Ολυμπιακός: O Mανωλάς και τί έκαναν οι «Μανωλάδες» που προηγήθηκαν! (vids & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: O Mανωλάς και τί έκαναν οι «Μανωλάδες» που προηγήθηκαν! (vids & poll)

bet365

Ο Κώστας Μανωλάς είναι μία ακόμα επιστροφή στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια και αξίζει να θυμηθούμε ανάλογες περιπτώσεις με come back παικτών.

Από τη Νάπολι πίσω στον Ολυμπιακό ο Μανωλάς στα 30 του που είναι από τις περιπτώσεις παικτών των Πειραιωτών που γύρισαν σε καλή ηλικία στην ομάδα. Με αφορμή την επάνοδό του στους Πρωταθλητές το Gazzetta στέκεται σε περιπτώσεις επιστροφών τα τελευταία χρόνια χωρίς φυσικά σε αυτές να μπαίνουν ονόματα όπως του Τσιμίκα που ήταν δανεικός και γύρισε. Ουσιαστικά είναι επιστροφές παικτών που... έφτιαξε για τα καλά ο Ολυμπιακός πήραν μεγάλες μεταγραφές και γύρισαν. Εξ αυτών ο Αβραάμ παίζει ακόμα βέβαια. Για να τις δούμε και φυσικά μπορείτε να ψηφίσετε την επιλογή σας...

Powered by Quiz Maker

ΧΟΣΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ

 ΧΟΣΕ ΧΟΛΕΜΠΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ

ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΙΒΑΝ ΜΑΡΚΑΝΟ

ΙΒΑΝ ΜΑΡΚΑΝΟ

Ο στιβαρός και πολλές φορές με αγριεμένο βλέμμα Ελληνογερμανός μπακ. Στον Ολυμπιακό γύρισε σχεδόν 37 ετών. Σε μία ομάδα που πήρε 5 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και από εκεί έκανε μεταγραφές σε Ιταλία και Αγγλία. Ο Χοσέ Χολέμπας που έχει χριστεί διεθνής με την Ελλάδα είναι ίσως η πιο πετυχημένη επιστροφή παίκτη στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 38 αγώνες έχοντας 4 ασίστ και σημαντική συνεισφορά (στους 34 αγώνες εξ αυτών ήταν βασικός).

Παίκτης με ακόμα περισσότερους τίτλους από τον Χολέμπας στον Ολυμπιακό αλλά και γενικότερα που αφότου σταμάτησε το ποδόσφαιρο πήρε πόστο στον σύλλογο. Το 2018-2019 στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό είχε 25 ματς με 3 γκολ και 4 ασίστ. Ο Βασίλης Τοροσίδης το 2019-2020 είχε 10 ματς με 1 ασίστ. Προσέφερε όσο μπορούσε, παρότι δεν γύρισε πιτσιρικάς φυσικά και έκλεισε την καριέρα του με την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό με την ΑΕΚ. Απ' όταν γύρισε είχε 35 ματς με 4 + 1 ασίστ σε 2 σεζόν αλλά και 3 γκολ. Στις δηλώσεις του μετά τον τελικό με ΑΕΚ δεν άντεξε και λύγισε on air κλαίγοντας.

Το 2018-2019 ο Έλληνας winger μετά την καριέρα που έκανε στην Ευρώπη και εκτός αυτής γύρισε στο Λιμάνι. Σε μία χρονιά όπου οι περισσότεροι τον θυμούνται για τη χαμένη του ευκαιρία στο ματς με την ΑΕΚ. Ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν βασικός στη βραδιά της μεγάλης πρόκρισης με τη Μίλαν στο 3-1. Μετά τον Ολυμπιακό την ίδια σεζόν ακολούθησε ο Άρης σε μία χρονιά που είχε 28 ματς με 2 γκολ και 2 ασίστ. Σε ένα εξάμηνο τότε ο Φετφατζίδης είχε 18 ματς με τον Ολυμπιακό (στα 7 βασικός) με 1 γκολ και 1 ασίστ.

Μαζί με τον Τουρέ πιθανώς να είναι οι πλέον αποτυχημένες επιστροφές στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός είχε γυρίσει στον Ολυμπιακό το 2017-2018 σε μία δύσκολη και περίεργη σεζόν για τους Πειραιώτες. Ο Μιραλάς δεν ολοκλήρωσε καν το συμφωνηθέν διάστημα της παραμονής του αποχωρώντας νωρίτερα. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε 12 ματς με 2 γκολ και 2 ασίστ αλλά η εικόνα του ήταν κακή. Σε ένα εξάμηνο τότε έπαιξε 15 ματς, εκ των οποίων τα 14 ήταν βασικός σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Δεν πήγε τόσο καλά ούτε για τον Μητρογκόλ η 2η θητεία του στο Λιμάνι και μάλιστα αμφισβητήθηκε και από την εξέδρα.

Ήταν η περίοδος που ο Κώστας Μήτρογλου έψαχνε να βρει πιο καλά ποδοσφαιρικά... πατήματα. Το 2013-2014 είχε προκύψει η Premier και η Φούλαμ και έναν χρόνο μετά επανήλθε στα Ερυθρόλευκα. Παρόλα αυτά είχε σεζόν με 34 ματς με 19 γκολ και 1 ασίστ και στο πρωτάθλημα 24 παιχνίδια με 16 τέρματα.

Ο Αφρικανός ήταν άλλος παίκτης στη 2η θητεία του στον Ολυμπιακό που τελείωσε μάλλον άδοξα και πρόωρα. Για την ακρίβεια το επίσημο τέλος δόθηκε στις 11 Δεκεμβρίου. Πιθανώς να ήταν ένα come back ακόμα χειρότερο από αυτό του Μιραλάς. Ο Γιάγια Τουρέ έπαιξε μόλις 2 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και 2 στην Ευρώπη. Είχε 5 ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκ των οποίων τα 3 βασικός και χωρίς κανένα 90λεπτο.

Λογικά στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θα πει το... αντίο του. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό το 2018-2019 μετά τη θητεία του στην Αυστραλία ενώ όταν είχε φύγει είχε πάρει μεταγραφή στην Τουρκία. Τις φορές που κλήθηκε να βοηθήσει τα έδωσε όλα. Φέτος έχει κάνει 3 συμμετοχές και ενώ επίσης είναι παίκτης με γεμάτη τροπαιοθήκη από τους Πειραιώτες.

Ο Ισπανός μπακ δεν είναι ακριβώς ίδια περίπτωση με τις παραπάνω. Συμπληρώνει την οκτάδα έχοντας πέρασμα από τον Ολυμπιακό σε δύο διαφορετικές χρονιές. Στον Ολυμπιακό ο Ιβάν Μαρκάνο κατέγραψε 53 αγώνες με 6 γκολ και 4 ασίστ και πήρε 3 τίτλους. Είχε παίξει το 2011-2012 και μετά το 2013-2014.