Ποιος και... τι έκανε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ;

Ποιος και... τι έκανε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ;

Ποιος και... τι έκανε για το γήπεδο του ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναρωτιέται στο σημερινό του blog για πράγματα που ΔΕΝ έγιναν σε σχέση με την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κάνει νέο γήπεδο και καταγράφει συγκεκριμένα γεγονότα και δεδομένα. Σχόλιο και για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Φθάνουμε στα μέσα Οκτωβρίου και στα αυτιά του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου ηχεί ακόμη η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως: «Η Πολιτεία λύνει όλα τα θέματα χωροταξίας και χρήση γης. Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αναμένει από τον επενδυτή να ξεκινήσει».

Σήμερα, δεν θα αναλύσουμε τα πώς και τα γιατί τον οδήγησαν την επομένη στη συνέντευξη Τύπου να ανασκευάσει και να παραδεχθεί ότι… δεν μπορεί ο επενδυτής να ξεκινήσει αφού δεν υπάρχει προεδρικό διάταγμα. Θα ασχοληθούμε, με την άλλη πρόταση. Με την άλλη του ατάκα για το… τι έχει κάνει η πολιτεία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Κατ’ αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, ανάλογο ύφος και πνεύμα είχε η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ΚΑΙ πέρυσι τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη! Πανηγύριζε εν πολλοίς για όσα έκανε η πολιτεία! Τι έκανε τέλος πάντων η πολιτεία γι’ αυτό το γήπεδο έτσι ώστε να το προβάλει ως επίτευγμα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και του ΠΑΟΚ;

Ο Ιβάν Σαββίδης στην Τούμπα

Από όσα γνωρίζω (και ας διαψεύσουν αν υπάρχει λάθος) το ΜΟΝΟ που υπάρχει από πλευράς νομοθετικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων και αφορά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κάνει γήπεδο το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης θα χρηματοδοτήσει, είναι η νομοθετική ρύθμιση της 5ης Νοεμβρίου του 2018 με την ψήφιση νόμου για τη διεύρυνση χρήσης του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας! Αυτό και ΤΙΠΟΤΑ άλλο; Μήπως δεν είναι έτσι; Προσέξτε! Από τις 5/11/2018!!

Για να είμαστε δίκαιοι, αλλά και συγκεκριμένοι: Φέτος, από τις 17 Ιουνίου ψηφίστηκε ο αθλητικός νόμος μέσα στον οποίο υπήρχε διάταξη και για την αυτονόητη ρύθμιση που αφορούσε έργα σε δημόσια στάδια. Αναφέρονταν στο νόμο ότι… «δίνεται η δυνατότητα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ να δαπανούν για έργα βελτίωσης σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, συμψηφίζοντας τις δαπάνες με το μίσθωμα». Ναι. Αυτό αφορά άμεσα και τον ΠΑΟΚ που θέλει ή ήθελε τέλος πάντων να χρησιμοποιήσει και το Καυταντζόγλειο. Αλλά…

Επάνω σε αυτό το θέμα εκκρεμεί υπουργική απόφαση η οποία θα έρθει ως συνέχεια της ρύθμισης και θα καθορίσει τις διαδικασίες μέσα στις οποίες θα γίνουν οι οικονομικές μελέτες εκεί όπου θα ξεκαθαρίσει και ο όποιος συμψηφισμός. Ακόμη λοιπόν και στο νομοθετικό πλαίσιο, οι απαραίτητες διαδικασίες ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί. Φταίει ο ΠΑΟΚ γι’ αυτό; Ακόμη και σε αυτό το πεδίο, η πολιτεία έκανε ένα βήμα και για… άγνωστους λόγους ΔΕΝ το έχει ολοκληρώσει. Άρα; Σαν να μην το έκανε! ΓΙΑΤΙ;

Τι άλλο έχει κάνει επισήμως η πολιτεία που της δίνει το δικαίωμα να επαίρεται (και) γι αυτό το πολύ μεγάλο έργο που θα αλλάξει όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης, για να μην θυμίσουμε το πικρό ανέκδοτο… «τι θα γίνει πιο γρήγορα το μετρό ή το γήπεδο του ΠΑΟΚ;».

Το Καυτανζόγλειο

Στην προσπάθειά του και μέσα στην αγωνία του να βρει λύση ο ΠΑΟΚ για τα έργα που έπρεπε να γίνουν στο Καυταντζόγλειο, φρόντισε εδώ και μήνες να καταθέσει αναλυτική και συγκεκριμένη πρόταση. Η πρόταση του ΠΑΟΚ κατατέθηκε στη ΓΓΑ και στη διοίκηση του Καυταντζογλείου από τον Ιούλιο και μέσα σε αυτή υπάρχει αναλυτικό σχέδιο για το τεχνικό κομμάτι, αλλά και για το κοστολόγιο όλων των εργασιών που θεωρούνται απαραίτητες ώστε να υλοποιηθεί η μετακόμιση. Ο ΠΑΟΚ καταγράφει, αναλύει, προτείνει , ζητάει διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας, ζητάει να ενημερωθεί για τον κανονισμό λειτουργίας, ταυτόχρονα καταθέτει και προτάσεις για τις κερκίδες, τα καρεκλάκια, τον χλοοτάπητα, τον στίβο, ακόμη και για το προσωπικό που θα δουλέψει επί τρία χρόνια στο στάδιο. Αναλυτικό σχέδιο υπάρχει για τις 1000 θέσεις VIP μια και θα δημιουργηθεί μόνο μία προεδρική σουίτα. Λεπτομέρειες υπάρχουν για τα δημοσιογραφικά και όλες τις αίθουσες εργασίας. Η πρόταση τα περιέχει όλα, χρειάστηκε πολύς χρόνος για να ετοιμαστεί (πάνω από 20 ημέρες) αλλά από τον Ιούλιο που κατατέθηκε δεν υπάρχει η παραμικρή απάντηση από το Καυταντζόγλειο ή τη ΓΓΑ.

ΓΙΑΤΙ δεν απαντάνε και που έχει κολλήσει η πρόταση; Τρεις φορές έχει αποσταλεί; Σε ποια συρτάρια ποιας υπηρεσίας στη ΓΓΑ την έχουν καταχωνιάσει;

Γι’αυτό λοιπόν ο ΠΑΟΚ αγνοεί πλέον τα στελέχη και τους υφιστάμενους και απευθύνεται στο Μαξίμου. Τι να κάνει; Που και πώς να βρει το δίκιο του; Πως αλλιώς θα τρέξουν οι εμπλεκόμενοι που προς το παρόν… απλά παρακολουθούν;

* Η Εθνική Ελλάδας ΧΩΡΙΣ Φορτούνη, Ζέκα, Σταφυλίδη, Κουρμπέλη, Γαλανόπουλο, χωρίς (δυστυχώς) μεγάλη ποιότητα και επιλογές σε φορ και εξτρέμ, κατάφερε να διαμορφώσει ένα σύνολο που παίζει με συγκεκριμένη ταυτότητα, είχε ένα μεγάλο αήττητο σερί και συνεχίζει να πραγματοποιεί αξιοπρεπή πορεία στα προκριματικά του μουντιάλ. Αποκορύφωμα η χθεσινή εμφάνιση στη Σουηδία. Γιατί όλα αυτά; Γιατί επιλέχθηκε και έμεινε στην ομάδα ένας σοβαρός προπονητής επί δύο χρόνια και τώρα έχει δεθεί με τους παίκτες, οι οποίοι αποδέχονται και υπηρετούν το πλάνο του. Ο άμπαλος ο Έλληνας (έτσι γενικά…) τον έδιωξε τον Φαντ Σχιπ 13 φορές μέχρι τώρα, με τελευταία αυτή μετά το 1-1 του Κοσσόβου όπου η Εθνική ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις. Η ΕΠΟ που έκανε το έγκλημα πριν τρία χρόνια απομακρύνοντας τον επιτυχημένο Σκίμπε (και τότε το έγραφα συνέχεια) ΔΕΝ γίνεται ούτε καν να σκέφτεται κάτι παρόμοιο τώρα που μπαίνουν οι βάσεις σε αυτή την έτσι και αλλιώς νέα και νεανική ομάδα. Αλίμονο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.