Ολυμπιακός: Η προβληματική εικόνα και τα διαιτητικά λάθη

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η προβληματική εικόνα και τα διαιτητικά λάθη

bet365

Τίποτα δεν πήγε καλά για τον Ολυμπιακό στον Βόλο με αντίπαλο την τοπική ομάδα, ούτε στο αγωνιστικό μέρος, ούτε στο διαιτητικό αλλά και γενικότερα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός για να μην είμαστε εκτός πραγματικότητας δεν ήταν καλός στον Βόλο. Καθόλου καλός. Συνέχισε ουσιαστικά ως Ολυμπιακός ένα σερί κακών εμφανίσεων και μίας εικόνας που δεν αρέσει το τελευταίο διάστημα και ενώ είχε προηγηθεί το 5-0 στο Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός.

Κοινώς ήταν ένα παιχνίδι που σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά για τους Πειραιώτες. Ξανά λάθη σε ατομικό επίπεδο αλλά και συνολικά ως ομάδα όχι η αναμενόμενη αντίδραση και βέβαια και λάθη από μεριάς διαιτησίας.

Λάθη σε κομβικές φάσεις όπως στο ακυρωθέν γκολ του Μασούρα (εξαιρετικά αβέβαιο γιατί ακριβώς δεν μέτρησε) ή και στο χέρι - πέναλτι του Μωραϊτη μέσα στην περιοχή (όπως φάνηκε μετά την προσπάθεια του Ιμπόρα) του Βόλου. Ήταν μία διαιτησία με λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού.

Λάθη τα οποία μνηνόνευσε και η ίδια η ομάδα. Κάνοντας μνεία σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και φάσεις και θίγοντας αυτήν την παράμετρο.

Αυτό το 2-2 στον Βόλο προφανώς και δεν ήταν καλό σκορ σε μία αναμέτρηση που ώθησε τον Ολυμπιακό στο να βγάλει ανακοίνωση για όλους για όσα συνέβησαν και δεν είχαν να κάνουν με το παιχνίδι αυτό καθεαυτό (στο γήπεδο). Ανακοίνωση που αφορούσε ακόμα και στην Αστυνομία, που έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στο Πανθεσσαλικό και στα επεισόδια με τους οπαδούς (με μία μερίδα οπαδών). Μία χρήση δακρυγόνων που οδήγησε στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και στους παίκτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός στο κομμάτι που του αναλογεί καλείται να δει το τι πρέπει να αλλάξει

Μετά την επιστροφή της ομάδας από τη διακοπή λόγω των Εθνικών ο Ολυμπιακός πρακτικά ποτέ δεν έκανε καλό αγωνιστικό restart. Σε κανένα σχεδόν παιχνίδι του έκτοτε δεν ήταν καλός ή τόσο λειτουργικός στον αγωνιστικό χώρο.

Προφανώς και το παιχνίδι στο Φράιμπουργκ ξεχωρίζει ως προς την έκταση του σκορ και το κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο. Οπότε σε αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός καλείται να δει το τι πρέπει να αλλάξει για να μπορέσει να επιστρέψει σε μία αγωνιστική κανονικότητα. Το μη αγωνιστικό σκέλος δεν είναι κάτι που βρίσκεται στον έλεγχό του. Και όταν αναφερόμαστε στο μη αγωνιστικό σκέλος αυτό έχει να κάνει με όλα όσα καταγγέλει ο Ολυμπιακός για την αντιμετώπιση που έχει και εισπράττει.

Το σίγουρο είναι πώς η επόμενη ημέρα για τους Πειραιώτες θα πρέπει να είναι διαφορετική ως προς το αγωνιστικό τους μέρος. Και αυτό διότι υπάρχουν ακόμα σημαντικά ματς εντός των συνόρων μέχρι το κλείσιμο του 2023 αλλά και ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Μπάτσκα Τόπολα στο φαληρικό γήπεδο.

Υ.Γ. Πολύ κακό το πρόσημο του Βιθέντε Ιμπόρα για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Ήταν πολύ κακός και με τη Φράιμπουργκ και το ίδιο συνέβη και στον Βόλο.

Υ.Γ. 2 Δύο φορές οι παίκτες του Ολυμπιακού επέλεξαν μετά από γκολ τους (που και τα δύο ακυρώθηκαν βέβαια) να πάνε πάνω στον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και να πανηγυρίσουν όλοι μαζί. Βρισκόμαστε πάντως εν αναμονή των τελικών αποφάσεων για τις αλλαγές στην ομάδα (που δεν έχει να κάνει μόνο με τον Πέδρο Άλβες που θα έχει σημαντικό πόστο). Αλλαγές που θα επικοινωνήσει επίσημα η ΠΑΕ.

Υ.Γ. 3 Οι στόπερ του Ολυμπιακού αρκετές φορές εκτίθενται λόγω της κακής αμυντικής αντίδρασης συμπαικτών τους. Και στα άκρα της άμυνας αλλά και σε γενικά από μεριάς ανασταλτικής λειτουργίας.

Υ.Γ. 4 Παραμένουμε από τις λίγες χώρες στον κόσμο που δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια ενός αγώνα. Και αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν γίνεται ένα ματς με την παρουσία μόνο οπαδών των γηπεδούχων.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.