Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 4-0: Φώτης λαμπρός τον οδηγεί (vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Με ηγέτη τον Φώτη Ιωαννίδη που σκόραρε δις και και μοίρασε ασίστ στον Παλάσιος που σκόραρε όπως και ο Αϊτόρ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα του ΟΦΗ με 4-0, για πρώτη φορά εντός έδρας επί Γιοβάνοβιτς.

Παναθηναϊκός-OΦΗ: Έτσι έπαιξαν

Mε τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο Βιγιαρεάλ παρέταξε τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΟΦΗ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Λοντίγκιν. Δεξιός μπακ ο Βαγιαννίδης, αριστερός ο Μλαντένοβιτς, ο Σένκεφελντ με τον Αράο οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Βιλένα, Τζούρισιτς η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Δεξιός εξτρέμ ο Παλάσιος, αριστερός ο Αϊτόρ και στην κορυφή του 4-3-3 ο Ιωαννίδης. Για τον ΟΦΗ του Βάλντας Νταμπράουσκας, ο Μπάουμαν ήταν στην υπεράσπιση της εστίας. Πασαλίδης, Θοράρινσον και Βούρος στο κέντρο των μετόπισθεν. Αριστερός μπακ χαφ ο Αμπάντα και δεξιός ο Μαρινάκης. Μεγιάδο, Γκαγέγκος, Γκλάζερ οι τρεις κεντρικοί χαφ. Ντίκο και Φελίπε στην επίθεση.

Με το... δέκα το καλό του Ιωαννίδη

Με το... καλησπέρα του ματς ο ΟΦΗ παραλίγο να σοκάρει την Λεωφόρο, όμως, ο Λοντίγκιν στο 2' είχε απάντηση στο σουτ του Ντίκο, πραγματοποιώντας μία σπουδαία επέμβαση. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού.

Οι ''πράσινοι'' πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και με κορυφαίο τον Βιλένα δημιουργούσαν προϋποθέσεις αλλά όχι τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 6' ο Μπάουμαν μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Τζούρισιτς, στο 9' ο Παλάσιος σούταρε πάνω στον Φελίπε και στο 16' η κεφαλιά του Αράο πέρασε άουτ. Στο 26' ο Βιλένα με σουτ έξω από την περιοχή απείλησε την εστία του ΟΦΗ.

Όσο περνούσε η ώρα το Τριφύλλι έδειχνε να μπλοκάρει αλλά στο 34' βρήκε την λύση. Έχοντας πάντα υπομονή, ψυχραιμία και πίστη στο πλάνο. Ο Αϊτόρ πήρε την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές, γύρισε και έπαιξε με μέτωπο την εστία. Στην κάθετη πάσα του Ισπανού, ο Ιωαννίδης έκανε εξαιρετική πρώτη επαφή και ο Πασαλίδης τον ανέτρεψε εντός περιοχής.

Ο Έλληνας στράικερ ανέλαβε την εκτέλεση και με το δέκατό του γκολ στη φετινή σεζόν(6 στην Ευρώπη, 4 στην Ελλάδα) άνοιξε το σκορ.

Το... καθάρισε με γκολάρα του Αϊτόρ και έστησε πάρτι με τεσσάρα

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε μουδιασμένος, δεν ήταν καλός, δεν είχε υπομονή και απειλήθηκε στο 58', με τον Λοντίγκιν να διώχνει την κεφαλιά του Φελίπε. Τα πάντα άλλαξαν χάρη σε μια επιθετική μετάβαση στο 62'. Άριστη. Κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, πάσες στο σωστό timing, ποιότητα μέσα στην περιοχή.

Ο Παλάσιος έβγαλε τετ α τετ τον Αϊτόρ, εκείνος με υπέροχη προσποίηση άδειασε τον Βούρο και πέτυχε το 2-0 τέλειο πλασέ. Στην συνέχεια το Τριφύλλι έβγαλε γούστα στον αγωνιστικό χώρο και στο 69' ο Παλάσιος μετά από ασίστ του Ιωαννίδη έκανε το 3-0.

Μάλιστα οι ''πράσινοι'' έχασαν κι άλλες ευκαιρίες, μεγάλες, στην συνέχεια. Ο Μπάουμαν, όμως, δύο φορές έκανε τρομερές επεμβάσεις στα σουτ του Βιλένα και του Ιωαννίδη μέσα από την περιοχή.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε τελικά στις καθυστερήσεις όταν ο Ιωαννίδης στο τετ α τετ με τον Μπάουμαν, έστειλε την μπάλα αρχικά στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα για το τελικό 4-0. Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος, έφτασε με πειστικό τρόπο στην νίκη και συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής, αυξάνοντας και πάλι την διαφορά από τον Ολυμπιακό, στο +3.

MAN OF THE MATCH: Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας σέντερ φορ συνεχίζει να είναι σε beast mode. Κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-0, με υπέροχο... χορευτικό άδειασε τον αντίπαλό του και δημιούργησε το τρίτο γκολ. Σκόραρε και το τέταρτο γκολ με κίνηση στην πλάτη της άμυνας και διπλή προσπάθεια. Απόλαυση ήταν η εμφάνισή του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σεμπαστιάν Παλάσιος και Αϊτόρ. Ο Αργεντινός εξτρέμ έφτιαξε το δεύτερο γκολ και πέτυχε το τρίτο ενώ ο Ισπανός με υπέροχη ατομική ενέργεια... καθάρισε το ματς σε κρίσιμο σημείο, δείχνοντας πως έχει επιστρέψει για τα καλά. Στην ίδια κατηγορία και ο Γιούρι Λοντίγκιν. Στις δύο μεγάλες ευκαιρίες του ΟΦΗ στο παιχνίδι φώναξε παρών με σπουδαίες επεμβάσεις. Στο 2' έβγαλε το σουτ του Ντίκο, στο 58' την κεφαλιά του Φελίπε. Ήταν εξαιρετικός στην καθοδήγηση της άμυνας και στις επιλογές με την μπάλα στα πόδια.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι κεντρικοί αμυντικοί του ΟΦΗ τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους επιθετικούς του Παναθηναϊκού. Ο Πασαλίδης έκανε το πέναλτι, ο Βούρος έφαγε την ντρίμπλα του Αϊτόρ και ο Θοράρινσον ήταν επίσης σε κακό βράδυ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Πασαλίδης έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Ιωαννίδη και σε ένα κομβικό σημείο ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι και άνοιξε το σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τζήλος ορθά υπέδειξε πέναλτι πάνω στον Ιωαννίδη στο άτσαλο μαρκάρισμα του Πασαλίδη. Είναι ξεκάθαρη η φάση. Κατά τα λοιπά έκανε μια καλή διαιτησία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που έβγαλε αντίδραση απόψε στη Λεωφόρο, επικρατώντας επί του ΟΦΗ με 4-0. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με κορυφαίο τον Φώτη Ιωαννίδη και άξιους συμπαραστάτες του Αϊτόρ και Παλάσιος έβαλε στο σακούλι ακόμη ένα ''τρίποντο'', ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 10 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (70' Χουάνκαρ), Ρούμπεν (78' Ζέκα), Βιλένα, Τζούριτσιτς (64' Μπερνάρ), Παλάσιος (78' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης, Αϊτόρ (64' Μαντσίνι).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (66' Λάρσον), Βούρος, Πασαλίδης (40' Καρώ), Θοράριρσον, Αμπάντα, Μεγιάδο (78' Νέιρα), Γκλάζερ, Γκαγιέγκο (66'Τοράλ), Φελίπε, Ντίκο (66' Ριέρα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα