Κ19: Πρίγκιπες Βορείων Προαστείων (vids)

Γιώργος Μανταίος
Κηφισια Κ19

bet365

Η Κηφισιά έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα της Superleague Κ19 επικρατώντας 3-0 του Ατρόμητου.

Πρεμιέρα είχαμε στο πρωτάθλημα Νέων της Superleague. Πρεμιέρα, όμως, και στο νέο τρόπο με τον οποίο θα καλύπτουμε στο Gazzetta τη διοργάνωση. Εφέτος, θα δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στους αγώνες που παρακολουθούμε διά ζώσης και για τους υπόλοιπους θα παραθέτουμε επιγραμματικά τις σημαντικότερες, πάντα αποκλειστικές, πληροφορίες που συλλέγουμε. Φυσικά η στήλη θα κλείνει κάθε Δευτέρα με την «11άδα της αγωνιστικής».

Στην πρώτη εβδομάδα ξεχώρισε η νίκη της Κηφισιάς επί του Ατρόμητου. Χαράς ευαγγέλια στα Βόρεια Προάστια, αφού η επιτυχία ήταν διπλή, καθώς είχε προηγηθεί η επικράτηση (2-1) της Παρασκευής σε επίπεδο ανδρών.

Τι είδαμε

Κηφισιά-Ατρόμητος 3-0

Το «Ζηρίνειο» φόρεσε τα γιορτινά του το απόγευμα του Σαββάτου (2/9) για ένα ματς με ιστορικό χαρακτήρα. Για πρώτη φορά η Κηφισιά αγωνίστηκε στο γήπεδο που θεωρείται ως η φυσική της έδρα, έστω κι αν το ματς αφορούσε την ομάδα Κ19 του συλλόγου. Γράφαμε στο αφιέρωμα της προηγούμενης εβδομάδας ότι το συγκρότημα του Θωμά Μαυρουδή είναι η υποψήφια Νο1 έκπληξη της κατηγορίας. Αυτό μάλλον επιβεβαιώθηκε με το «καλημέρα» αφού η Κηφισιά νίκησε 3-0 τον Ατρόμητο!

Μετά από ένα 20λεπτο που οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο –απόρροια ενδεχομένως του άγχους που είχαν οι «πρωτάρηδες» γηπεδούχοι- στη συνέχεια η Κηφισιά ισορρόπησε και σταδιακά απέκτησε πλήρη έλεγχο. Ο Ζώνιος (άνοιξε το σκορ) και ο Φλώκος (δύο γκολ στο Β΄ ημίχρονο) έκαναν ό,τι ήθελαν τους (μικρότερους ηλικιακά) αμυντικούς των φιλοξενούμενων, ενώ ο Σάββας Γιαματζίδης σε... ρόλο έκπληξη (δεξιός μπακ) είχε καταλυτική παρουσία, όπως και ο Κωνσταντακόπουλος. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος για πρώτη φορά παρουσιάστηκε τόσο ανέτοιμος για πρεμιέρα, με τα μεγάλα του «όπλα» Αμπαρτζίδη και Τσαντήλα να τροφοδοτούνται ελάχιστα.

Παρών στο «Ζηρίνειο» ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κηφισιά, Χρήστος Πρίτσας, με μόνιμα ζωγραφισμένο χαμόγελο στο πρόσωπο από τη «διπλή» επιτυχία επί του Ατρόμητου. Παρακολούθησε το ματς μαζί με τον σύμβουλο της διοίκησης Γιώργο Κασναφέρη και τον αντιπρόεδρο Βασίλη Γαντζούλα, δείχνοντας έμπρακτα ότι βρίσκεται κοντά και τις ακαδημίες του συλλόγου. Μετά το τέλος του αγώνα πήγε στα αποδυτήρια, έδωσε συγχαρητήρια στον Μαυρουδή κα τους συνεργάτες του και χαιρέτησε τους παίκτες.

Στο «Ζηρίνειο» βρέθηκαν επίσης και αρκετά μανατζερικα γραφεία, καθώς διακρίναμε τον Μάικ Ρέτσο και τον Χρήστο Αποστόλου και εκπροσώπους από τα γραφεία του Χρήστου Γάτση, του Βασίλη Ρόβα και του Άγγελου Βεϊζη.

Ολυμπιακός-Λαμία 4-0

''

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα εναντίον της Λαμίας την οποία νίκησε ακριβώς με το ίδιο σκορ που επικράτησαν λίγη ώρα αργότερα και οι «μεγάλοι». Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος ξεκίνησε το μοντάρισμα της νέας ομάδας του, με στόχο το Youth League στις 8 Οκτωβρίου και με επιμονή στην αμυντική τριάδα. Θέλει δουλειά ακόμα και ο χρόνος πιέζει, αφού την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω εθνικών ομάδων. Η μετάβαση στις νέες ηλικίες γίνεται ομαλά καθώς MVP ήταν ο Σταύρος Πνευμονίδης (2006) σε ρόλο «δεκαριού», με συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του, ενώ κανένα πρόβλημα δεν είχε ο Δαρβίρας (2007) απέναντι σε μεγαλύτερους αντιπάλους. Δύο γκολ πέτυχε ο Θάνος Κουτσογούλας (2004) σε νέο ρόλο, καθώς πέρσι πέρασε σχεδόν όλη τη σεζόν στη δεξιά πτέρυγα και χθες μετατοπίστηκε στα χαφ. Το σκορ άνοιξε ο Χαραλαμπόγλου ο οποίος αφιέρωσε το γκολ στη μνήμη του παππού του, δείχνοντας το σχετικό tattoo στο δεξί του χέρι. Αρκετός κόσμος στις κερκίδες του γηπέδου του Φωστήρα, με τον Ζοζέ Ανιγκό και τον βοηθό του Τομάς Μπενεντέτ, τον προπονητή της Β΄ ομάδας Αριέλ Ιμπαγάσα και αρκετούς επαγγελματίες της Β΄ ομάδας, Μουζακίτης, Μπ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Ιάγο Ιμπαγάσα και άλλοι.

Τι μάθαμε

* Η επιστροφή του Μάριου Μπάμπουρα, ήταν η «είδηση» στη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-1 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο 19χρονος winger επέστρεψε μετά από 9 μήνες λόγω σοβαρού τραυματισμού κι αυτό χαροποίησε την ομάδα και φυσικά τον προπονητή Πέτρο Τσιαπακίδη, ο οποίος πραγματοποίησε επιτυχημένο ντεμπούτο στην Κ19. Ο ΠΑΟΚ στηρίζεται για ακόμα μία χρονιά στις μικρές ηλικίες, καθώς έπαιξαν συνολικά οκτώ παιδιά του 2006, πέντε βασικοί και τρεις ως αλλαγή. Στους διακριθέντες εντάσσεται ο Μαξ Σνάουτσνερ μαζί με δύο διεθνείς του 2005, Δεληγιάννη, Γκούμα και τον μεγαλύτερο (2004) Θοδωρή Καλόγηρο.

''

* Με τον Σταύρο Ψυρόπουλο (2007) στο βασικό της σχήμα, η ΑΕΚ ξεκίνησε με νίκη 2-1 επί του Βόλου στο «Βασδέκειο». Ο σέντερ μπακ είναι ένας από τους λίγους γεννηθέντες του 2007 που παίρνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα Κ19 καθώς το «κανονικό» ηλικιακό γκρουπ στο οποίο ανήκουν είναι Κ17. Ο Αντωνόπουλος στο κέντρο της άμυνας είχε εξαιρετική απόδοση, ενώ ο Τάσος Κοντορουχάς συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε, με ένα καταπληκτικό γκολ.

''

* Έξι παιδιά γεννηθέντα το 2006 είχε στο αρχικό του σχήμα ο Παναιτωλικός στην εκτός έδρας νίκη 3-2 επί του Πανσερραϊκού. Ανάμεσά τους και οι σκόρερ Γιωτόπουλος, Βλαχοδήμος. Ακρογωνιαίοι λίθοι της επιτυχίας ήταν δύο παιδιά του 2005, ο χαφ Ράδος και ο winger Καβαλλάρης που πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ (Vid)

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και η ομάδα του Πανσερραϊκού, φιλόξενος ο κόσμος, εξαιρετικός ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο Ομόνοιας Σερρών.

* «Θρίλερ» είχαμε στα Γιάννινα, όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-1 του ΠΑΣ στο 92΄, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση (2-2) στο 94΄! Τα Ιωάννινα εξακολουθούν να είναι «καταραμένα» για τους Νέους του ΠΑΟ, αφού είχαν ηττηθεί εκεί ακόμα και τη σεζόν που πήραν τον τίτλο (2021/22). Οι επαγγελματίες Τσίρης και Λώλης ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους, ενώ οι Λάζαρης, Ορμενάι διακρίθηκαν για τους «πράσινους».

* Στη Θεσσαλονίκη ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 2-1 τον Άρη με δύο τέρματα του Άγγελου Παπαδόπουλου. Ο 18χρονος (2005) υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο πριν από 20 ημέρες και το γιόρτασε με δυο γκολ! Προέρχεται από τον ΠΑΣ Φλώρινα και διανύει την 4η σεζόν του στην Τρίπολη, που τον πίστεψε και τον ανέδειξε. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν ο Κακαδιάρης (2007) που ανεβαίνει πολύ γρήγορα την κλίμακα της ιεραρχίας. Έτσι, ήταν συμπαίκτης με τον Δομίνικο Προύντζο, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερό του, καθώς ο τελευταίος δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της πρώτης ομάδας.

''

Το ματς έγινε στο γήπεδο του Πανοράματος το οποίο δεν έχει αδειοδοτηθεί για λόγους ασφαλείας, καθώς είναι μέσα σε δάσος. Η αστυνομία ήταν πολύ αυστηρή και απαγορεύτηκε η είσοδος στους φιλάθλους, ακόμα και σε παίκτες που ήταν εκτός αποστολής! Παρενέβησαν οι άνθρωποι των δύο συλλόγων και –τουλάχιστον- τα παιδιά μπόρεσαν να δουν την αναμέτρηση.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

''
Superleague U19 - 3η αγωνιστική

Cover Image Credit: Andreas Papakonstantinou /Tourette Photography

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα