Ο Ολυμπιακός, η Νότιγχαμ, ο Μπαντέ και το βίντεο της βράβευσης του Ροντινέι ως Νο 1!

Ο Ολυμπιακός, η Νότιγχαμ, ο Μπαντέ και το βίντεο της βράβευσης του Ροντινέι ως Νο 1!

Ο Ολυμπιακός, η Νότιγχαμ, ο Μπαντέ και το βίντεο της βράβευσης του Ροντινέι ως Νο 1!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta θέματα από τη σημερινή πολύ ενδιαφέρουσα για τον Ολυμπιακό ημέρα.

Αντί προλόγου: Ο Πασχαλάκης στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού είχε δύο καλές επεμβάσεις, τη μία πιο εύκολη, την άλλη πιο δύσκολη, στις τρεις φάσεις που χρειάστηκε. Η τρίτη ήταν το γκολ, ένα σουτ φαρμακερό. Δεν νομίζω, όμως, ότι είναι η πιο ωραία εικόνα να βλέπεις τον γκολκίπερ να δέχεται το γκολ και να μένει άγαλμα. Το ίδιο είχε συμβεί και στα γκολ στη Λεωφόρο και στην Φράιμπουργκ, αλλά και στην Ουγγαρία με την Εθνική. Λίγο πρέπει να το δει ο Πάσχα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά στον Ολυμπιακό.

Δεν θα βαρεθώ να λέω και να γράφω ότι ο μόνος δρόμος που έχει ο Ολυμπιακός για να διεκδικήσει κάτι, οτιδήποτε, τη φετινή σεζόν είναι να μάθει πάλι να κερδίσει, γιατί πολύ απλά δυστυχώς έχει ξεμάθει να κερδίζει!

Τελευταίο παράδειγμα στην Ισπανία, όπου ενώ κέρδιζε την Σταντάρ Λιέγης 3-2 με δύο ανατροπές στο σκορ υπέρ του, απέτυχε να κρατήσει το αποτέλεσμα, ισοφαριζόμενος στο 90’, από μία ομάδα που στα άλλα δύο φιλικά της στη Μπαρμπέγια έχασε τόσο από την Χιρόνα 0-1, όσο κι από τη Νις με 1-4…

Υπό αυτές τις συνθήκες ασφαλώς και περιμένω από τον Ολυμπιακό να κυνηγήσει τη νίκη στο αποψινό σπουδαίο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, σπουδαίο και αγωνιστικά επειδή ο αντίπαλος είναι από την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και εξωαγωνιστικά επειδή όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο”.

Είναι το δεύτερο φιλικό των δύο ομάδων τα τελευταία χρόνια. Στο πρώτο ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 3-0 το καλοκαίρι του 2019. Υπήρχε, όμως, κι ένα ακόμη φιλικό, το μακρινό πιά 1994, πάλι επί ελληνικού εδάφους, με το σκορ 2-2.

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει ένας παίκτης στη Νότιγχαμ που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός Λοί Μπαντέ. Το κακό είναι ότι τον θέλει πίσω η Ρενς, η ομάδα στην οποία ανήκει και τον είχε δώσει δανεικό την τελευταία ημέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου στη Φόρεστ, με τον Γάλλο πανύψηλο (1μ91) στόπερ να μην έχει παίξει ακόμη καθόλου στην Αγγλία και την Ρενς να θέλει να τον πάρει για να τον δώσει κάπου αλλού για να έχει χρόνο. Ο Μπαντέ ήταν απόκτημα της Ρενς από τη Λανς το καλοκαίρι του 2021 με 17 εκ. Ευρώ (!), αλλά είχε ένα σοβαρό τραυματισμό κι έχασε το τελευταίο τετράμηνο της σεζόν. Ο παίκτης αρέσει στον Ζοζέ Ανιγκό, όμως δεν είναι εύκολη η απόκτηση του.

Ας επικεντρωθούμε έτσι στην πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού για το χειμώνα, τον Ροντινέι, που τις προάλλες ψηφίστηκε ως ο καλύτερος δεξιός μπακ στην Βραζιλία για το 2022.

Μπορείτε εδώ να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης με την βράβευση των παικτών που ψηφίστηκαν στην καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς. Από το 5.50 έως το 11.45 είναι το κομμάτι που αφορά τον νέο άσο του Ολυμπιακού.

Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Ροντινέι ψηφίζεται ο καλύτερος δεξιός μπακ στην Βραζιλία! Η πρώτη ήταν το 2018. Με τη διαφορά ότι τότε η Φλαμένγκο δεν είχε πάρει τίτλους όπως φέτος, ενώ τώρα κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κύπελλο Βραζιλίας κι έγινε η πιο επιτυχημένη ομάδα στη Νότια Αμερική για το 2022. Η ψηφοφορία έχει να κάνει με τις εμφανίσεις των παικτών στο πρωτάθλημα Βραζιλίας, το Κύπελλο Βραζιλίας, τα μεγάλα τοπικά πρωταθλήματα Καριόκα και Παουλίστα, το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Κόπα Σουνταμερικάνα, τα αντίστοιχα με εμάς Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ.

Η στιγμή που τον σημάδεψε βέβαια ήταν η εκτέλεση του τελευταίου πέναλτι με το οποίο η Φλαμένγκο πήρε το Κύπελλο, που για τους Βραζιλιάνους είναι τεράστιος θεσμός. Δείτε στο βιντεάκι την…προετοιμασία του πριν το γκολ!

Ο Ροντινέι αποχαιρέτησε την αγαπημένη του Φλαμένγκο με ένα πολύ συγκινητικό βιντεάκι. Δείτε το

Άσχετο: Άτυχος ο Κεϊτά, το πιτσιρικάς κυνηγός που είχε πάρει τον περασμένο Γενάρη ο Ολυμπιακός από τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα χρειαστεί όπως φαίνεται κι άλλη επέμβαση, μετά την πρώτη, τον περασμένο Φλεβάρη, για να ξεπεραστεί ένας σοβαρός τραυματισμός που είχε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.