Μπαρτσελόνα: Κούπα και κέρδος οκτώ εκατ. ευρώ για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Μπαρτσελόνα: Κούπα και κέρδος οκτώ εκατ. ευρώ για την κατάκτηση του Σούπερ Καπ (vid)

bet365

Εκτός από γόητρο και ψυχολογική ώθηση ενόψει συνέχειας, η νίκη της Μπαρτσελόνα στο Clasico του Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης μεταφράστηκε και σε χρηματικό έπαθλο συνολικά οκτώ εκατ. ευρώ.

Σχεδόν δύο χρόνια χωρίς τίτλο ήταν πολλά για την Μπαρτσελόνα, η οποία κατέκτησε την πρώτη κούπα στην εποχή Τσάβι με κυριαρχική εμφάνιση και νίκη στο Clasico του Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (3-1).

Οι Μπλαουγκράνα είχαν ανάγκη αυτό το τρόπαιο κυρίως για ψυχολογικούς λόγους και ως μια «ένεση» αυτοπεποίθησης σε μια μετωπική αναμέτρηση με τη Βασίλισσα. Ωστόσο, τα κέρδη για τους Καταλανούς ήταν και χρηματικά, με το έπαθλο της συμμετοχής και της κατάκτησης να αποτελούν ευχάριστη είδηση δεδομένης της απαιτητικής οικονομικής κατάστασης που διανύει η Μπάρτσα.

Πόσα χρήματα, λοιπόν, κέρδισε ακριβώς; Η απάντηση είναι οκτώ εκατομμύρια ευρώ, για δύο παιχνίδια ουσιαστικά επί σαουδαραβικού εδάφους. Ένα περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης που έφυγε με κέρδος επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έξι από τα οκτώ αφορούν το εγγυημένο ποσό της παρουσίας της στον θεσμό, ενώ τα υπόλοιπα δύο ήταν το bonus για την επικράτηση στον μεγάλο τελικό και την κατάκτηση του 14ου τροπαίου της στον θεσμό.

 

SUPER CUP ΙΣΠΑΝΙΑΣ Τελευταία Νέα