Play Off Νοτίου Ομίλου Super League 2: Ο Λεβαδειακός μαθηματικά πρωταθλητής, εξασφάλισε την άνοδό του

Newsroom
levadeiakos_intime.jpg

bet365

Ο Λεβαδειακός επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, καθώς με την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής των Play Off του Ομίλου του στη Super League 2 πήρε μαθηματικά τον τίτλο και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για τα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην εγχώρια elit βρίσκεται από σήμερα (20/4) και πάλι ο Λεβαδειακός, αφού με έναν χρόνο διακοπή (υποβιβάστηκε την περασμένη σεζόν) επέστρεψε στη Super League.

Οι Βοιωτοί βρίσκονταν από καιρό «αγκαλιά» με τον τίτλο στον Νότιο Ομιλο της Super League 2 και στα σημερινά ματς των Play Off που διεξήχθησαν για την 5η αγωνιστική, τους αρκούσε να φέρουν το ίδιο – ή και καλύτερο προφανώς – αποτέλεσμα με την ΑΕΛ.

Τελικά δεν... χρειάστηκαν καν να «κοιτούν» την αναμέτρηση των «βυσσινί», καθώς επικράτησαν 2-0 του Μακεδονικού και αυτόματα στέφθηκαν μαθηματικά πρωταθλητές του group τους και συνάμα εξασφάλισαν τον προβιβασμό τους στη μεγάλη κατηγορία.

Λεβαδειακός – Μακεδονικός 2-0

Έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την άνοδο στην Super League, ο Λεβαδειακός αυτό που ζητούσε ήταν να πάρει και τυπικά το εισιτήριο για την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία μετά από έναν χρόνο. Αυτό έγινε στην αναμέτρηση με τον Μακεδονικό με τους Βοιωτούς να επικρατούν με άνεση 2-0 και να βάζουν τέλος στο όποιο ενδιαφέρον υπήρχε για τα Play Off του Βορείου Ομίλου φτάνοντας τους 41, 13 παραπάνω από την 2η ΑΕΛ.

Ο Μακεδονικός από την πλευρά του έμεινε στην 4η θέση με 21 βαθμούς και δεν ελπίζει σε κάτι. Για την ακρίβεια δεν ήλπιζε από το ξεκίνημα των Play Off καθώς όλοι ήξεραν πως αυτή η κούρσα ήταν για δύο, τον Λεβαδεακό και την ΑΕΛ.

Στα του αγώνα οι «πράσινοι» της Λιβαδειάς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Πολέτο στο 12' σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο. Στο ξεκίνημα του δευτέρου και συγκεκριμένα στο 48' ο Ρομό με σουτ έκανε το 2-0 και εκεί τελείωσαν όλα. Οι γηπεδούχοι κράτησαν με άνεση το υπέρ τους σκορ, παίρνοντας τη νίκη και μαθηματικά και την άνοδο στην Super League.

Σκόρερ: 12′ Πολέτο, 48′ Ρομό

Λεβαδειακός (Οφρυδόπουλος): Στογιάνοβιτς, Τσελεπίδης, Βήχος, Λιάγκας, Τσάπρας, Μπελμόντε (62′ Κουϊρουκίδης), Χάμοντ (85′ Ντεντάκης), Νταγκό (72′ Γιαννιώτας), Πολέτο, Συμελίδης (72′ Νίκας), Ρομό (62′ Κωστή).

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Περντρέου, Περέιρα, Χασάνογλου, Σαραγιώτης, Λυμπεράκης, Μελετίδης (79′ Μαργαρίτης), Παναγιωτούδης, Ραμίρες (79′ Αδαμίδης), Ζαφειράκης (79′ Τσαμούρης), Γρηγοριάδης (57′ Τσιλιγγίρης), Χερίδης (57′ Σιμόνι).

ΑΕΛ – Νίκη Βόλου 2-3

Σε ένα αδιάφορο ουσιαστικά παιχνίδι, καθώς με τη νίκη του επί του Μακεδονικού ο Λεβαδειακός εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στην Super League, αλλά πολύ σημαντικό από πλευράς γοήτρου παιχνίδι, η Νίκη Βόλου πέρασε από την Λάρισα επικρατώντας της ΑΕΛ με 3-2. Οι Βολιώτες παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1, έκαναν την ανατροπή και με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 24 βαθμούς, ανεβαίνοντας στην 3η θέση των Play Off του Βορείου Ομίλου.

Οι Λαρισαίοι από την πλευρά τους, συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις τους στους αγώνες που θα έκριναν την άνοδο και με την ήττα αυτή, έμειναν στους 18 βαθμούς, 13 πίσω από τον Λεβαδειακό.

Στα του αγώνα που σίγουρα ήταν χορταστικός από πλευράς θεάματος, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Στίνα στο 23' με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο 30' με τον Κρητικό, με το 1-1 να μένει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ο Φατάι στο 49' έβαλε και πάλι μπροστά την ΑΕΛ, με τη Νίκη Βόλου να αντιδρά και να ισοφαρίζει 5 λεπτά αργότερα με τον Ανδρέου (54'). Οι Βολιώτες δεν έμειναν όμως εκεί και στο 69' με τον Λίταινα πήραν την σημαντική για λόγους γοήτρου νίκη.

Σκόρερ: 23′ Στίνα, 49′ Φατάι. – 30′ Κρητικός, 54′ Ανδρέου, 69′ Λίταινας

ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Βενετικίδης, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (69′ Κοσσονού), Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας (69′ Παπαδόπουλος), Αντράντα (46′ Θωμαΐδης), Στίνα (76′ Μαυριάς), Φατάι, Κ. Παπαγεωργίου, Πεντρόσο.

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Λίταινας, Πέττας (76′ Γιαννίτσης), Πολίτης, Κρητικός, Μπάλλας.

Τα αποτελέσματα

ΑΕΛ-Νίκη Βόλου 2-3
Λεβαδειακός-Μακεδονικός 2-0
Ρεπό: ΑΕΚ Β'

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

Λεβαδειακός 41
---------------------------
ΑΕΛ 28
Νίκη Βόλου 24
Μακεδονικός 21
ΑΕΚ Β' 18
*Η ΑΕΚ Β' έχει ένα ματς λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική

ΑΕΛ-ΑΕΚ Β'
Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός
Ρεπό: Μακεδονικός

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα