Φερνάντο Σάντος: Οι αρνητικές επιδόσεις στο ξεκίνημά του στη Μπεσίκτας

Φερνάντο Σάντος: Οι αρνητικές επιδόσεις στο ξεκίνημά του στη Μπεσίκτας

Newsroom
Σάντος

bet365

Ο προβληματισμός για την επιθετική λειτουργία της Μπεσίκτας του Φερνάντο Σάντος και οι ιστορικές αρνητικές επιδόσεις στο ξεκίνημά του.

Έντονη απογοήτευτη και δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων της Μπεσίκτας για τα πρώτα δείγματα της ομάδας με τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία. Μετά το σερί τριών νικών που έκανε στο ξεκίνημα της θητείας του στον πάγκο της Μπεσίκτας (δύο σε πρωτάθλημα και μία σε Κύπελλο), έχουν ακολουθήσει μόλις δύο σε έξι αγώνες.

Χθες οι «μαύροι αετοί» έμειναν στο 0-0 στην έδρα της Καϊσέρισπορ και η γκρίνια έγινε εντονότερη, όχι τόσο για τα αποτελέσματα, αλλά κυρίως για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, αφού δεν είναι όσο επιθετικός έχουν συνηθίσει. Στο ματς αυτό η Μπεσίκτας κατέγραψε την δεύτερη χειρότερη δημιουργικά βραδιά στην ιστορία της στο τουρκικό πρωτάθλημα από τότε που άρχισε να αναλύει τα δεδομένα του η Opta, δηλαδή τη σεζόν 2014-2015.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε μόλις 0,21xG, δηλαδή έφτιαξε ευκαιρίες που άξιζαν συνολικά 0,21 γκολ. Χαμηλότερη επίδοση είχε μόνο σ' ένα ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε (0,08xG) τον μακρινό Δεκέμβριο του 2016.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ο 69χρονος Πορτογάλος τεχνικός είδε την ομάδα του να μην καταφέρνει να σκοράρει για πρώτη φορά σε τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια για πρώτη φορά από την περίοδο Νοέμβριος 2006-Φεβρουάριος 2007.

Τέλος, ο Φερνάντο Σάντος έγινε ο πρώτος τεχνικός, μετά τον Ντόρντε Μίλιτς το 1980, που είδε την Μπεσίκτας υπό την τεχνική του ηγεσία να μην σκοράρει στα τέσσερα από τα πρώτα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα