Πιερ Κούντε στο Gazzetta: «Παραμύθι όσα έζησα στο Μουντιάλ, δεν ξέρω τι δεν πήγε καλά στον Ολυμπιακό»

O Κούντε με τη φανέλα του Ατρόμητου

bet365

Μία από τις σημαντικές μεταγραφές του Ατρομήτου το περασμένο καλοκαίρι ήταν ο Πιέρ Κούντε, ο οποίος μίλησε στο Gazzetta για τη μέχρι στιγμής πορεία του «αστεριού» αλλά και τον προσωπικό του απολογισμό έως τώρα.

Μετά από δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, ο Πιέρ Κούντε παρέμεινε στην Ελλάδα αλλά φορώντας τη φανέλα του Ατρομήτου, αποτελώντας μία από τις καλύτερες μεταγραφές του κλαμπ το περασμένο καλοκαίρι.

Ο 38 φορές διεθνής χαφ έχει αγωνιστεί ήδη στα οκτώ από τα έντεκα παιχνίδια του πρωταθλήματος και έχει αποκτήσει τον ρόλο του βασικού στα πλάνα τόσο του Κρις Κόλμαν όσο και του Σάσα Ίλιτς, που τον αντικατέστησε στον πάγκο του «αστεριού».

Ο 28χρονος συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το καλοκαίρι του 2021 όταν ο Ολυμπιακός δαπάνησε κοντά στα δύο εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό του από τη Μάιντς. Με συμμετοχές στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Γρανάδα και τον γερμανικό σύλλογο, οι Πειραιώτες προχώρησαν στην απόκτησή του.

Σε 1,5 σεζόν έπαιξε συνολικά σε 39 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και μέτρησε μόλις μία ασίστ, ενώ την περσινή χρονιά έπαιξε στο δεύτερο εξάμηνο ως δανεικός στην Μπόχουμ της Γερμανίας. Παράλληλα ήταν μέλος της εθνικής ομάδας του Καμερούν που ταξίδεψε στο Κατάρ για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής μίλησε στο Gazzetta, στο πλαίσιο γυρισμάτων για τη Novibet, που είναι χορηγός του Ατρόμητου. Έκανε τον δικό του απολογισμό για τη μέχρι στιγμής σεζόν, το γεγονός ότι έχει βρει ξανά λεπτά συμμετοχής αλλά και όσα θυμάται από το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

ελλάδα

- Μετά από έντεκα αγωνιστικές, θα ήθελε να κάνεις έναν πρώτο μίνι απολογισμό σου με τον Ατρόμητο...

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ατρόμητο που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά και να πάρω λεπτά συμμετοχής, κάτι που δεν είχα στον Ολυμπιακό. Η ομάδα έχει πραγματικά εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, παίζουν για την ομάδα και προσωπικά νιώθω πάρα πολύ καλά. Στα τελευταία παιχνίδια πήραμε σημαντικούς βαθμούς και ελπίζω να συνεχίζουμε στο ίδιο μομέντουμ»

- Ο Ίλιτς αντικατέστησε τον Κόλμαν στον πάγκο του Ατρομήτου. Τι θεωρείς ότι έχει αλλάξει;

«Κοίτα, είμαστε οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε που ήρθε ο καινούριος κόουτς. Απλώς θεωρώ ότι θέλαμε την πρώτη μας νίκη στη σεζόν για να πάρουμε ψυχολογία και αυτό συνέβη στο ντεμπούτο του Ίλιτς. Η έλευση του απλώς άλλαξε το μυαλό μας και μαζί με τη νίκη, όλα έδεσαν».

ελλάδα

- Πώς είναι ως προπονητής;

«Οι προπονήσεις του είναι πιο έντονες και ο ίδιος είναι έντονος χαρακτήρας. Δίνει την ελευθερία στους παίκτες να παίξουν και γενικά στα αποδυτήρια μιλάει με όλους, έχει επικοινωνία. Ξέρει να ανεβάσει τη ψυχολογία στους ποδοσφαιριστές».

- Τι πήγε λάθος στον Ολυμπιακό θεωρείς;

«Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να πήγε λάθος. Ίσως να μην ήμουν fit, ίσως να έκανα κάποια λάθη, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι δεν πήγε καλά. Το ζητούμενο είναι ότι τώρα στον Ατρόμητο είμαι πολύ καλά».

- Τι το ξεχωριστό έχει ο Ατρόμητος;

«Πιστεύω είναι ότι έχει αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές με στόχους και παλεύουν να γράψουν ιστορία. Δουλεύουν και προπονούνται σκληρά αλλά είναι μία οικογένεια. Όλοι είναι γύρω από την ομάδα και σε στηρίζουν σε οτιδήποτε χρειαστείς».

ελλάδα

- Τι διαφορά έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο με το γερμανικό ή το ισπανικό;

«Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Έχει να κάνει με τους αντιπάλους που θα έχεις και την ένταση που έχει το παιχνίδι. Η άμυνα πρέπει να είναι πιο σκληρή όταν παίζεις με τους «μεγάλους» της κάθε χώρας. Το ίδιο ισχύει και στη Γερμανία και στην Ισπανία και την Ελλάδα αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Χρειάζεται απλά να είσαι συγκεντρωμένος και να βλέπεις το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

- Ο προσωπικός σου στόχος;

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να παίξω όσο περισσότερο μπορώ και να μείνω στο επίπεδο που θέλω, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι και έχουμε και το African Cup τον ερχόμενο Γενάρη. Επίσης θεωρώ πως έχουμε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές στον Ατρόμητο για να μπορέσουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

ελλάδα

- Είχες πάει και στο Μουντιάλ έναν χρόνο πριν. Πες μου για αυτή την εμπειρία...

«Αυτή η ανάμνηση έχει μείνει ακόμα τόσο ζωντανή, σαν να ήταν χθες παρότι έχει περάσει ένας χρόνος. Ήταν απίστευτο. Ήταν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας μου και ένιωθα σαν ένα όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Ο ύμνος πριν τα παιχνίδια... ήταν μοναδικό».

- Αν κάποιος σου αναφέρει το Μουντιάλ του 2022, τι σου έρχεται πρώτα στο μυαλό;

«Η καλύτερη ανάμνηση είναι μόλις φτάσαμε στο Κατάρ. Όταν βλέπαμε τον τρόπο που μας υποδέχτηκαν, είπα "ουάου, όλος ο κόσμος θα μας δει". Για εμένα ήταν απίστευτο, σαν παραμύθι... Είμαστε επαγγελματίες οπότε το γεγονός ότι μας έβλεπε τόσος κόσμος, μας έκανε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι».

@Photo credits: eurokinissi
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα