Όσκαρ Γκαρθία: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την απώλεια της κόρης του κι η Ρεμς που δεν τον άφησε να βρεθεί κοντά της

Όσκαρ Γκαρθία: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την απώλεια της κόρης του κι η Ρεμς που δεν τον άφησε να βρεθεί κοντά της

Όσκαρ Γκαρθία: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την απώλεια της κόρης του κι η Ρεμς που δεν τον άφησε να βρεθεί κοντά της

bet365

Ο άλλοτε τεχνικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, άνοιξε την καρδιά του μιλώντας για το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν γονιό: να χάσει το παιδί του. Αναφέρθηκε στο τι πέρασε και στο πώς διαχειρίστηκε την κατάσταση αυτή, δηλώνοντας πλέον έτοιμος να επιστρέψει στην προπονητική.

Στις 24 Νοεμβρίου του 2022 ο Όσκαρ Γκαρθία έκανε γνωστό ότι έχασε τη ζωή της η κόρη του, η οποία πάλευε με τον όγκο στον εγκέφαλο για 8 χρόνια. Ο Ισπανός, άλλοτε κόουτς του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην εποχή που ήταν στη Γουότφορντ και στο πώς εκείνη η περίοδος το 2014 στέρησε

Το κείμενο που έχει γραφτεί στο «Athletic»:

Ο Όσκαρ Γκαρθία είναι στο σπίτι στη Βαρκελώνη.

«Αν ήμουν γενναίος πριν, τώρα είμαι πολύ πιο γενναίος και δυνατός»,

Τον Νοέμβριο, η 21χρονη κόρη του Μαριόνα έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από τη μάχη που έδινε για 8 χρόνια με μια σοβαρή ασθένεια.

Τότε είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με το παιδί του, συνοδεύοντάς την με το σχόλιο: «Πέτα ψηλά αγάπη μου».

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι προπονητές είναι ρομπότ»

Συνεχίζοντας, ο άλλοτε κόουτς των ερυθρόλευκων γράφει:

«Στα ισπανικά, λέμε "relativizar" (προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια προοπτική), οπότε όπως είπα στις άλλες δύο κόρες μου (Γιάνα, 19 ετών, και Έμμα, 13 ετών) αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην ζωή σου.

Δεν είναι απλά ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί - φυσικά και πρέπει να κλαίμε, εμείς, και να το αντιμετωπίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Αλλά τελικά θα είμαστε δυνατοί γιατί στο μέλλον θα κοιτάμε πίσω και θα βλέπουμε ότι τίποτα δεν θα πονάει περισσότερο από αυτό».

Στη συνέχεια, ο Ισπανός τεχνικός στέκεται στη στήριξη που έλαβε από ανθρώπους που δεν είχε συχνή επαφή:

«Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να το περάσουν πολλοί άνθρωποι αυτό, αλλά έλαβα κάποια μηνύματα από ανθρώπους που έχουν βιώσει αυτήν την κατάσταση. Ήταν καταπληκτικό το να βλέπεις τόσους ανθρώπους να στέλνουν αυτά μηνύματα. Ανθρώπους που για πολύ καιρό δεν είχες δει ή μιλήσει και σου έστειλαν τα τα συλλυπητήριά τους.

Υπήρξαν πολλά μηνύματα από πρώην συμπαίκτες, ορισμένους που είναι τώρα προπονητές και άλλους με τους οποίους δεν είχα σχέση ως φίλος ή συμπαίκτης. Το εκτιμώ πολύ αυτό… Κάποιοι συνάδελφοι με τους οποίους είχα μιλήσει ίσως μόνο μία ή δύο φορές στη ζωή μου, ήθελαν να με υποστηρίξουν και αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη.

Στο ποδόσφαιρο, οι προπονητές μερικές φορές είναι απομονωμένοι. Εάν υπάρχει πρόβλημα με έναν παίκτη, μπορούν να πάνε για να δουν τι έχει και να τον φροντίσουν. Με τους προπονητές είναι διαφορετικά γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε ρομπότ και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Ότι δεν έχουμε οικογένεια που (ίσως) να υποφέρει. Εξωτερικά όλα είναι καλά, αλλά όχι εσωτερικά».

«Ζήτησα να βρεθώ κοντά στην οικογένειά μου, στη Ρεμς αυτή η κατάσταση δεν ήταν αποδεκτή»

Στη συνέχεια, ο Όσκαρ Γκαρθία στέκεται σε ένα εξής πολύ σοβαρό ζήτημα. Ενώ η κόρη του βρισκόταν στις τελευταίες μέρες της ζωής της, οι άνθρωποι της Ρεμς - βάσει των όσων λέει ο Γκαρθία - δεν σεβάστηκαν την κατάσταση και δεν του επέτρεψαν στις ελεύθερες μέρες που υπήρχαν στην ομάδα να πετάξει στη Βαρκελώνη για να είναι κοντά στην οικογένειά του.

«Είχα τα άσχημα νέα για την κόρη μου, οπότε ζήτησα από τον σύλλογο τις ελεύθερες μέρες που έχουμε κάθε εβδομάδα, πως ίσως θα έπρεπε να πάω στη Βαρκελώνη για να τη δω. Αλλά για αυτούς, τελικά, δεν ήταν αποδεκτή αυτή η κατάσταση. Αποφάσισαν να τελειώσουν το συμβόλαιό μου».

Ετσι, δεν ήταν στον πάγκο στα ματς με Λανς στις 4 Σεπτεμβρίου και εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν στις 8 Οκτωβρίου. Η κόρη του ήταν πάνω απ' όλα.

«Έχει όλη την υποστήριξή μας και την αγάπη μας γιατί δεν είναι εύκολες στιγμές. Είμαστε μαζί του με όλη μας την καρδιά», είπε ο Γουίλ Στιλ, ο τότε βοηθός του Γκαρθία που τον υποστήριξε και ανέλαβε την ομάδα μετά την αποχώρησή του.

Ο όγκος στον εγκέφαλο της κόρης του, η κρίση πανικού που έπαθε όταν το έμαθε και σήμερα που είναι... ρομπότ

Το 2014, ενώ ήταν στη Γουότφορντ, έμαθε τα άσχημα νέα. «Ήμουν στο σπίτι και είχα μια κλήση από την οικογένειά μου. Μου εξήγησαν αυτό το θέμα και άρχισα να μην αισθάνομαι καλά.

Ήταν το θέμα με την κόρη μου, αλλά δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Ήταν μερικές εβδομάδες μετά απ' όταν βρήκαν το πρόβλημα (όγκος στον εγκέφαλο). Κάλεσα το βοηθό μου που ήρθε με τη σύζυγό του στο σπίτι μου και είδαν ότι δεν ήμουν καλά. Κάλεσαν το ασθενοφόρο να με πάει στο νοσοκομείο». Ο Γκαρθία περιέγραψε ότι αυτό που ένιωσε ήταν κάτι σαν κρίση πανικού. Οι γιατροί τού είπαν ότι θα χρειζόντουσαν 3-4 εβδομάδες μακριά από το άγχος και το στρες.

Ο ίδιος όμως δεν μπορούσε να παραμείνει, να συνεχίσει το έργο του εκεί και να υλοποιήσει το μεγάλο του όνειρο να οδηγήσει την ομάδα στην Premier League.

«Αποφάσισα να κάνω ό,τι καλύτερο. Ημουν πραγματικά σίγουρος ότι θα φτάναμε στην Premier League, που ήταν το όνειρό μου και μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της ζωής μου. Είμαι σίγουρος ότι θα το κάναμε γιατί το επιτελείο μου έμεινε εκεί και έφτασαν στην Premier League με τον Σλάβισα Γιοκάνοβιτς.

Κανείς δεν ξέρει τι θα συνέβαινε μετά απ' αυτό. Στην περίπτωσή μου, με τα νέα που είχα από την κόρη μου, αποφάσισα να μην προπονήσω στην Premier League. Αυτά ήταν τεράστια χτυπήματα.

Ηταν μια δύσκολη στιγμή που όταν επιβεβαιώσαμε την ασθένεια που είχε κόρη μου, πέρασαν μήνες όπου δεν ήξερα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου. Εκείνη την εποχή, η ζωή της οικογένειάς μου άλλαξε πολύ, αλλά όλα αυτά σε κάνουν πραγματικό δυνατό».

Ο Όσκαρ Γκαρθία, προς το κλείσιμο το κειμένου του, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα:

«Ίσως τώρα νιώθω σαν ρομπότ επειδή όλα αυτά έχουν συμβεί στη ζωή μου και πλέον είμαι σίγουρος ότι είμαι έτοιμος να ξεκινήσω ξανά. Αισθάνομαι δυνατός να επιστρέψω στην προπονητική όσο το δυνατόν συντομότερο. Είναι η ζωή μου. Είναι αυτό που θέλω να κάνω».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα