Superleague 2: Προηγήθηκε δύο φορές, αλλά δεν νίκησε ο ΠΑΟΚ Β', «λευκή» ισοπαλία στην Κοζάνη

Newsroom
αιολικος παοκ

bet365

Με δύο ισοπαλίες σε Μυτιλήνη και Κοζάνη ξεκίνησε η 18η αγωνιστική για τον βόρειο όμιλο της Superleague 2, αφού Αιολικός και ΠΑΟΚ Β' έμειναν στο 2-2 ενώ Μακεδονικός και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.

Ο ΠΑΟΚ Β' προηγήθηκε δύο φορές στην έδρα του Αιολικού, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ισάριθμες φορές και απέφυγαν έτσι την ήττα, παρ' ότι αγωνίζοταν με δέκα παίκτες από το φινάλε του πρώτου μέρους ελέω αποβολής του Μπενίτες. Μακεδονικός και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να είναι ο κερδισμένος, αφού αν επικρατήσει την Δευτέρα (22/01) του Καμπανιακού θα περάσει στην πρώτη θέση.

Ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν εκείνος που πήρε το προβάδισμα νωρίς στο παιχνίδι, αφού μόλις στο 12ο λεπτό ο Τσοπούρογλου έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Αλέξανδρου Αλεξιάδη. Η απάντηση του Αιολικού ήταν άμεση, με τον Σινγκ να ισοφαρίζει σε 1-1 τέσσερα λεπτά αργότερα.

Μάλιστα, η ομάδα της Μυτιλήνης έχασε μεγάλη ευκαιρία, ώστε να μπορέσει να φέρει... τούμπα το ματς, όταν το σουτ του Ενομό, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ταλιχμανίδη. Τελικά, ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος το δεύτερο γκολ και στο 43ο λεπτό πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ χάρη σε τέρμα του Κανίς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Να σημειωθεί πως ο Αιολικός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπενίτεζ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 45+1'. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ωστόσο, η ομάδα του Κρισμάρεβιτς τα έδωσε όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά, είχε ένα δοκάρι με το σουτ του Ζάκαριτς στο 52ο λεπτό,όμως πέντε λεπτά μετά ο Κριμιτζάς σκόραρε και έφερε εκ νέου το παιχνίδια στα ίσα.

Το σκορ του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάρουν από έναν βαθμό μένοντας στην 9η (ΠΑΟΚ Β') και 10η θέση (Αιολικός) με 18 και 16 βαθμούς αντίστοιχα.

Ενδεκάδες:

Αιολικός (Κρισμάρεβιτς): Ντόκιτς, Μαξιμένκο, Σινγκ (46' Ουνγιαλίδης), Κολλαράς, Γιόκε, Χαμίντοβιτς (70' Σαραντίδης), Ζάκαριτς, Ενομό (76' Τριανταφυλλάκος), Μπενίτεζ, Καρανίκας, Κριμιτζάς (86' Γκιάσι).

ΠΑΟΚ Β' (Αλεξιάδης): Ταλιχμανίδης, Φίλων, Κιτσάκης, Παναγιώτου, Παντεκίδης, Γιαξής, Γρόσδης, Σπυράκος, Γκούμας (67' Σαποβάλοφ), Τσοπούρογλου (60' Δαρέλας), Κανίς (67' Ρούμιαντσεβ).

Η ΑΕΛ προσπάθησε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο να ανοίξει το σκορ κόντρα στον Μακεδονικό και να διώξει το άγχος από τα... πόδια της, όμως δεν τα κατάφερε, βλέποντας μάλιστα την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι των αντιπάλων τους, μετά και από επέμβαση του τερματοφύλακά τους, Περντρέου, στην μεγαλύτερη ευκαιρία που είχαν στο πρώτο μέρος με το σουτ του Όγκμποε.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο προς τα δίχτυα με αποτέλεσμα το ντέρμπι μεταξύ της πρώτης και του τρίτου έληξε με το σκορ στο 0-0.

Η ΑΕΛ παρέμεινε έτσι προσωρινά πρώτη σε ισοβαθμία με τον Λεβαδειακό στους 33 βαθμούς, με τον δεύτερο βέβαια να έχει δύο ματς λιγότερα. Ο Μακεδονικός έμεινε τρίτος με 26.

Στις εξέδρες του γηπέδου του Μακεδονικού βρέθηκε για να παρακολουθήσει το παιχνίδι και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Αλέξης Κούγιας.

Ενδεκάδες:

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Περντρέου, Χασάνογλου, Πέδρο Λούκας, Σαραγιώτης, Λυμπεράκης, Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος, Χάσεκ (77' Τσουκάνης), Τσιλιγγίρης (65' Ζαφειράκης), Μπουλάτοβιτς (77' Ραμίρες), Σιμόνι (87' Μελετίδης).

ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου (38' λ.τ. Γιανναράκης), Αντράντα (46' Θωμαΐδης), Στίνα, Πλέγας, Μαυριάς (61' Πεντρόζο), Κοσσονού (85' Νίνο), Όγκμποε.

Τα αποτελέσματα του βορείου ομίλου για την 18η αγωνιστική:

21/01

Αιολικός - ΠΑΟΚ Β' 2-2

Μακεδονικός - ΑΕΛ 0-0

Αναγέννηση Καρδίτσας - Κοζάνη (15:00)

22/01

Λεβαδειακός - Καμπανιακός (15:00)

Νίκη Βόλου - Απόλλων Πόντου (15:00)

Η βαθμολογία

1. Λεβαδειακός 33 (14 ματς)

2. ΑΕΛ 32 (15 ματς)

3. Μακεδονικός 25 (15 ματς)

4. Νίκη Βόλου 21 (13 ματς)

5. Αναγέννηση Καρδίτσας 19 (15 ματς)

------------------------------------

6. ΑΕΚ Β' 19 (14 ματς)

7. Ηρακλής 18 (15 ματς)

8. ΠΑΟΚ Β' 18 (16 ματς)

9. Κοζάνη 17 (15 ματς)

10. Αιολικός 16 (16 ματς)

11. Καμπανιακός 12 (13 ματς)

------------------------------------

12. Απόλλων Πόντου 8 (13 ματς)

13. Αλμωπός Αριδαίας 0

• Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 στις 29.09.2023.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα