Στέλνουν «δυνατά μηνύματα» δύο παίκτες του Ολυμπιακού στον Μαρτίνεθ…

Στέλνουν «δυνατά μηνύματα» δύο παίκτες του Ολυμπιακού στον Μαρτίνεθ…

Στέλνουν «δυνατά μηνύματα» δύο παίκτες του Ολυμπιακού στον Μαρτίνεθ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για τον χθεσινό Ολυμπιακό, σε ομαδικό κι ατομικό επίπεδο.

Αντί προλόγου: τον έχουν μηδενίσει σε ένα παιχνίδι του το οποίο ήταν 1-1, του έχουν αφαιρέσει και ένα βαθμό κι όμως είναι μόλις στον πόντο από την κορυφή...

Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει και τα 12 τελευταία παιχνίδια του στο Ηράκλειο, στα οποία είχε σκοράρει…Του δε ΟΦΗ κανένας δεν μπορεί να του γυρίσει παιχνίδι, όταν προηγηθεί στο σκορ μέσα στο σπίτι του…Αυτά έγραφα χθες το πρωί-ο Ολυμπιακός έβαλε γκολ και δη νωρίς και έτσι κλείδωσε το τρίποντο…

Κατά τα άλλα, τι μάθαμε, ενίοτε επιβεβαιώσαμε, από τον αγώνα στο Γεντί Κουλέ χθες το βράδυ:

Πρώτον, ότι ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα παιχνίδια με τις καλές, τις μικρομεσαίες και τις μικρότερες ομάδες του πρωταθλήματος τα καθαρίζει και δη μέχρι στιγμής σχεδόν πάντα πειστικά. Τόσο εντός (4-1 Άρη, 4-0 Λαμία, 4-0 Ατρόμητο, 4-0 Κηφισιά, 2-0 Πανσερραϊκό), όσο κι εκτός έδρας (3-0 ΠΑΣ, 2-0 ΟΦΗ). Τώρα, πρέπει να κυνηγήσει και την πρώτη νίκη σε ντέρμπι, την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, μετά τις δύο ισοπαλίες (1-1) με ΑΕΚ έξω και ΠΑΟ μέσα.

Δεύτερον, ότι ο Ολυμπιακός έπραξε άριστα που ζήτησε να γίνει Δευτέρα το παιχνίδι κι όχι Κυριακή, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αξιοποιώντας την αναβολή των αγώνων Κυπέλλου που ήταν να γίνουν αύριο. Μία ημέρα παραπάνω προετοιμασίας+ξεκούρασης δεν είναι πολύ, αλλά δεν είναι και λίγο. Κι ενόψει ΠΑΟΚ, θα έχει ίδιες ημέρες δουλειάς με την ομάδα του Λουτσέσκου, η οποία θα πρέπει να ξαναέρθει στην Αθήνα.

Μαρτίνεθ

Τρίτον, στην πρώτη του φορά που μετά από αγώνα Γιουρόπα Λιγκ έπαιξε στο πρωτάθλημα εκτός έδρας και μάλιστα με ταξίδι ο Ολυμπιακός εμφάνισε πολύ καλό πρόσωπο. Αν δεν ήταν τόσο απρόσεκτοι κι επιπόλαιοι οι παίκτες του Μαρτίνεθ, το κλασικό φετινό σκορ της ομάδας (4-0) δεν θα ήταν μακριά. Ειδικά οι δύο επιθετικοί, Μασούρας και Γιόβετιτς, έπρεπε να σκοράρουν σε ένα ματς στο οποίο είχαν τόσες ευκαιρίες.

Τέταρτον, ο Ισπανός προπονητής δεν κώλωσε να αφήσει στην Αθήνα, αφού δεν προπονήθηκαν το Σαββατοκύριακο, τους Φορτούνη-Ρόντινεϊ, ενώ ίσως μπορούσε να τους πάρει στον πάγκο, ενώ για εκεί άφησε τον πρώτο σκόρερ του, τον Ελ Κααμπί, αλλά και τον εντυπωσιακό την Πέμπτη Αλεξανδρόπουλο. Με το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν πολλά τρεξίματα στο παιχνίδι.

Πέμπτον, ο θρίαμβος επί της Γουέστ Χαμ, η μεγάλη νίκη που τόσο έψαχνε η ομάδα, είναι φανερό ότι της ανέβασε την ψυχολογία στα ουράνια. Της έδωσε άλλη αυτοπεποίθηση. Ήταν σαν να έπαιζε χθες με άλλο αέρα, πιο απελευθερωμένη, παρά μάλιστα τις σημαντικές απουσίες-Φορτούνης και Ρόντινεϊ είναι οι δύο ίσως καλύτεροι παίκτες τούτη τη σεζόν. Με δουλειά, όμως, όλης της ομάδας η απουσία τους καλύφθηκε.

Έκτον, ο Ποντένσε συνεχίζει και δίνει με συνέπεια λύσεις στο σκοράρισμα-ας προσέξουμε δε ότι το κάνει κυρίως μακριά από το Καραϊσκάκη: δύο γκολ στα Γιάννινα, άλλα δύο στην Κρήτη, ένα στην Τόπολα! Παίρνει καλές θέσεις και είναι ήρεμος μπροστά στην αντίπαλη εστία. Δεν έχει φτάσει στο 100% της απόδοσης του, όμως επικεντρώνει στην ουσία, στο γκολ και στην ασίστ, που είναι τα πρώτα που πρέπει να έχει ένας κυνηγός.

Ποντένσε

Έβδομον, ο Μαρτίνεθ δίνοντας ευκαιρία και σε παίκτες που μέχρι τώρα ήταν μεταξύ πάγκου κι εξέδρας παίρνει πολλά πράγματα από αυτούς εσχάτως. Ο Πορόζο για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι ήταν εντυπωσιακός στην καρδιά της άμυνας κι ο Γιόβετιτς στο πρώτο του παιχνίδι σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας σαφέστατα άρεσε.

Θα ήθελα να σταθώ ειδικά στον Μαυροβούνιο διεθνή, τον οποίο κάπως είχαμε υποτιμήσει όλοι. Ίσως και γιατί μέχρι τώρα απλά είχαμε δει κάποια μικρά μόνο ψήγματα της αξίας του, όταν έμπαινε αλλαγή. Τώρα, όμως, στην μόλις πρώτη φορά που πήρε την ευκαιρία να παίξει από την αρχή, έβγαλε προσωπικότητα-και μάλιστα απέναντι σε άμυνα τριών, που είχε να αντιμετωπίσει δύο κυνηγούς, άρα με παίκτη παραπάνω.

Ο Γιόβετιτς είχε ένα 65λεπτο (τόσο έπαιξε, αν και φαινόταν να είχε αντοχές και για παραπάνω) αν μη τι άλλο γεμάτο: έδωσε ένα γκολ στο πιάτο στον Ποντένσε κλέβοντας εντυπωσιακά την μπάλα…είχε κι άλλη ασίστ, στον Μασούρα, μετά από εξαιρετική κίνηση…έβγαλε σε θέση ξανά τον Ποντένσε για γκολ, με άλλη εκπληκτική προσπάθεια…έγινε κι ο ίδιος επικίνδυνος σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις, με ψεγάδι ότι δεν μπόρεσε να σκοράρει σε καμία…έδωσε πολλές μάχες, κέρδισε φάουλ-κίτρινη, έκλεψε πολλές μπάλες, «κρατούσε» όλη την επίθεση με την παρουσία του.

Δεν λέω ότι ήταν τέλειος-και μόνο που έχασε αρκετές ευκαιρίες, και ειδικά τη μία με το άστοχο αριστερό, του αφαιρούνται βαθμοί από το άριστα. Κάποια στιγμή χάλασε αντεπίθεση του Ολυμπιακού «τέσσερις εναντίον τεσσάρων» με κακή πάσα. Και ειδικά στο πρώτο διάστημα του αγώνα είχε αρκετές λάθος επιλογές. Όμως, όσο περνούσε ο χρόνος κι έβρισκε ρυθμό και πατήματα, γίνονταν όλο και καλύτερος.

Γιόβετιτς

Ξεκάθαρα πέρασε μήνυμα ο έμπειρος επιθετικός, ότι είναι εδώ, έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, όπως μπορεί. Σαν να μας είπε ότι η ομάδα δεν στηρίζεται μόνο στον Ελ Κααμπί, αλλά έχει κι άλλο σέντερ φορ, ίσως όχι τόσο πολύ στο γκολ, αλλά πιο ολοκληρωμένο…

Κι είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό που αυτή η εικόνα του Γιόβετιτς έρχεται σχεδόν παράλληλα με την παρουσία του Πορόζο, που μετά τη Γουέστ Χαμ, δηλαδή σε ένα ευρωπαϊκό μεγάλο εντός έδρας παιχνίδι, ήταν πολύ καλός και με τον ΟΦΗ, δηλαδή σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος εκτός έδρας. Δέσποζε στην άμυνα με τα 192 εκατοστά του, δείχνει να βρίσκει κωδικούς επικοινωνίας με τον Ρέτσο και πλέον περιμένουμε να βρει και πιο έξυπνο τρόπο αντίδρασης σε φάσεις όπως αυτή που έδωσε χθες φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής του Πασχαλάκη, κίνηση σίγουρα βεβιασμένη, με την οποία έβαλε χωρίς λόγο σε κίνδυνο τον γκολκίπερ του.

Ένα γκολ εκεί, με το απευθείας φάουλ σε ιδανική θέση, δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να φέρει στο παιχνίδι-ήταν άλλωστε στο 68ο λεπτό…

Άσχετο: Από το χθεσινό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ επιβεβαιώσαμε ότι, εκτός των άλλων, η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα στο να παίζει πάνω στα λάθη του αντίπαλου. Καμία άλλη δεν το κάνει αυτό τόσο καλά, να είναι δηλαδή τόσο έτοιμη στο να εκμεταλλευθεί το λάθος του άλλου. Τώρα, για την επιλογή του Λουτσέσκου να βάλει βασικό δεξί μπακ τον Βιεϊρίνια, ενώ έχει στη διάθεση του τον Σάστρε, τον Κετζιόρα και τον Λύρατζη, μοιάζει ως κακόγουστο αστείο. Όπως ακριβώς αυτό που είδαμε στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ, με τον Πινέδα και τον Βιεϊρίνια να ξεκινάνε μαζί και τον δεύτερο να φτάνει 20 μέτρα πίσω από τον πρώτο, που έγινε έτσι σκόρερ. Τυχερή η ΑΕΚ, άτυχος ο Ολυμπιακός, αφού την Κυριακή θα βάλει ο ΠΑΟΚ κανονικό δεξί μπακ κι όχι 37χρονο…

Η φωτογραφία της ημέρας: την χθεσινή εμφάνιση των Έσε και Μαντί την λες και…ισοπεδωτική. Έκαναν σχεδόν τα πάντα, σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Τους βοήθησε, πάντως, κι η επιλογή του Μαρτίνεθ να βάλει τον Μασούρα αυτή τη φορά όχι δίπλα στον φορ (Γιόβετιτς), αλλά λίγο πίο πίσω, ώστε να μαρκάρει όταν χρειάζονταν τον αμυντικό χαφ του ΟΦΗ (Γκλάζερ) κι έτσι να είναι δύο απέναντι σε δύο (Μεγιάδος, Γκαγέγκος) οι Μαντί και Έσε. Έτσι, δεν υπήρξε υπεραριθμία του ΟΦΗ στα χαφ κι οι δύο μέσοι του Ολυμπιακού έμοιαζαν να είναι από άλλο επίπεδο.

Ολυμπιακός - ΟΦΗ

Ήταν υψηλής κλάσης η όλη κίνηση του Μαντί στη φάση του πρώτου γκολ-ο τρόπος με τον οποίο πήρε την μπάλα από την άμυνα του, απαλλάχθηκε από τον αντίπαλο του, έτρεξε 30 μέτρα την μπάλα και την πάσαρε κάθετα στον Κίνι. Ο δε Έσε έχοντας πλέον άλλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του δεν μένει μόνο στα καθαρά ανασταλτικά καθήκοντα, αλλά και δημιουργεί-χθες δύο πάσες του ήταν για φάσεις, άσχετα αν δεν τις αξιοποίησαν οι συμπαίκτες του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.