην Ολλανδία, ήμουν και στην εθνική ομάδα. Δεν έχασα τον ρυθμό μου και σήμερα ήταν μία καλή ημέρα γιατί δουλέψαμε και στο κομμάτι της τακτικής και παίξαμε και ένα έντονο τουρνουά. Σε 20 ημέρες θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω πλήρως. Κάθε ημέρα θα είμαι και πιο κοντά στο να δεθώ με την ομάδα».

- Με ποιους μίλησε πριν έρθει στον ΠΑΟΚ:

«Μίλησα με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος μου είπε ότι “κοίτα φίλε, έζησα 8 υπέροχα χρόνια στον ΠΑΟΚ, μη το σκέφτεσαι καθόλου να πας”. Επίσης μίλησα με τον Άκπομ, αλλά και τον Γκάρι Ροντρίγκες που μπορεί να είναι στην… λάθος ομάδα, αλλά μου είπε και εκείνος τα καλύτερα. Έτσι μου έγινε ακόμα πιο εύκολο να έρθω».

- Βάσει των προηγούμενων ομάδων σου, τι σου αρέσει περισσότερο να αγωνίζεσαι σε τριάδα στην άμυνα ή σε τετράδα;

«Είτε παίζω με τριάδα στην άμυνα είτε με τετράδα έχω εμπειρία για να ανταπεξέλθω. Με την τετράδα νιώθω βέβαια μεγαλύτερη σιγουριά και είμαι χαρούμενος που παίζουμε αυτό το σύστημα εδώ».

- Ως κεντρικός αμυντικός ποιους παίκτες είχες ως πρότυπο;

«Μεγάλωσα θαυμάζοντας τους Κομπανί, Γουέμπ, Φέρντιναντ. Όμως εγώ αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου!»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα