Σούλης Παπαδόπουλος στο Gazzetta: «Ο Αλέφαντος μου είχε πει: "Εφερες και το παιδί σου να το λυπηθώ; Για 'μένα έχεις τελειώσει"» (vid)

Σούλης

bet365

Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta., ο Σούλης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε σε ξεχωριστές ιστορίες με... ξεχωριστές προσωπικότητες! Αναστόπουλος, Μπέος, Κούγιας, Καρράς, Ψωμιάδης και φυσικά Αλέφαντος δεν λείπουν!

Εχει να ζηλέψει κάτι προπονητικά από τον Αναστόπουλο ο Σούλης Παπαδόπουλος;

Το βράδυ στο σπίτι του Καρρά που σημάδεψε τον τρόπο που έπαιρνε αποφάσεις στην καριέρα του. Η συμβουλή που έδωσε στον Γιάννη Κυράστα.

Ο Αχιλλέας Μπέος, ο Κούγιας με τον οποίο θέλει να συνεργαστεί, ο Ψωμιάδης όταν του έδωσε δίκιο για τις αλλαγές με του λάινσμαν και ο Αλέφαντος που τον τελείωσε ποδοσφαιρικά μπροστά στα μάτια της κόρης του!

Ιστορίες Σούλη Παπαδόπουλου δια στόματος Σούλη Παπαδόπουλου στο Gazzetta:

«Δεν έχω να ζηλέψω τίποτα από τον Αναστόπουλο»

Για τον Αναστόπουλο: «Δεν νομίζω ότι έχω να ζηλέψω κάτι, ούτε εκείνος από εμένα. Εγώ τον Νίκο Αναστόπουλο τον σέβομαι πάρα πολύ ως ποδοσφαιριστή. Εντάξει, όταν είσαι ο Αναστόπουλος έχεις βγει πρώτος σκόρερ και λες "μου την ψιλολέει ο Σούλης Παπαδόπουλος που έπαιζε στην Προοδευτική"... Αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα, αυτό που είναι να πω θα το πω. Και είχα πει άλλο σαν ποδοσφαιριστής άλλο σαν προπονητής. Προπονητικά δηλαδή δεν έχω να ζηλέψω κάτι. Ο Μπάγεβιτς που τον έχω κερδίσει ή τον κύριο Σάντος... Αυτούς δεν γίνεται να μην τους σεβαστείς, γιατί αυτοί για μένα είναι δάσκαλοι».

«Ετσι ξεφύγαμε στην Προοδευτική από τη μιζέρια»

Για τον Γιάννη Καρρά: «Ο κύριος Γιάννης Καρράς ήταν ένας επιχειρηματίας με πάρα πολλά χρήματα για την εποχή του. Κι η οικογένειά του. Την εποχή που ήμασταν στην Προοδευτική, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Υπήρχαν δύο δρόμοι: Ο ένας ήταν από εδώ κι ο άλλος από εδώ. Εμείς, τότε ήμασταν στη μέση, οι παίκτες, οι προπονητές. Όταν μας φώναξε σπίτι του εμένα, τον Γιάννη Αγγελόπουλο και τον Νίκο Γιδάκο, είπα ότι θα μας πει να τελειώσουμε. Εκείνος όμως πας είπε: "Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι ο εύκολος που φαίνεται εύκολος, αλλά δεν θα πετύχουμε τίποτα. Θα είμαστε μια ομάδα που θα παίζει εδώ, στη μιζέρια. Κι ο άλλος είναι αυτός που αν βγούμε πρώτοι, θα γίνεις εσύ προπονητής, οι παίκτες, η ομάδα. Ήταν πολύ μεγάλα και τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Και από τότε εγώ διαλέγω αυτό το δρόμο, της προσπάθειας και της υπομονής και της νίκης».

«Η συμβουλή που είχα δώσει στον Κυράστα»

Γιάννης Κυράστας: «Εγώ κάθε χρόνο έπαιζα 30 ματς, με τον Γιάννη Κυράστα έπαιξα τέσσερα. Δεν καταλάβαινε τίποτα. Κι όταν ήρθε το καλοκαίρι εκείνος έφυγε, πήγε στον Εθνικό, παρόλο που ανεβήκαμε. Εγώ ξαναπαίζω πάλι στην Προοδευτική και κάνω καταπληκτική χρονιά. Επιστρέφει εκείνος στην Προοδευτική και λέω: "Θα με διώξει". Εκείνος όμως μού είπε: "Αλλο η μία χρόνια άλλο η άλλη"».

Πρόστιμο σας είχε βάλει ποτέ;

«Μόνο πρόστιμα τρώγαμε από τον κύριο Γιάννη. Επειδή αργούσαμε, αν κάναμε... Εκείνος είχε μάθει σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν αρχηγός στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, στην Εθνική Ελλάδας. Του είχα δώσει μια συμβουλή και το είχε πει κάποτε σε μια συνέντευξή του ότι είχε πάρει συμβουλή από τον Σούλη Παπαδόπουλο. Του λέω: "Αλλο Ολυμπιακός, άλλο Παναθηναϊκός, άλλο Προοδευτική", γιατί στην αρχή δεν πηγαίναμε καλά. Μου λέει: "Τι δεν κάνω καλά; Είχατε αυτούς τους προπονητές...". Και πράγματι δεν δουλεύαμε με τους άλλους όπως με εκείνον. Μας φώναξε ο Γιάννης Καρράς και του είχαμε πει: "Η θα πρέπει να τον διώξεις ή θα πρέπει να μπει στην κουλτούρα της Β' Εθνικής". Το κατάλαβε αυτό κι ο κύριος Γιάννης, γιατί ήταν πανέξυπνος και μετά γι' αυτό ανέβαζε τις ομάδες. Εγινε μέρος με εμάς. Βρίζαμε εμείς, έβριζε κι εκείνος. Εβριζαν εμάς, έβριζαν κι εκείνον. Γι' αυτό μετά ανέβασε και τον Εθνικό και τον Πανιώνιο και έκανε επιτυχίες όπου πήγαινε, ήταν σίγουρο ότι θα έκανε καριέρα κι αν δεν έφευγε τόσο νωρίς θα έκανε ακόμα μεγαλύτερη καριέρα.

«Ο Αλέφαντος δεν έβαζε στα αποδυτήρια τους αναπληρωματικούς. Ήταν γρουσουζιά»

Για τον Νίκο Αλέφαντο: «Ο Νίκος Αλέφαντος δεν άφηνε να μπει στα αποδυτήρια ποδοσφαιριστής που δεν ήταν στην 11άδα. Εμείς παραξανευόμασταν. Ελεγε: "Ρε έξω από εδώ". Δεν μιλάμε καν γι' αυτούς που ήταν εκτός αποστολής ή τραυματίες. Αργότερα μού είχε πει: "Είσαι χαζός; θα βάλεις αυτόν που τον έχεις αφήσει εκτός 11άδος; Αυτός δεν θέλει να κερδίσουμε. Δεν θέλει. Αυτός δεν θέλει να πάει καλά ο άλλος για να μπει αυτός να παίξει. Και δεν ήθελε να του τα γρουσουζεύουν αυτά, τους άφηνε εκτός και ήταν μόνο με τους 11».

Καζούρα σας εσάς είχε κάνει;

«Μου έχει κάνει με την κόρη μου, την Ντίνα, όταν ήμουν ποδοσφαιριστής. Ήθελε να με σταματήσει από το ποδόσφαιρο, γιατί πίστευε ότι θα γίνω προπονητής. Είχε κάνει το λάθος ο Γιάννης ο Καρράς και του το είχε πει. "Ο Σούλης θα μείνει στην ομάδα τιμής ένεκεν και του χρόνου θα τον προωθήσουμε για προπονητή, όπως μου έχεις πει εσύ και κάποιοι άλλοι". Τι ήθελε και του το είπε; Προπονητής; Ηθελε να με "καθαρίσει". Μου έδωσε ραντεβού στον Πανελλήνιο γύρω στις 7.30. Πήρα την κόρη μου, για βόλτα και πήγα στις 7. Ηρθε στις 11.

"Ρε κυρ Νίκο μού είχες πει στις 7", του είπα και μου απάντησε: "Γιατί είχες να κάνεις και τίποτα άλλο; Εχεις φέρει και το παιδί σου. Για να το λυπηθώ; Εχεις τελειώσει για εμένα ποδοσφαρικά". Μου έκανε καλό όμως, γιατί δύο μέρες μετά με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: "Θα γίνεις προπονητής, θα βγάλεις λεφτά από το ποδόσφαιρο σαν προπονητής, άσε τη μπάλα. Υπάρχουν άλλοι τώρα". Ήταν ο τρόπος που τα έλεγε. Δεν τον ένοιαζε που είχα το παιδί μου μαζί. Ό,τι ήταν να σου πει θα στο έλεγε».

«Ξέρει πολύ ποδόσφαιρο ο Μπέος, εμπειρία το να συνεργαστώ με τον Κούγια»

Για τον Κούγια: «Για μένα οι τότε πρόεδροι ήταν άξιοι συγχαρητηρίων γιατί έβαζαν χρήματα πάρα πολλά και είχαν λόγο. Ήταν ποδοσφαιρικοί πρόεδροι. Κι αν δεν έχω συνεργαστεί τους έχω παίξει ως αντίπαλος, είναι σαν να έχω συνεργαστεί».

Με τον Μπέο έχετε συνεργαστεί;

«Με τον Μπέο έχω συνεργαστεί, ξέρει πάρα πολύ ποδόσφαιρο. Με τον Αλέξη Κούγια δεν έχω συνεργαστεί. Είχε τύχει στα Γιάννενα και στην Παναχαϊκή να είμαστε κοντά αλλά δεν έτυχε. Μπορεί να λένε ότι είναι δύσκολος, αλλά εγώ θα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του, θα ήταν εμπειρία ζωής. Θα προσπαθούσε να με βάλει στα καλούπια του, αλλά νομίζω ότι σε καλούπια μπαίνουν αυτοί που θέλουν».

Για τον Μπέο: «Παίζαμε με τον Εργοτέλη στην Κρήτη. Ο Μπέος ήθελε πριν από το παιχνίδι να μιλάει με τον προπονητή. "Τι έγινε κόουτς;", με το ωραίο το στιλ του, το αρχοντικό, το μάγκικο. Ρωτάει πώς θα παίξεις, πώς πάει η ομάδα. Πρέπει να του πεις... Δεν θα σου πει ποιον να βάλεις. Του είπα ότι ο Εργοτέλης έχει έναν ψηλό σέντερ φορ που δεν ταιριάζει στην άμυνά μας. "Και τι θα πειράξεις την άμυνα; Που δεν έχεις φάει γκολ σε τρία παιχνίδια ". Ετσι όπως τα λέει. "Δεν μας ταιριάζει", του απάντησα. "Εσύ ξέρεις, αλλά εγώ την άμυνα δεν θα την πείραζα", μου είπε. Μπορεί να σου πω ότι με επηρέασε και δεν την άλλαξα την άμυνα. Παίζουν άμυνα ο Αρβανίτης κι ο Καραμανλής. Είχε κι ένα παιδί ψηλό, που ήθελα να τον βάλω αλλά ήταν άπειρος. Ο άλλος στην πρώτη φάση κεφαλιά, στο δοκάρι η μπάλα, στη δεύτερη φάση κεφαλιά... άουτ. Στο 15'... αλλαγή! Ο παίκτης επειδή με είχε δει να μιλάω με τον Μπέο, νόμιζε ότι το είχε πει ο Μπέος. Εν τω μεταξύ ο Μπέος είχε πει το αντίθετο ο άνθρωπος. Και μου λέει: "Και εσύ ίδιος είσαι". Μόλις μου το είπε αυτό του είπα: "Τελείωσες για εμένα". Κερδίζουμε 0-1, μπαίνει στα αποδυτήρια ο Μπέος και λέει: "Τι πανηγυρίζετε, το ματς αυτός το πήρε (δείχνει εμένα). Εγώ του είχα πει να κάνει το άλλο, εκείνος πίστευε ότι ήταν καλό για την ομάδα, δεν το έκανε αυτό που του είπα, το άλλαξε και ήταν μάγκας». Μετά έρχεται ο παίκτης και μου ζήτησε χίλια συγγνώμη. Γι' αυτό σου λέω είναι σε τι καλούπια μπαίνεις».

«Κι ο Ψωμιάδης είχε πει στον Αναστόπουλο ότι οι καλύτερες αλλαγές του ήταν τα λάινσμαν»

Για τον Ψωμιάδη: «Ο Ψωμιάδης με έπαιρνε τηλέφωνο για να του λέω παίκτες της Β' Εθνικής. Όταν ήταν στην Καβάλα, στον Ακράτητο... Με είχε σε μεγάλη εκτίμηση, ήταν να συνεργαστώ μαζί του δύο φορές στον Ακράτητο αλλά δεν με άφησε ο Γιάννης Καρράς να πάω τότε. Τα λεφτά ήταν τέσσερις φορές πάνω από τα λεφτά της Προοδευτικής. Εμείς όμως τότε έπρεπε να σωθούμε και τα καταφέραμε. Σε ένα ματς ήμασταν αντίπαλοι. Είναι αυτό το Πιερικός-Καβάλα, που ξεκίνησε η κόντρα με τον Αναστόπουλο. Εμείς κερδίζαμε 1-0, δύο δοκάρια και ξαφνικά είδαμε για πρώτη φορά να αλλάζουν οι λάινσμαν. Που είπα εγώ: "Η καλύτερη αλλαγή που έκανες είναι λάινσμαν". Τελείωσε το ματς 1-3, με οφσάιντ τα γκολ. Ο Αναστό είπε ότι έκανε καλές αλλαγές, του απάντησα εγώ αυτό με το λάινσμαν και πετάχτηκε ο Ψωμιάδης θεός σχωρέστον και του είπε: "Καλά σου λέει ρε, οι καλύτερες αλλαγές ήταν τα λάινσμαν"».

Η κόντρα στο Πιερικός-Καβάλα:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα