Παναθηναϊκός: Η προσφορά των «πράσινων» διεθνών στις επιτυχίες της Σερβίας και της Σλοβενίας

Οι ξένοι διεθνείς του Παναθηναϊκού που θα παίξουν στο Euro

bet365

Η συμβολή των διεθνών του Παναθηναϊκού στην επιτυχημένη πορεία της Σερβίας και της Σλοβενίας και το ρεκόρ με τους πέντε ξένους διεθνείς στο Euro.

Η σλοβένικη τριπλέτα του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε το βράδυ της Δευτέρας (20/11) το μεγάλο στόχο που είχε, δηλαδή να βοηθήσει την εθνική του ομάδα να φτάσει στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2000.

Λίγες μέρες πριν, οι Μλαντένοβιτς και Τζούρισιτς βοήθησαν την Σερβία να καπαρώσει κι εκείνη με την σειρά της την δεύτερη θέση του ομίλου της και να εξασφαλίσει με τη σειρά της ένα εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα γίνει στα γήπεδα της Γερμανίας.

Οι πέντε ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» θα βρεθούν έτσι στα τελικά του Euro 2024, με τον καθένα να έχει τη δική του συνεισφορά στην πορεία της εθνικής τους ομάδας, άλλος περισσότερη και άλλος λιγότερη.

Βλέπετε δεν αποτελούσαν όλοι βασικές λύσεις, όμως ήταν όλοι υπολογίσιμα μέλη της ομάδας, με τον καθένα να έχει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο και ανάλογα με αυτόν να παίρνει και τα αντίστοιχα λεπτά στο χορτάρι. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι προσέφερε ο καθένας από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Τσέριν: Ο 5ος καλύτερος δημιουργός των προκριματικών και το 10/10

cerin

Είναι ο παίκτης που έλαμψε περισσότερο από όλους τους «πράσινους» σ' αυτά τα προκριματικά. Αποτελούσε έναν από τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους ξεκινούσε η ομάδα του Ματίας Κεκ και γι ' αυτό έχει καταγράψει συμμετοχή και στα δέκα παιχνίδια που έδωσε η Σλοβενία, μετρώντας συνολικά 974 λεπτά στο χορτάρι.

Όμως, ο Άνταμ Τσέριν δεν ήταν μόνο μεταξύ των διακριθέντων της ομάδας του, αλλά και όλων των προκριματικών, αφού αποτελεί τον 5ο καλύτερο δημιουργό της διοργάνωσης, η οποία έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της.

Ο Σλοβένος μέσος έχει δημιουργήσει συνολικά φάσεις για τους συμπαίκτες του που άξιζαν 2,69xA, με τον ίδιο να τελειώνει το τουρνουά αυτό έχοντας τρεις ασίστ. Μάλιστα, έχει σκοράρει κι ένα τέρμα.

Η συνεισφορά του στην ομάδα ήταν σημαντική και πολυεπίπεδη. Ηρεμία και ασφάλεια στις μεταβιβάσεις δίνοντας 52,58 πάσες ανά παιχνίδι με ποσοστό επιτυχίας 87,2%, μαχητικότητα στο κέντρο της ομάδας με 17,56 μονομαχίες ανά αγώνα και 47,9% ποσοστό επιτυχίας και βοήθεια στην ανασταλτική λειτουργία της με 8,59 επανακτήσεις της μπάλας, εκ των οποίων το 47,3% αυτών έγιναν στο μισό του αντιπάλου ενώ ταυτόχρονα έκανε και 4,8 κοψίματα σε κάθε ματς.

Συνολικά πλέον έχει φτάσει τις 27 συμμετοχές με το εθνόσημο και έχει σκοράρει τρία γκολ.

Σπόραρ: Πλαισίωσε τον σταρ Σέσκο με επιτυχία

sporar

Ο Σλοβένος επιθετικός του Παναθηναϊκού στην εθνική έπαιζε έχοντας δίπλα του τον μεγάλο σταρ της ομάδας, τον 20χρονο επιθετικό Μπέντζαμιν Σέσκο της Λειψίας, ο οποίος πήγε στην γερμανική ομάδα το καλοκαίρι που πέρασε από την Σάλτσμπουργκ αντί 24 εκατ. ευρώ.

Ο Σπόραρ έπαιξε στους επτά από τους δέκα αγώνες που έδωσε η ομάδα του προσφέροντας τρία γκολ και δύο ασίστ και δένοντας αρμονικά με τον Σέσκο, δείχνοντας πως μπορεί να λειτουργήσει εξίσου καλά και με παίκτη δίπλα του, κάτι που δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ στο «τριφύλλι», όπου βρίσκεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.Ο στράικερ των «πρασίνων» πάτησε συνολικά για 574 λεπτά χορτάρι.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έχει συνολικά 49 συμμετοχές με την εθνική Σλοβενίας, έχοντας σκοράρει δέκα γκολ, τα οποία τον κατατάσουν στην 8η θέση των σκόρερ στην ιστορία της μαζί με τους Σέζαρ, Γκλίχα και Σέσκο.

Βέρμπιτς: Ένα γκολ, μα τι γκολ!

verbic

Ο Σλοβένος εξτρέμ του Παναθηναϊκού ήταν εκείνος που πήρε τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής από τους τρεις ποδοσφαιριστές των «πρασίνων», παίζοντας για 327 λεπτά, αλλά συμμετέχοντας σε εννιά από τα δέκα παιχνίδια της.

Ο Βέρμπιτς συνεισέφερε στην ουσία μόλις ένα γκολ για την εθνική του ομάδα, το οποίο όμως ήταν πιο σημαντικό απ' όλα, αφού με αυτό καθάρισε το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν, που ισορροπούσε σε μία λεπτή γραμμή, σφραγίζοντας έτσι το «εισιτήριο» της Σλοβενίας για τα τελικά του Euro 2024. Μάλιστα, αυτό προήλθε από μία ενέργεια, που ήταν εξ' ολοκλήρου προσωπική, που ολοκληρώθηκε με μία υπέροχη εκτέλεση. Προσέφερε έτσι μία στιγμή απ' αυτές μένουν... χαραγμένες στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, τόσο για τον ίδιο, όσο και για το κοινό της ομάδας του, και δη όταν αυτό πρόκειται για ολόκληρη την πατρίδα του.

Συνολικά ο Βέρμπιτς έχει 56 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής του ομάδας έχοντας σκοράρει έξι γκολ και δώσει δύο ασίστ.

Μλαντένοβιτς: Αναπληρωματικός, αλλά με τρεις ασίστ

mlade

Το 3-5-2 της Σερβίας και η επιλογή του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς να αγωνίζονται στις δύο πλευρές εξτρέμ, οι οποίοι θα καλύπτουν όλη την πλεύρα, δηλαδή κατά κύριο λόγο οι Κόστιτς και Ζίβκοβιτς, ήταν μία εξέλιξη, που έστειλε τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς στον πάγκο ως αναπληρωματική λύση.

Ως αποτέλεσμα αυτού, ο Σέρβος αριστερός μπακ του «τριφυλλιού» έπαιξε συνολικά για 323 λεπτά συμμετέχοντας σε έξι από τα δέκα παιχνίδια. Παρά τον μικρό χρόνο συμμετοχής του, κατόρθωσε να δώσει συνολικά τρεις ασίστ στα παιχνίδια αυτά βοηθώντας την ομάδα του όσο μπορούσε περισσότερο και δείχνοντας ταυτόχρονα στον προπονητή του πως είναι εδώ, όποτε τον χρειαστεί και για περισσότερο χρόνο.

Συνολικά ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς έχει 29 παιχνίδια με την εθνική Σερβίας, στα οποία έχει σκοράρει ένα γκολ.

Τζούρισιτς: Αυξήθηκε ο χρόνος του μέσω του Παναθηναϊκού

djurisic

Ο Σέρβος επιθετικός μέσος ήταν εκείνος που είχε τον λιγότερο χρόνο συμμετοχής από τους συμπαίκτες του. Συνολικά έπαιξε σε τρία από τα δέκα παιχνίδια, μετρώντας 143 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, όντας εκτός αποστολής σε κάποια απ' αυτά.

Με τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό και τα καλά παιχνίδια που άρχισε να κάνει με την φανέλα του «τριφυλλιού» στην Ευρώπη, άρχισε σιγά σιγά να επιστρέφει στις κλήσεις και να παίρνει χρόνο συμμετοχής και πάλι. Τα 62 λεπτά που έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι «τελικό» με την Βουλγαρία ήταν τα περισσότερα που έχει πάρει, εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο σε αγώνα κάποιας διοργάνωσης. Περισσότερα έπαιξε τελευταία φορά στις 9/6/2022 στο εκτός έδρας ματς με την Σουηδία για το Nations League, που ξεκίνησε βασικός κι έμεινε στο παιχνίδι για 70 λεπτά.

Μάλιστα, στο πρόσφατο φιλικό με το Βέλγιο, έκανε μία αρκετά καλή εμφάνιση σημαδεύοντας δύο φορές το δοκάρι και σε καλές φάσεις, όχι μακρινά σουτ... προσευχές. Συνολικά έχει αγωνιστεί 44 φορές με την εθνική Σερβίας σημειώνοντας πέντε γκολ.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, θα έχει σίγουρα πέντε ξένους παίκτες του στο Euro 2024, επίδοση ρεκόρ στην ιστορία του, ενώ συνολικά μπορεί να έχει μέχρι και επτά παίκτες εκεί, μιας και σε περίπτωση που προκριθεί και η Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας τόσο ο Φώτης Ιωαννίδης όσο και ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα