Απόλλων Πόντου - Παναθηναϊκός B' 2-1: Επιστροφή στις νίκες και «ανάσα»

Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Πόντου πανηγυρίζουν

bet365

Ο Απόλλωνας Πόντου μετά από τέσσερις αγωνιστικές με τρεις ήττες και μια ισοπαλία επέστρεψε στα τρίποντα, καθώς επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού Β', εντός έδρας και προς το παρόν «ξεκόλλησε» από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τρίποντο «χρυσάφι» για τον Απόλλωνα Πόντου! Οι Θεσσαλονικείς μετά από τέσσερις αγωνιστικές με τρεις ήττες και μια ισοπαλία επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησαν με 2-1 του Παναθηναϊκού Β' και προς το παρόν βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας όμως ματς περισσότερα τόσο από τη Βέροια, όσο και από τον Ηρακλή Λάρισας. Από την πλευρά τους οι νεαροί Πράσινοι είναι στην 7η θέση και έχουν μια νίκη τις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (πέντε ισοπαλίες και δυο ήττες).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, είχαν δοκάρι στο 7' μετά από εκτέλεση φάουλ του Αμπουντού και βρήκαν γρήγορο γκολ, μόλις στο 8'. Ο Εσαλό έκλεψε την μπάλα από τον Μαργκόνο, πάσαρε άμεσα στον Ντοναλντόνι και εκείνος με ευθύβολο σουτ διαγώνια και αριστερά της περιοχής πέτυχε το 1-0 σε κενή εστία.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι νεαροί του Τριφυλλιού κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και έψαξαν την ισοφάριση. Στο 21’ μετά από σέντρα του Λάμψια από τα δεξιά ο Σαρδέλης πήρε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά αστόχησε.

Τελικά το δεύτερο γκολ του ματς ήταν πάλι για τους γηπεδούχους. Στο 32' ο Ντοναλντόνι έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Εσαλό με προβολή διπλασίασε το προβάδισμα του Απόλλωνα. O Παναθηναϊκός Β' είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ, στο 35ο λεπτό, όμως ο Πίτκας έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Κυριόπουλου από το ύψος του πέναλτι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σωτήρη Αντωνίου να κάνει πέντε αλλαγές, έχοντας μείνει απόλυτα δυσαρεστημένος από την εικόνα της ομάδας του. Το Τριφύλλι είχε δοκάρι στο 59' όταν ο Εμπό έκανε ένα δυνατό σουτ, ο Πίτκας βρήκε ελάχιστα τη μπάλα και αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο της εστίας του.

O Παναθηναϊκός Β μείωσε εν τέλει στο 90ο λεπτό. Έπειτα από ωραία ενέργεια του Κρυπαράκου από δεξιά, ο Μαρτίνης έκανε το ευθύβολο σουτ εντός περιοχής, ο Πίτκας απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Μπιλάλ, ο οποίος την «έστρωσε» στον Αθανασακόπουλο, ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Αμπουντού, Αμαραντίδης, Ντιαλοσί, Καλογέρης, Μουμίν, Λαμπίρης, Δαλιανόπουλος, Τσαγκαλίδης, Ντοναλντόνι (89’ Καλαϊτζίδης), Εσαλό (74’ Γαλεάδης).

Παναθηναϊκός Β (Αντωνίου): Μαργκόνο, Λάμψιας (46’ Κρυπαράκος), Προδρομίτης (46’ Αντωνίου), Σιδεράς, Μαρτίνης, Καραμπάς (46’ Bουτσάς), Αθανασακόπουλος, Σαρδέλης, Σερπέζης (46’ Εμπό), Κυριόπουλος (46’ Μπιλάλ), Ταβάρες.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/5

Κυριακή 14/5

  • Ηρακλής Λάρισας – Αλμωπός Αριδαίας
  • Νίκη Βόλου – Απόλλων Λάρισας
  • ΑΕΛ – Μακεδονικός


Δευτέρα 15/5

Διαγόρας - Ηρακλής

Βαθμολογία Βορείου Ομίλου (25η αγωνιστική):

1. Πανσερραϊκός 57 (23 ματς)

-------------------------------------

2. ΑΕΛ 45 (23 ματς)

3. ΠΑΟΚ Β' 44 (23 ματς)

4. Αναγέννηση Καρδίτσας 42 (23 ματς)

5. Ηρακλής 39 (22 ματς)

6. Νίκη Βόλου 38 (22 ματς)

7. Παναθηναϊκός Β' 29 (23 ματς)

8. Αλμωπός Αριδαίας 27 (23 ματς)

9. Διαγόρας 26 (22 ματς)

10. Μακεδονικός 26 (21 ματς)

11. Απόλλων Πόντου 25 (24 ματς)

-------------------------------------

12. Βέροια 24 (23 ματς)

13. Ηρακλής Λάρισας 21 (22 ματς)

14. Θεσπρωτός 17 (24 ματς)

15. Απόλλων Λάρισας 4 (23 ματς)

* Οι Β' Ομάδες δεν προβιβάζονται ή υποβιβάζονται, κάτι που σημαίνει πως αν βρεθούν σε ανάλογη θέση θα αντικατασταθούν από τις αμέσως παραπάνω ή από κάτω ομάδες.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα