ΟΦΗ: Ο «κέρβερος» Μπάουμαν, πριν... κατεβάσει ρολά με τον ΠΑΣ (vids)

ΟΦΗ: Ο «κέρβερος» Μπάουμαν, πριν... κατεβάσει ρολά με τον ΠΑΣ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
baumann_eurokinisi

bet365

Ο Μπάουμαν ήταν ο «φύλακας άγγελος» της εστίας του ΟΦΗ στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όμως και στις πέντε προηγούμενες εμφανίσεις του κάτω από την εστία του club αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικός.

Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας βρίσκεται από χθες το όνομα του Μπάουμαν, ελέω της καταπληκτικής του εμφάνισης στο ματς του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα που δεν ανέδειξε νικητή (1-1). Ο γκολκίπερ των Κρητικών... κατέβασε ρολά, ήταν σα να είχε χτίσει με τούβλα την εστία του και ο μόνος που κατάφερε να την παραβιάσει ήταν ο Εραμούσπε λίγο πριν το φινάλε.

Ομως ο 26χρονος πορτιέρε από την πρώτη στιγμή που έφτασε στο Ηράκλειο έδειξε τα προσόντα του. Ουσιαστικά ήταν για το club μία μεταγραφή... εκτός προγράμματος, αφού αποκτήθηκε λόγω της παραχώρησης του Μανδά στη Λάτσιο και μάλιστα το πλάνο ήταν τουλάχιστον στις αρχές να αποτελέσει το back-up του Χριστογεώργου, καθώς υπήρχε πρόθεση να στηριχθεί ο 23χρονος τερματοφύλακας.

Ωστόσο η θέση με το «Νο1» είναι η πιο «δύσκολη» και η πλέον απρόβλεπτη στην μπάλα, αφού χρειάζεται υπομονή και εν γένει δεν παρατηρούνται συχνά αλλαγές. Ετσι το ποιος θα παίζει είναι και αποτέλεσμα συγκυριών.

Ο τραυματισμός του νεαρού τελευταίου σε ένα φιλικό με τα Χανιά του άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για την ενδεκάδα και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Ναι μεν η παρουσία του κόντρα στον «Αγιαξ της Ηπείρου» αποτελεί αυτό που λέμε talk of the town, όμως προηγήθηκαν πέντε συμμετοχές του στο πρωτάθλημα όπου σε όλες ήταν καταλυτικός.

*Στο ντεμπούτο του στο Αγρίνιο «νικήθηκε» από τον Μαλή σε στατικό και σε μία φάση που ήταν επί της ουσίας αδύνατον να αντιδράσει (1-1). Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μάλιστα πιστώθηκε δύο σωτήριες επεμβάσεις, η πρώτη και πιο δύσκολη στο τετ α τετ με τον Ντουάρτε στο 79' και η έτερη στο σουτ του Σενγκέλια από τα όρια της μεγάλης του περιοχής, λίγα λεπτά αργότερα.

*Ακολούθησε το 2-0 του «Γεντί Κουλέ» επί της ΑΕΚ, όπου ομολογουμένως δεν είχε... πολύ δουλεία. Η Ενωση σε εκείνο το ματς έβγαλε μόνο τρεις on target τελικές, αλλά οι δύο ήταν αρκετά επικίνδυνες και αμφότερες μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο όπου το σκορ ήταν στο «εύθραυστο» 1-0 για τον ΟΦΗ. Αρχικά στο 33' όπου και είπε «όχι» στον Μοχαμάντι όταν από πλάγια θέση θέλησε να του βάλει «δύσκολα» και κυρίως στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς στο 81'.

*Στο 0-0 της Λαμίας με την Κηφισιά, ο ΟΦΗ δέχθηκε μόλις δύο on target τελικές, αμφότερες στο πρώτο μισό. Η μία και πρώτη χρονικά ήταν και η πιο επικίνδυνη, αλλά ο Κρισιούμα δεν κατάφερε να τον «νικήσει» στο μεταξύ τους τετ α τετ.

*Στην ήττα της Κρήτης από τον Ολυμπιακό με 2-0 ο Ποντένσε παραβίασε δις την εστία του, σε φάσεις που ήταν δύσκολο ως απίθανο να κάνει κάτι για να αποσοβήσει τα γκολ (η εν γένει εικόνα του ΟΦΗ δεν ήταν καλή σε αυτό το παιχνίδι). Μάλιστα του πιστώθηκε η πολύ καλή του επέμβαση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιόβετιτς στο 63' (συνολικά δέχθηκε έξι τελικές εντός εστίας).

*Στο 2-1 που έχασε το club στις Σέρρες, είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στις δύο από τις πέντε φορές που τα «λιοντάρια» βρήκαν εστία. Σε αμφότερες δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθώς πρόκειται για την «φωτοβολίδα» του Χατζηστραβού στο 24' και την εκτέλεση πέναλτι του Μούργου στο 87'. Αντίθετα με κάποιον... μαγικό τρόπο έβγαλε την εξ' επαφής κεφαλιά του Στάικου στο 34', ενώ αντέδρασε σωστά και στις άλλες δύο περιπτώσεις.

*Μέχρι που φτάσαμε στο χθες και στο 1-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αν ο ΟΦΗ κέρδιζε θα πιστώνονταν στο 100% τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ομως ο Εραμούσπε κατάφερε στο 86' με κεφαλιά-λόμπα να παραβιάσει την εστία του, που μέχρι εκείνο το σημείο κρατούσε, με νύχια και με δόντια, απαραβίαστη. Ο 27χρονος είχε... κατεβάσει ρολά και ύψωσε stop στους Σόρια (40'), Μπάλαν (51'), Ροσέρο (65'), Παμλίδη (67') και Τζίμα (77'). Χαρακτηριστικό της εμφάνισής του ήταν πως ο Παμλίδης έκανε τον Σταυρό του, μετά από την κεφαλιά του που απέκρουσε, σε ένα στιγμιότυπο που αποθανάτισε ο τηλεοπτικός φακός!
..

Ετσι ο Μπάουμαν σε έξι εμφανίσεις του κάτω από τα γκολπόστ του ΟΦΗ μετρά ισάριθμα τέρματα παθητικό χωρίς πάντως να ευθύνεται σε κάποιο (στην μπάλα παίζουν και οι αντίπαλοι), ενώ σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις προχώρησε σε σωτήριες επεμβάσεις. Την ίδια στιγμή σε όλα τα ματς είχε σταθερότατη παρουσία σε εξόδους του κτλ και φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα.

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα