Ιωνικός - Λαμία 1-1: Σαράνοφ και δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους (vids)

Φώτης Καρακούσης
Ιωνικός - Λαμία 1-1: Σαράνοφ και δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους (vids)

bet365

Ο Ιωνικός ήταν πολύ καλύτερος από τη Λαμία που προηγήθηκε στο 8' με τον Ντε Βινσέντι, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με τον Μάντζη στο 47', καθώς ο Σαράνοφ ήταν σε υπέροχη βραδιά και οι Μύγας, Σεμπά «σημάδεψαν» το δοκάρι.

Και όμως κανείς δεν νίκησε. Αυτός θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τίτλος του αγώνα της Νίκαιας ανάμεσα στον Ιωνικό και την Λαμία που έληξε με 1-1. Ένα παιχνίδι που δεν θα υπάρχει άνθρωπος που του αρέσει το ποδόσφαιρο και να μην το χάρηκε. Ένα παιχνίδι με 2 γκολ, ισάριθμα δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, την οποία διεκδίκησαν και οι φιλοξενούμενοι, αλλά οι Σαράνοφ και Χουτεσιώτης βρέθηκαν σε εξαιρετική ημέρα. Έτσι με το 1-1 οι Νικαιώτες έμειναν πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας μόλις 2 βαθμούς, ενώ οι Λαμιώτες έφτασαν τους 7 και πήραν σημαντική ανάσα.

Πως κατέβηκαν οι ομάδες

Ο Δημήτρης Σπανός κατέβασε τον Ιωνικό με 4-2-3-1 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Μύγα δεξί μπακ, τον Βαλεριάνο αριστερό και τους Ρομαό, Αντούνες στο κέντρο της άμυνας. Οι Φαντιγκά και Κάνιας ήταν τα αμυντικά χαφ και την τριάδα πίσω από τον Μάντζη αποτέλεσαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Λοβωέρα, Άοσμαν και Ελευθεριάδης.

Από την πλευρά του και ο Τζιανλούκα Φέστα προτίμησε το 4-2-3-1, με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, τον Σιμόν δεξιά και τον Γκοράνοφ αριστερά, με τους Αντέτζο και Κορνέζο στο κέντρο της άμυνας. Οι Τζανδάρης και Σλίβκα ήταν τα αμυντικά χαφ, με την τριάδα πίσω από τον Μοάκι να είναι οι Τσιλούλης, Ντε Βινσέντι και Ασκόφσκι.

Ιδανική αντεπίθεση και γρήγορο 0-1 για Λαμία

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο, ένα ημίχρονο που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν μόλις στο 9' να ανοίξουν το σκορ με ιδανική αντεπίθεση.

Οι παίκτες του Ιωνικού κέρδισαν κόρνερ, ο Άοσμαν πήγε να το εκτελέσει απευθείας, ο Σαράνοφ μπλόκαρε, αμέσως βρήκε τον Ασκόφσκι, αυτός με ωραία πάσα τον Ντε Βινσέντις που με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το κράτησε ο Σαράνοφ

Από εκείνο το σημείο ο Ιωνικός ανέλαβε τα ηνία του ματς και πίεζε συνεχώς για το 1-1, με τους Λαμιώτες να κοιτάζουν αρχικά την άμυνα και μετά την κόντρα. Η συνεχής πίεση έφερε και την μεγάλη ευκαιρία για τους Νικαιώτες με τον Σαράνοφ στο 22' να σταματάει με εξαιρετικό τρόπο την κοντινή προβολή του Μάντζη στην μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι στο 30' όταν ο Σαράνοφ σε έξοδο χτύπησε τον Ελευθεριάδη, αλλά μετά από εξέταση του VAR ο μεσοεπιθετικός του Ιωνικού ήταν σε θέση οφσάιντ και η φάση δεν μέτρησε. Αυτή ήταν η προτελευταία φάση του ημιχρόνου, με την Λαμία να χάνει την ευκαιρία στο 45' όταν ο Μποακί με κεφαλιά είδε τον Χουτεσιώτη να διώχνει ωραία.

Ισοφάρισε νωρίς και μετά «χαμός»

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε ένα σπουδαίο παιχνίδι που αν έπαιζαν οι θεωρητικά μεγάλες ομάδες της χώρας, θα μιλούσαμε για πολλές μέρες γι' αυτό. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόλις στο 47' να ισοφαρίσουν όταν ο Κάνιας έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα βρήκε τον Μάντζη, άλλαξε πορεία και έγινε το 1-1 με τον επιθετικό των γηπεδούχων να πιστώνεται το γκολ αυτό. Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος δεν σταματούσαμε να βλέπουμε φάσεις.

Δύο συνεχόμενα δοκάρια για Ιωνικό

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ματς και μέσα σε 3 λεπτά είδαν την μπάλα να σταματάει στο αντίπαλο δοκάρι. Αρχικά σε κεφαλιά του Μύγα στο 65', με τον Σαράνοφ να διώχνει και να βρίσκει στο οριζόντιο και τρία λεπτά αργότερα, το κάθετο ήταν αυτό που σταμάτησε την ωραία προσπάθεια και σουτ του Σεμπά, σε δύο φάσεις στις οποίες οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, αλλά δεν το πέτυχαν.

Σαράνοφ και Χουτεσιώτης έκλεισαν με σημαντικές επεμβάσεις

Έτσι φτάσαμε στις καθυστερήσεις με τον Ιωνικό να παλεύει για το 2-1 χωρίς όμως να μπορεί να σκοράρει. Στο τέλος πάντως είχαμε ακόμα δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα, με τον Σαράνοφ αρχικά να σταματά την προσπάθεια του Μεντόσα και τον Χουτεσιώτη με την σειρά του να λέει όχι στον Σλίβκα με το 1-1 να μένει ως το τέλος σε έναν αγώνα που ξαναλέμε πως τον αδικεί αυτό το σκορ.

MVP: Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία τον τίτλο αυτόν τον αξίζει ο Σαράνοφ που με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις οδήγησε την Λαμία στην κατάκτηση τους ενός πολύτιμου βαθμού.

Στο ύψος του: Στο ύψος τους στάθηκαν πολλοί και από τις δύο ομάδες, αλλά θα βάλουμε τον Χουτεσιώτη γιατί τις λίγες φορές που χρειάστηκε ήταν εκεί, ενώ και στο 0-1 δεν φέρει ευθύνη.

Η «γκάφα»: Αν θα έπρεπε να βάλουμε γκάφα θα ήταν το χτύπημα πάνω στην φάση του Σαράνοφ στον Ελευθεριάδη σε κακή του έξοδο, καθώς αν δεν ήταν οφσάιντ ο παίκτης του Ιωνικού θα είχε δοθεί πέναλτι για τους γηπεδούχους.

Το «στραγάλι»: Ο Γκάμαρης θα λέγαμε πως δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Στην μοναδική σημαντική φάση φάνηκε να δείχνει πέναλτι στην ανατροπή του Ελευθεριάδη από τον Σαράνοφ, αλλά ο παίκτης του Ιωνικού ήταν οφσάιντ όπως φάνηκε στο VAR και όλα τελείωσαν εκεί.

Αδύναμος Κρίκος: Πραγματικά σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια φέτος και σίγουρα το καλύτερο και των δύο ομάδων στις 7 πρώτες αγωνιστικές, θα ήταν κρίμα και άδικο να γράφαμε για αδύναμο κρίκο.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Σε μια μεγάλη ματσάρα που ξαναλέμε πως αν την βλέπαμε από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες θα μιλούσαμε για μέρες (ειδικά στο δεύτερο) το σκορ αδικεί και δικαιώνει ταυτοχρόνως και τους δύο. Και οι δύο θα μπορούσαν να κερδίσουν (κυρίως οι γηπεδούχοι), αλλά θα μπορούσαν και να χάσουν με το 1-1 να είναι φτωχό ως προς το σκορ.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Xουτεσιώτης, Μύγας (87' Σάκιτς), Βαλεριάνος, Ρομαό, Αντούνες, Κάνιας, Φαντιγκά (71' Μεντόσα), Λοβέρα, Ελευθεριάδης (63' Σεμπά), Άοσμαν (87' Ιωαννίδης), Μάντζης.

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα, Τσιλούλης (76' Γιακουμάκης), Ασκόφσκι (66' Μαρμεντίνι, 90'+3 Μπενίτες), Ντε Βινσέντι (66' Μπεχαράνο), Μποάκι (76' Μανούσος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα