Ο Τάκης Λεμονής στο Gazzetta για τον Ρέτσο: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό» (vids)

Ο Τάκης Λεμονής στο Gazzetta για τον Ρέτσο: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό» (vids)

Νότης Χάλαρης
Ο Τάκης Λεμονής στο Gazzetta για τον Ρέτσο: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό» (vids)

bet365

Συνεργάστηκαν για μικρό διάστημα μαζί αλλά ο Τάκης Λεμονής είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζει τον Παναγιώτη Ρέτσο και με αφορμή την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, μιλάει για εκείνον στο Gazzetta.

Η σεζόν 2016/17 ήταν ιδιαίτερη για τον Ολυμπιακό, καθώς υπήρχαν αρκετές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, κατά την διάρκεια της χρονιάς. Συγκεκριμένα, στον πάγκο ξεκίνησε ο Βίκτορ Σάντσες, στη συνέχεια ανέλαβε ο Πάουλο Μπέντο, στην πορεία πήρε το τιμόνι προσωρινά ο Βασίλης Βούζας και την χρονιά έκλεισε ο Τάκης Λεμονής.

Ο Έλληνας προπονητής πρόλαβε τον Παναγιώτη Ρέτσο, λίγο πριν αποχωρήσει για τη μεγάλη μεταγραφή στη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Μετά την επιστροφή του στον Πειραιά, ο έμπειρος κόουτς μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε στον διεθνή ποδοσφαιριστή για το πόσο μπορεί να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους», τα χαρακτηριστικά του και πως θα κουμπώσει στην ομάδα του Κορμπεράν.

ρετσος

Αρχικά, πείτε μου τα χαρακτηριστικά του Ρέτσου. Τι θυμάστε από εκείνον;

«Θυμάμαι πως παρότι ήταν μικρός σε ηλικία, ήταν πολύ ώριμος στο παιχνίδι του. Αρκετά σοβαρός. Είχε πολύ καλό διάβασμα των φάσεων και έτσι έβγαινε πρώτος στη μπάλα. Ήταν εξαιρετικός στα αμυντικά καθήκοντα και θυμάμαι που κέρδιζε τη μπάλα και δεν την έδιωχνε. Το μόνο που έπρεπε να δουλέψει ήταν η δύναμή του αλλά αυτό θα ερχόταν μέσα από τις προπονήσεις»

Αν δεν είχε τους τραυματισμούς, θεωρείτε πως θα έκανε μεγαλύτερη πορεία στην Ευρώπη;

«Πιστεύω πως ναι και ήταν από τους παίκτες που ενδιέφεραν ακόμα μεγαλύτερους συλλόγους από τη Λεβερκούζεν που εν τέλει τον αγόρασε. Σίγουρα οι τραυματισμοί ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην εξέλιξή του αλλά και πάλι, ελπίζω να έχει ξεπεράσει τους τραυματισμούς και να βάλει την καριέρα του σε έναν καλό δρόμο στον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα τότε δεν είχε τραυματισμούς από όσο θυμάμαι. Από τη Γερμανία και μετά ξεκίνησαν τα προβλήματα»

Ποιο ήταν το δυνατό του σημείο και ποιο το αδύναμο;

«Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω αδύναμο σημείο, απλά στις μονομαχίες χρειαζόταν να είναι πιο δυνατός και πιο σκληρός αλλά αυτό έρχεται με την προπόνηση και την εμπειρία. Όλα τα άλλα στοιχεία ήταν σε πολύ καλό επίπεδο»

Πιστεύετε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει τώρα στον Ολυμπιακό και αν μπορεί να «κουμπώσει» με τους άλλους στόπερ;

«Και βέβαια είναι η κατάλληλη στιγμή. Ο Ολυμπιακός έχει πρωτάθλημα και Ευρώπη μπροστά του και θα βρεθεί σε ένα οικείο περιβάλλον. Οι προϋποθέσεις είναι εξαιρετικές για να κάνει το restart, που λέμε, στην καριέρα του. Τώρα όσο για τους άλλους στόπερ, αυτά είναι θέμα του προπονητή. Από την στιγμή που επιστρέφει, άπαντες στον Ολυμπιακό ήθελαν έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ρέτσου»

Είχατε μιλήσει όσο ήταν στην Ευρώπη και αν είχε δείξει πως ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα;

«Δεν μιλάγαμε όσο ήταν Ευρώπη. Μόνο μία φορά μιλήσαμε. Δεν νομίζω πως είχε σκεφτεί να επιστρέψει άμεσα Ελλάδα αλλά οι συνθήκες είναι αυτές που σε κάνουν να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Όταν έφυγε από την Ελλάδα, είχε ως στόχο να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται. Τώρα, τα πράγματα ήρθαν έτσι, που είναι υποχρεωμένος να παλέψει εκ νέου στον Ολυμπιακό και να αναγεννήσει την καριέρα του»

Σαν χαρακτήρας πως ήταν ο Ρέτσος;

«Δεν το συζητάμε καν. Ήταν ένα πολύ ώριμο και σοβαρό παιδί. Πολύ ώριμος χαρακτήρας και οι προπονητές χαίρονται να δουλεύουν με τέτοιους χαρακτήρες. Πάταγε στη... γη και είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχω συναντήσει»

Θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

«Θα το δείξει το μέλλον αυτό. Στον Ολυμπιακό δεν έρχεσαι απλά για να έρθεις. Έρχεσαι για να βοηθήσεις και για αυτό επένδυσαν σε αυτή την κίνηση οι άνθρωποι της ομάδας. Θα φανεί στο γήπεδο»

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα