Αστεία μέτρα από κυβέρνηση μειωμένης αντίληψης

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Αστεία μέτρα από κυβέρνηση μειωμένης αντίληψης

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για ένα μάτσο χαρτογιακάδες, ανίκανους και εντελώς άσχετους με τον αθλητισμό, που αδυνατούν να μην προκαλούν γέλιο και θλίψη με τις αποφάσεις τους..

Ο τραγέλαφος συνεχίζεται. Μια κυβέρνηση που τον περασμένο Αύγουστο μας ανακοίνωνε με στόμφο και περισπούδαστο ύφος όλα εκείνα τα σπουδαία μέτρα που πήρε για την πάταξη της βίας, τώρα, μετά από μόλις τέσσερις μήνες ξαναπαίρνει μέτρα, ομολογώντας επί της ουσίας τη μεγάλη αποτυχία της. Και μας τα ανακοινώνει ξανά αυτή τη φορά όχι δια στόματος Πρωθυπουργού, όπως τον Αύγουστο, αλλά μέσω του Κυβερνητικού εκπροσώπου.

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Παύλος Μαρινάκης λοιπόν μας ανακοίνωσε με στόμφο πάλι τις κάμερες (θυμίζω ότι εδώ και χρόνια στην Ελλάδα δεν πρέπει να ξεκινά ματς αν δεν λειτουργεί σε κάθε γήπεδο το κλειστό κύκλωμα, ενώ κανένα γήπεδο δεν παίρνει έγκριση για να διεξάγονται ματς αν δεν έχει τις κάμερες σε λειτουργία) και πάλι το ονομαστικό εισιτήριο (μέτρο που ισχύει και εφαρμόζεται εδώ και χρόνια υποτίθεται).

Και αφού δεν είχε ίχνος ντροπής να ανακοινώσει ως μέτρα για την πάταξη της βίας όσα ισχύουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μετά ανακοίνωσε ότι κλείνει και τα γήπεδα. Αυτό αποφάσισαν ένα μάτσο ανίκανοι και ανίδεοι μαζί με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Για να μην υπάρχει βία στα γήπεδα, δεν θα πηγαίνει κανείς στα γήπεδα. Είναι τόσο απλό και απορώ πώς δεν το είχατε σκεφτεί όλοι εσείς. Αλλά γι’ αυτό έχετε Κυβέρνηση. Για να σκέφτεται για εσάς και να δίνει τη λύση στα προβλήματά σας, αυτά που εσείς δεν μπορείτε να λύσετε.

Μια κυβέρνηση μειωμένης αντίληψης η οποία αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της. «Και τι να έκαναν ρε ξεφτέρι;» θα αναρωτηθούν πολλοί διαβάζοντας αυτές τις γραμμές και κυρίως όσοι ψήφισαν αυτή την Κυβέρνηση, λες και επειδή την ψήφισαν πρέπει να υποστηρίζουν και ότι κάνει ως σωστό ή ακόμη και τέλειο. Λες και υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος σε αυτό τον πλανήτη με ελάχιστη δόση λογικής που πιστεύει ότι η βία θα σταματήσει επειδή θα κλείσουμε τα ποδοσφαιρικά γήπεδα για δύο μήνες. Λες και υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος με ελάχιστη λογική που πιστεύει ότι αυτά που είπε ο Παύλος Μαρινάκης είναι η λύση στο πρόβλημα ή έστω θα το αντιμετωπίσουν ως ένα βαθμό. Πρέπει να μην είσαι ψηφοφόρος αυτής της Κυβέρνησης δηλαδή για να καταλάβεις ότι με αυτή την απόφαση και αυτά τα μέτρα γελάνε και τα σκυλιά;

Ετσι μπορεί πάντως αυτή η Κυβέρνηση να λύσει όλα τα προβλήματα. Φοροδιαφεύγουν λέει οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές και ψάχνουν τρόπο να τους πιάσουν στις δαγκάνες τους, όπως διαβάζω. Ευκολάκι. Να απαγορεύσουν στον κόσμο να πηγαίνει στα θέατρα και τα κέντρα διασκέδασης, οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές δεν θα εισπράττουν μία, άρα δεν θα φοροδιαφεύγουν κιόλας. Τέλειο. Μπορούμε επίσης να κλείσουμε τα δικαστήρια για 3-4 μήνες, ώστε να μην φοροδιαφεύγουν και οι δικηγόροι και να γίνει πράξη και το όνειρο του Υπουργού κάποιοι από αυτούς να γίνουν ντελιβεράδες. Και μην σκεφτείτε ότι δεν έχουν σχέση τα παραδείγματα, διότι είναι ακριβώς το ίδιο, μα ακριβώς.

Το χειρότερο απ' όλα όμως είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ούτε στο ελάχιστο τον αθλητισμό. Δεν καταλαβαίνει ότι όλα γίνονται για το κοινό, ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση, εκτόνωση, ότι γι’ αυτό γεμίζουν τα γήπεδα. Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον αθλητισμό σαν έναν πονοκέφαλο, διότι σε αυτόν επιχειρούν άνθρωποι που τους έχει ανάγκη και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυτούς τους επιχειρηματίες.

Πρόκειται για μια Κυβέρνηση που πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο δεν παίζεται για το κοινό και τους φιλάθλους, αλλά για τους επιχειρηματίες και γι’ αυτόν τον λόγο με τόσο μεγάλη ευκολία αποκλείει αυτούς για τους οποίους γίνονται όλα, τον κόσμο δηλαδή, από τα γήπεδα. Ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις επιταγές και τα «θέλω», για να μην γράψω στις εντολές και φανώ υπερβολικός, επιχειρηματιών, μιντιαρχών και όποιων άλλων την επηρεάζουν και την καθοδηγούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Ουδόλως την απασχολεί η βία, θα την εξυπηρετούσε πιθανότατα κιόλας να υπάρχει, αν δεν είχε τον πονοκέφαλο με αυτούς που επιχειρούν στον επαγγελματικό αθλητισμό στην Ελλάδα. Σήμερα όλοι συζητούν για αυτά τα μέτρα, για τα κλειστά γήπεδα και όχι για το πώς διάολο θα βρούμε άκρη με τους λογαριασμούς του ρεύματος και αυτή την σπαζοκεφαλιά που μας έχουν βάλει. Βολικό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.