Σουλιώτης στο Gazzetta για την γκολάρα κόντρα στον Ηρακλή: «Το μεγαλύτερο δώρο του ποδοσφαίρου είναι τέτοιες στιγμές» (vid)

Σουλιώτης στο Gazzetta για την γκολάρα κόντρα στον Ηρακλή: «Το μεγαλύτερο δώρο του ποδοσφαίρου είναι τέτοιες στιγμές» (vid)

οσφπ

bet365

Υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς είναι το τέρμα του Δημήτρη Σουλιώτη του Αλμωπού Αριδαίας κόντρα στον Ηρακλή και ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για τη συγκεκριμένη νίκη, την απίθανη κίνηση που έκανε αλλά και την κατάσταση στη Superleague 2.

Η πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του EURO 2024 κόντρα στο Γιβραλτάρ ήταν το βασικό θέμα της Παρασκευής (24/03), με τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου να στρέφει εκεί το ενδιαφέρον του. Ανάμεσα στο πρόγραμμα υπήρχε ένα φιλικό της Εθνικής Ελπίδων κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Ουγγαρίας αλλά και δύο ματς στη Superleague 2 (ένα για Νότιο και ένα για Βόρειο όμιλο).

Ποιος να το έλεγε ότι το Αλμωπός Αριδαίας-Ηρακλής θα κέρδιζε τις... εντυπώσεις του ποδοσφαιρικού κόσμου; Σε αυτό έβαλε την υπογραφή του ο Δημήτρης Σουλιώτης, ο οποίος δεν σφράγισε απλώς μία μεγάλη νίκη για τους γηπεδούχους αλλά το έκανε με έναν εντυπωσιακό τρόπο.

Ο 27χρονος στόπερ προωθήθηκε στην αντίπαλη περιοχή στο 88ο λεπτό και μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρίβα, εκείνος πέτυχε ένα αδιανόητο τέρμα με ανάποδο ψαλίδι, γράφοντας το τελικό 2-0 για τον Αλμωπό. Όπως ήταν φυσιολογικό, το «ουάου» ήχησε σε κάθε άνθρωπο που αντίκρισε το συγκεκριμένο γκολ και ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta για εκείνη τη στιγμή.

Η σημασία αυτής της νίκης, ο άνθρωπος που πίσω από τον πανηγυρισμό του και τα... πειράγματα των συμπαικτών του.

- Αρχικά τι σημαίνει αυτή η νίκη για τον Αλμωπό;

«Αυτή η νίκη για τον Αλμωπό είναι πολύ μεγάλης σημασίας και στο βαθμολογικό κομμάτι αλλά και επειδή τη πετύχαμε απέναντι σε έναν ιστορικό αντίπαλο όπως ο Ηρακλής. Πέρα από βαθμολογική... ανάσα, μάς έδωσε και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

- Ποιο θεωρείς πως ήταν το κλειδί της νίκης αλλά και των αποτελεσμάτων μέχρι τώρα;

«Θεωρώ πώς ούτε για τη νίκη με τον Ηρακλή αλλά ούτε και για τα αποτελέσματα μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κλειδί. Η επιτυχία ήρθε μέσα από την τεράστια αυταπάρνηση και προσπάθεια που κάνουμε για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη ψυχική δύναμη που δείχνουν σε ένα τόσο δύσκολο πρωτάθλημα που διανύουμε αλλά και το αξιόλογο πρόσωπο που δείχνουμε ως ομάδα».

- Πάμε στο απίθανο γκολ που πέτυχες. Αρχικά τι σκέφτηκες μόλις το πέτυχες; Τι θυμάσαι στα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν;

«Η αλήθεια είναι ότι μόλις την είδα την μπάλα στα δίχτυα, κατάλαβα ότι είχα πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ. Ένιωσα μεγάλη χαρά που σκόραρα αλλά και κλείδωσα τη νίκη για την ομάδα και αυτό που σκέφτηκα εξ αρχής ήταν να αφιερώσω το γκολ μου στον φυσιοθεραπευτή της ομάδας, τον Ανέστη Μιμιλίδη καθώς εκτελεί πολλούς ρόλους στην ομάδα».

- Πες μου για εκείνον... Τι σου έχει προσφέρει και πήγες να του το αφιερώσεις;

«Εκτός από φυσιοθεραπευτής, είναι η ψυχή της ομάδας, ο ψυχολόγος της. Του το χρωστούσα αυτό το γκολ καθώς είχα πετύχει και άλλο μέσα στη σεζόν και δεν του το είχα αφιερώσει. Μου είχε κάνει κάποια παράπονα (γέλια), οπότε του το χρωστούσα και πήγα να του το αφιερώσω. Κάνουμε παρέα παρά τη διαφορά ηλικίας που έχουμε, τον βλέπω σαν δεύτερο πατέρα μου, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και τον θεωρώ δικό μου άνθρωπο».

- Το συγκεκριμένο τέρμα το έχεις δοκιμάσει ποτέ στις προπονήσεις;

«Έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη κίνηση μερικές φορές στις προπονήσεις, το προσπάθησα και κόντρα στον ΠΑΟΚ Β' αλλά πήγε άουτ η μπάλα. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις τέτοιο τέρμα, καθώς μπαίνει μία φορά στο... εκατομμύριο τέτοιο γκολ. Πιστεύω με ήθελε και λίγο η τύχη και τώρα μιλάμε για αυτό».

- Τι σου έλεγαν οι συμπαίκτες σου μετά από το γκολ και αν σου μίλησε και κάποιος αντίπαλος;

«Γελούσαν μόλις το πέτυχα και είναι λογικό. Στα αποδυτήρια μου έλεγαν την κλασσική ατάκα: 'Τι γκολ έβαλε ρε μ@@@', έτρωγα σφαλιάρες στους πανηγυρισμούς (γέλια). Αλλά τέτοιες στιγμές είναι που μένουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σου και αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που σου δίνει το ποδόσφαιρο για το υπόλοιπο της ζωής σου».

αρης

- Σε ποιο πρόσωπο της προσωπικής σου ζωής το αφιερώνεις;

«Δεν θέλω να το αφιερώσω σε ένα. Θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα και τη μάνα μου, στον αδερφό μου που από την αρχή της καριέρας μου ήταν πάντα το στήριγμά μου. Είναι δίπλα μου σε όλη μου τη ζωή και για αυτό το αφιερώνω σε εκείνους».

- Για την κατάσταση στη φετινή Superleague 2...

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά. Αγωνιστικά είχαμε πολλές διακοπές, αναβολές, το πρωτάθλημα ξεκίνησε αργά και αυτό έχει αποτέλεσμα στον επαγγελματία ποδοσφαιριστή να μην έχει αγωνιστικό ρυθμό και να μην βελτιώνεται στα παιχνίδια. Έχει μεγάλο αντίκτυπο και στα οικονομικά ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Οι καταστάσεις που ζούμε είναι τραγικές καθώς δεν είναι μόνο μία και δύο ομάδες με οικονομικά προβλήματα αλλά σχεδόν όλη η κατηγορία. Θεωρώ ότι είναι ζήτημα «ζωής και θανάτου» να βρεθεί μία λύση στο οικονομικό στις ομάδες της Superleague 2».

παναι

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα