Ακαδημίες: Πήραν τα ντέρμπι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Γιώργος Μανταίος
''

bet365

Με το ίδιο σκορ (2-1) οι νίκες επί της ΑΕΚ και του Άρη αντίστοιχα

Τέταρτη αγωνιστική στη Superleague Κ19 με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να επικρατούν σε πολύ ανταγωνιστικά ματς, επί της ΑΕΚ και του Άρη αντίστοιχα. Επίσης, είχαμε επί της ουσίας πρεμιέρα στην α΄ φάση του πρωταθλήματος Κ17, αφού την προηγούμενη εβδομάδα διεξήχθησαν μόνο δύο παιχνίδια.

Τι είδαμε

Κ19: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2

Στις νέες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις Kicks Academy και στον υβριδικό χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου, δύο από τις καλύτερες ομάδες Νέων της χώρας έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους. Ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ το οποίο διαμορφώθηκε μεταξύ 60΄ και 70΄. Μπάμπης Κωστούλας (ο νεότερος του γηπέδου και μοναδικός γεννηθείς το 2007) και Γιώργος Χαραλαμπόγλου σκόραραν για τον Ολυμπιακό, που είχε ισοφαριστεί ενδιάμεσα με αυτογκόλ.
Ο Γενναίος Καραχάλιος και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος απέδειξαν το λόγο για τον οποίο θεωρούνται κορυφαίοι προπονητές youth στην Ελλάδα και έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Αγώνας υψηλής έντασης με φοβερό pressing και την ΑΕΚ να έχει «διαβάσει» άριστα το σύστημα με την τριάδα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Η Ένωση είχε τρία χαφ που «έτρωγαν σίδερα» (Μαρούτσης, Κολιμάτσης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Χριστακόπουλος που προέρχεται από τους Τράχωνες Αλίμου), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» υπερτερούσαν σε ορισμένες ποιοτικές λύσεις, όπως του Μπ. Κωστούλα, του Κουτσογούλα, του Δρόσου.
Πολλές παρουσίες στη γεμάτη κερκίδα της Kicks Academy, με τον Γρηγόρη Γεωργάτο να παρακολουθεί το ματς για λογαριασμό των εθνικών ομάδων, agent από όλα τα μεγάλα γραφεία της χώρας, ο προπονητής της ΑΕΚ Β΄ Νίκος Κούστας, εκπρόσωποι από τις δύο ΠΑΕ.

''

Κ17: Παναθηναϊκός-Λαμία 2-0

Συνεχίζει να προβληματίζει η ομάδα του Τόλη Παπαβασιλείου, παρότι έφτασε στην πρώτη της νίκη μετά την απώλεια (1-1) στο Βόλο. Στα θετικά η επιστροφή του Μαρκεζίνη που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στη μεσαία γραμμή, μαζί με τον Μακρυπίδη. Αυτοί οι δύο ήταν κι οι σκόρερ, ενώ πολύ δραστήριος ήταν στην επίθεση ο Γεωργόπουλος. Η Λαμία με τέσσερις παίκτες του 2008 στη σύνθεσή της (από τον ΠΑΟ μόνο ένας, ο Βύντρα) έδειξε ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο επίπεδο της Superleague. Γεννηθέντες το 2008 ήταν τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της άμυνας, ανάμεσά τους και ο γκολκίπερ Καψαλιάρης που μας είχε απασχολήσει πρόσφατα

Στο γήπεδο των Τραχώνων ήταν και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Παπαδημητρίου ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στις ακαδημίες. Το έκανε στη θητεία του στην Ξάνθη και την ΑΕΚ, το συνεχίζει και τώρα.

Προετοιμάζεται για εθνική Κ17 ο Χατζόπουλος

Το ματς Παναθηναϊκός-Λαμία ήταν ένας από τους πολλούς σταθμούς του Άγγελου Χατζόπουλου αυτό το Σαββατοκύριακο. Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά είναι δεδομένο ότι αυτός θα είναι ο προπονητής της εθνικής Κ17 που θα την καθοδηγήσει σε πέντε εβδομάδες στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετά την αποχώρηση του Αλέξανδρου Αλεξιάδη (ανέλαβε τον ΠΑΟΚ Β΄). Έτσι, ο Χατζόπουλος «σκανάρει» ξανά όλη την ηλικιακή κατηγορία (2007) που τον ενδιαφέρει και το Σαββατοκύριακο παρακολούθησε άλλους δύο αγώνες. Το Σάββατο βρέθηκε στο γήπεδο του Ηφαίστου, όπου διεξήχθη ένα ματς υπό τραγικές κλιματολογικές συνθήκες. Αφόρητη η ζέστη, στο Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 1-2, στην πρώτη νίκη των Αρκάδων. Αμέσως μετά πήγε στο γήπεδο των Αγίων Αναργύρων για το Κηφισιά-Παναιτωλικός 2-1. «Δυο στα δύο» για τη νεοσύστατη ομάδα των Βορείων Προαστίων, όμως τώρα ο πήχης ανεβαίνει αφού ακολουθούν ακόμα πιο απαιτητικές αναμετρήσεις, με τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό.

Τι μάθαμε

* Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την Κ19 ο Άρης ήταν απρόσμενα ανταγωνιστικός στην ήττα 2-1 στη Σουρωτή από τον ΠΑΟΚ, στον οποίο ανησυχούν για τον τραυματισμό του Κώστα Καστίδη στα πλευρά. Στη συγκεκριμένη φάση, μάλιστα, οι άνθρωποι του Άρη ζήτησαν πέναλτι (στη σύγκρουση παικτών) κι αυτό οδήγησε σε διαπληκτισμό και αποβολή του προπονητή των «κίτρινων» Κώστα Καζάνα και ενός από τους βοηθούς του προπονητή του ΠΑΟΚ. Πολλά τα παράπονα από τον Άρη για τη διαιτησία, σίγουρα υπάρχουν φάσεις αμφισβητούμενες, αλλά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα αυτά ξεχνιούνται με το σφύριγμα της λήξης. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έπαιξε με επτά γεννηθέντες το 2006 (βασικοί οι Κουπενος, Πανικίδης, Σνάουτσνερ, Τσομπάνης, Χατσίδης και αλλαγές οι Τσίτσκας Πολιτάκης) δείχνοντας ότι η παραγωγική διαδικασία... καλά κρατεί. Ωστόσο, η εικόνα του Άρη ήταν εξαιρετική και πάνω σε αυτή πρέπει να «χτίσει» για τη συνέχεια. Καμία σχέση με την εμφάνιση της πρεμιέρας και την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης...

* Μιας και μιλάμε για παραγωγική διαδικασία, ο Βόλος μας έδωσε για ακόμα μία φορά την ευκαιρία να τον εκθειάσουμε. Η δουλειά του Λευτέρη Καλογήρου αποδίδει καρπούς και η Κ19 πέρασε από το Περιστέρι με 2-0 επί του Ατρομήτου. Σκόρερ αμφότερων των τερμάτων ήταν ο Ενλτίρ Νταϊλάνι (2004) έναν επιθετικό που προετοιμάστηκε το καλοκαίρι με την πρώτη ομάδα. Εξαιρετικός στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Ελληνοασυτραλός Στίβεν Χαβαλές, ο οποίος πέρσι έπαιξε Α΄ κατηγορία Αλβανίας με την Παρτιζάνι Τιράνων. Ενδιαφέρουσα περίπτωση στόπερ με μπόι 1.92, αλλά μεγάλος ηλικιακά. Έχει γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 2003, άρα οι αποφάσεις από την πρώτη ομάδα του Βόλου πρέπει να παρθούν άμεσα. Παίκτες που κλείνουν μέσα τη σεζόν τα 21, δεν υπάρχει κανένας λόγος να «ταλαιπωρούνται» στα πρωταθλήματα υποδομών. Προβλημάτισε ξανά ο Ατρόμητος, παρότι κυριάρχησε στο α΄ ημίχρονο. Όμως μετά τον τραυματισμό του Τσαντήλα στο γόνατο λίγο πριν από το ημίχρονο, κατέρρευσε. Να ευχηθούμε περαστικά στον 19χρονο διεθνή επιθετικό.

* Μεγάλη νίκη και «2 στα 2» για τον Παναιτωλικό του Δημήτρη Θεοδοσίου, που «βάζει κάτω» τη μπάλα και παίζει ποδόσφαιρο. Στην κορυφή, λοιπόν, η ομάδα του Αγρινίου μετά το 2-1 επί του Παναθηναϊκού στο Emileon που παρακολούθησαν οι διοικούντες τον σύλλογο (Κωστούλας, Μπελεβώνης) και ο Γιάννης Παπαδημητρίου από τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με «γκίνια» στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Παίζει σωστά, ορθολογικά, όμως του «στραβώνουν» αγώνες από το... πουθενά και το προπονητικό δίδυμο Ντρένοβα, Αμανατίδη αναζητά λύσεις.

''


* Στο Ηράκλειο και σε επίπεδο Κ17, ο ΟΦΗ κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά η ΑΕΚ τον αγώνα: 3-2 με ανατροπή, ενώ έχανε 2-1 μέχρι το 88΄. Ήταν το ντεμπούτο του Θοδωρή Ελευθεριάδη στον πάγκο της κρητικής ομάδας, αλλά δεν συνδυάστηκε με νίκη αφού ο Πέτρος Κολοκοτρώνης το είχε πάρει... προσωπικά και βοήθησε την ΑΕΚ, με δύο γκολ και μία ασίστ, να αποφύγει ένα «σοκ» στην πρεμιέρα.

Η Κ19 των Κρητικών πέρασε με νίκη 2-1 από τη Λαμία, με «σούπερ» Μανώλη Φαϊτάκη που άνοιξε το σκορ και κέρδισε το πέναλτι για το 2-0 (σκόρερ ο Φανουράκης). Η Λαμία στηρίχθηκε σε μεγάλους ηλικιακά παίκτες και επαγγελματίες, χωρίς να καταφέρει να κερδίσει τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα.

* «Φωτιά» είναι η Κ17 του Πανιωνίου, για την οποία σας έχουμε προϊδεάσει εδώ και πολύ καιρό. Το εκτός έδρας 5-2 της πρεμιέρας επί του Ιωνικού είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής. Υπό την τεχνική καθοδήγηση του Γιώργου Λαμπαδινού και με ποιοτικές λύσεις σχεδόν σε όλες τις θέσεις, θέτει πολύ σοβαρή υποψηφιότητα για ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Ενδεικτικό της πληρότητας στο ρόστερ, είναι το γεγονός ότι ένα γκολ πέτυχε ως βασικός ο σέντερ φορ Θωμάκος και ένα ο Γιαλλάφος που τον αντικατέστησε!

* Σημαντική ημερομηνία ήταν η 16η Σεπτεμβρίου για την Κ17 του Πανσερραϊκού που επικράτησε 1-0 (Κωτίδης 70΄) του ΠΑΣ Γιάννινα στις Σέρρες. Κι αυτό γιατί ήταν η πρώτη του νίκη μετά τη σεζόν 2010/2011, τη μοναδική που είχε συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Κ17. Από το ρεπορτάζ αλιεύσαμε ότι ο ΠΑΣ δεν έβγαλε δελτία σε κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που υπολογίζονταν ως βασικοί με γνώμωνα την εικόνα των φιλικών, με αποτέλεσμα να χάσουν το πρώτο ματς του πρωταθλήματος.

* Τέλος, αναβλήθηκε το Κηφισιά-Πανσερραϊκός στην Κ19 καθώς οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να μεταβούν οδικώς στην Αθήνα, λόγω των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν μετά τη θεομηνία στη Θεσσαλία.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

''
SL U19 - 4η αγωνιστική


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα