Οι μεταγραφικές βόμβες που ρίχνει ο Μαρινάκης είναι «μεγάλα μηνύματα»

Οι μεταγραφικές βόμβες που ρίχνει ο Μαρινάκης είναι «μεγάλα μηνύματα»

Οι μεταγραφικές βόμβες που ρίχνει ο Μαρινάκης είναι «μεγάλα μηνύματα»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta με τη δική του οπτική τις μεταγραφικές βόμβες του Ολυμπιακού στα τελευταία 24ωρα.

Οι μεταγραφές για τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν με την απόκτηση του Βρσάλικο (της Ατλέτικο Μαδρίτης) και τελείωσαν (για τα ευρωπαϊκά ματς, γιατί θα έχει κι άλλες…) με την απόκτηση του Μαρτσέλο (της Ρεάλ Μαδρίτης)! Ποιος να το περίμενε ότι ο Ολυμπιακός θα έφερνε μαζί τον δεξιό και τον αριστερό μπακ των δύο τεράστιων αυτών ομάδων της Μαδρίτης…

Η απόκτηση του Μαρτσέλο, βέβαια, είναι μία κίνηση… μύθος, αφού πρόκειται για παίκτη-μύθο! Είναι αυτό που λέμε ότι, «τέτοιοι παίκτες δεν έρχονται ποτέ στην Ελλάδα»-κι όμως τους φέρνει ο Ολυμπιακός. Στο δε σύγχρονο ποδόσφαιρο ξέρουμε όλοι ότι η ηλικία των 34 ετών μόνο αποτρεπτική δεν είναι. Εδώ ο Βαλμπουενά στα 38 (28.9.1984) κάνει τη διαφορά όποτε μπαίνει!

Πάμε παρακάτω: Μόλις πριν τρεις ημέρες ο Ολυμπιακός είχε δώσει 6 εκ. Ευρώ για να πάρει τον Πεπ Μπιέλ. Χθες η πρωταθλήτρια Τουρκίας Τράμπζονσπορ κατέθεσε επίσημη προσφορά στον Ολυμπιακό για την αγορά του Μασούρα, ύψους 5,5 εκ. Ευρώ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα μπορούσε να πάρει τα λεφτά και να «βγάλει» τη μεταγραφή του Μπιέλ. Δεν το έκανε, όμως, και κράτησε τον Έλληνα άσο.

Αν δε, πιστέψουμε τα ποσά που έχει το transfermarkt, τόσα έχουν κοστίσει όλες οι αγορές του ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ να έχει δώσει 4,6 εκ. Ευρώ και τον ΠΑΟ 4,2 εκ. Ευρώ. Κατά την ίδια πηγή, το transfermarkt, πρώτον ο Ολυμπιακός έχει δώσει φέτος για αγορές παικτών φέτος 16 εκ. Ευρώ, περισσότερα απ΄ όσα έχουν δώσει και οι τρεις άλλοι παραδοσιακοί αντίπαλοι του και δεύτερον ο Ολυμπιακός έχει πάρει φέτος από πωλήσεις παικτών του 3,5 εκ. Ευρώ, ενώ ο ΠΑΟ 5,8 ο ΠΑΟΚ 3,2 και η ΑΕΚ 3 εκ. Ευρώ.

Ποια είναι η γνώμη μου: αυτές οι αλλεπάλληλες βόμβες του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τέλος του καλοκαιριού αποτελούν ξεκάθαρα μηνύματα. Προς συγκεκριμένους αποδέκτες.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κάνοντας την κίνηση Μαρτσέλο, που έχει γίνει από χθες αντικείμενο συζήτησης ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη, σε συνέχεια της πιο ακριβής μεταγραφής στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, του Πεπ Μπιέλ, πρωτίστως βέβαια ενισχύει την ομάδα του, αλλά είναι και σαν να «λέει» διάφορα πράγματα. Έχοντας απέναντι ένα ολόκληρο παρακράτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, απαντάει με τεράστιες μεταγραφές. Βάζουν μία τρικλοποδιά στον Ολυμπιακό; Αυτός βάζει 6 εκ. ευρώ και φέρνει έναν παικταρά 26 ετών. Βάζουν δεύτερη τρικλοποδιά στον Ολυμπιακό; Αυτός φέρνει ολόκληρο Μαρτσέλο!

Μπιελ

Πρόκειται για κινήσεις που αφενός μεν ανεβάζουν την ψυχολογία ολόκληρης της οικογένειας του Ολυμπιακού, της ομάδας και του κόσμου, αφετέρου δε καταδεικνύουν ότι όποιος θέλει να πάρει το πρωτάθλημα "πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα του"! Άλλοι ποντάρουν στη διαιτησία, σε αποφάσεις διάφορων αθλητικών οργάνων κλπ, κλπ. Ο Ολυμπιακός φέρνει παίκτες, τον ένα καλύτερο από τον άλλο. Παράλληλα, διαλύει και τα μαύρα σύννεφα που είχαν μαζευτεί από τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μακάμπι Χάιφα και καταλαβαίνει πάνω απ΄ όλα ο κόσμος της ομάδας, αλλά και όλος ο φίλαθλος κόσμος στην Ελλάδα, ότι ο Ολυμπιακός είναι εδώ, είναι δυνατός και γίνεται ακόμη πιο δυνατός.

Σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος για να δέσει η ομάδα με τόσες προσθήκες σημαντικών παικτών. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Όμως, ο Ολυμπιακός ήθελε φρεσκάρισμα. Δεν γινόταν αλλιώς. Ήθελε φρέσκα πόδια και δη ποιοτικά. Από τις αρχές του 2022 είχε διαφανεί ότι δεν τράβαγε το πράγμα. Ότι χρειάζονταν αλλαγές. Από σεβασμό στον προπονητή που είχε πάρει τα τρία σερί πρωταθλήματα, δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν.

Το λάθος της παραμονής του Πέδρο αποδείχθηκε καθοριστικό. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν τα παρατάει ποτέ. Ίσα ίσα. Δυναμώνει έτσι ώστε να ξεπεράσει και τον…εαυτό του και όλα τα εμπόδια που ξέρει ότι θα του βάλουν.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα στις 5μμ. παίζουν Νότιγχαμ-Μπόρνμουθ και στις 7μμ. Ολυμπιακός-Iωνικός. Θα πόνταρα στο ότι ο Μαρινάκης θα είναι στο Καραϊσκάκη κι όχι στο City Ground.

Άσχετο: ο Ολυμπιακός θα πάρει και αμυντικό χαφ, αλλά δεν θα τον έχει στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα τον είχε και στην Ευρώπη τον κόφτη, εάν ένας υπάλληλος της Τσέλσι δεν έκανε, άθελα του φυσικά, ένα λάθος γραφειοκρατικού χαρακτήρα, με συνέπεια να χαλάσει η μεταγραφή του Μπακαγιόκο, που θα ερχόταν εδώ έχοντας λύσει το δανεισμό του με τη Μίλαν.

Ήταν τελευταίες ώρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου σε Αγγλία κι Ιταλία, με συνέπεια να μην υπήρχε χρόνος να διορθωθεί το λάθος. Η μεταγραφή του 28χρονου Γάλλου στον Ολυμπιακό ήταν τελειωμένη από κάθε κάθε πλευρά και ήταν απολύτως ορθή η πληροφορία που είχε ανεβάσει στα social media προχθές το βράδυ ο Γάλλος δημοσιογράφος περί Ολυμπιακού-Μπακαγιόκο και ναυάγιου της μεταγραφής λόγω έλλειψης χρονικού περιθωρίου.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.